Taistelukalan kaverit !

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
mrlusikka
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 21:14, 15.03.2020
Sukupuoli: Nainen

Taistelukalan kaverit !

Viesti Kirjoittaja mrlusikka »

Moi :) !
Olen uusi akvaario harrastaja ja olisi tarkoitus ottaa 60litrainen akvaario. Kuulostaako tämän tyyppinen asukki poppoo hyvältä?:
Taistelukala koiras
Piikkisilmiä 3-4
Kardinaalitetroja (määrä suosituksia otetaan vastaan)
Katinkultamonni (sama kuin ^).
toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Taistelukalan kaverit !

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

Tervetuloa mrlusikka aquawebiin.

Ihan ok suunnitelma. Muutamia juttuja on kuitenkin hyvä tietää/pohtia ennen toteutusta.

Oletko perehtynyt taistojen sielunelämään. Kopsaan sinulle tekstin, jonka kirjoitin tovi sitten toiselle täällä.

"
Saattaa pahimmillaan käydä myös niin, että sattuu käsiin sellainen taisto, ettei siedä tiluksillaan mitään kalaa. Taistolla ei ole minkäänlaista logiikkaa, saattaa ärhennellä paljon itseään suuremmillekkin kaloille. Itselläni on mm. 2 naarasta, joilla yhteiseloon ei riitä edes 250 litrainen allas. Lisäksi koomista siinä on se, että se yksilö, joka on aina turpaansa saava, lähtee ensimmäisenä härkkimään tätä toista naarasta, joka maltilla koittaa lipua pois paikalta. Hännystelee perässä ja lätkii pyrstöllään isotellakseen ja AINA lopulta saa selkäänsä, mutta ei opi... tai ei vain kiinnosta. Ainoa logiikka mikä taistolla on, on se, että on tarpeellista kutea ajoin, ruoka tulee aina tuosta kulmasta, joten liikettä havaitessa, "sinkoa äkisti sapuskaa kärkkymään".

Itselläni on myös taistoukko, joka elää täydessä rauhassa hehkurasborojen kanssa. On ollut myös kaksi ukkoa akkoinensa samassa 350 litraisessa runsaskasvillisessa altaassa menestyksellä, joten ovat todellisia Persoonia isolle Peellä. Säkää, mikä itselle valikoituu. On myös parvikaloja, jotka saattaa nyppiä taiston hulmuilevia pyrstöjä (ellei sitten päädy malliltaan plakattiin). Kiilakyljet ja hehkut eivät tällaisia ole. Taisto siis saattaa lopulta määrätä isostikin loppu kalaston.
"

Eikä nypi kardinaalitkaan. On kuitenkin hyvä varautua siihen, jos kombo toimikaan. Silloin joutuu miettimään, meneekö taiston vai muiden kalojen ehdoilla. 60l allas on suhteellisen pieni joten ehkä miettisin parvikalaa, joka jää vähän pienemmäksi kuin kardinaali, kuten vaikka ruso- tai kiilakylki, ruso pienempi. Vaikkakin kardinaaleja pidetään myös 50 litraisissa, tuo suositus muuttuu kun joukkoon laitetaan taistelukala. Joten parvi ei voi olla kappalemääräisesti suuri, mitä pienempi parvikala, sitä useamman yksilön voi parveen ottaa. Rasborat ovat pienimpiä. Itselläni on hehkurasboroja, mutta riippuen taistosta, jotkut saattavat napostella niitä, itselläni ei onneksi ukko ole niistä kiinnostunut. Niitä pystyy laittamaan kevyestikin altaaseesi joku 20 kpl. Katinkultamonnisia ehkäpä 1 kpl ja "matosia" 3-5 kpl.

Iloa ja tsemppiä uuteen harrastukseesi. :D
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5535
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Re: Taistelukalan kaverit !

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Miettisin myös kardinaalitetran tilalle jotain toista kalaa. Vaikka sinineontetraa. Kardinaalitetra kasvaa vähän turhan isoksi tuon kokoiseen altaaseen.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”