Ahven akvaario

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Ahven akvaario

ViestiKirjoittaja mahu » 10:26, 09.09.2018

Terve kaikille.
Nyt lähtee ensimmäinen akvaario projekti itsellä käyntiin. Pitkään ollut mielessä (vuosia), mutta ei vaan ole tullut aloitettua aikaisemmin.
Aika lailla startti vasta menossa ja kalatkin vielä tuolla luonnon vesissä. Tarkoitus on ainakin alkuun vetästä DIY tyylillä ja pienellä budjetilla hommaa eteenpäin. Katotaan sitten, jos innostun ja homma toimii niitä isompia investointeja.

Veden kypsytys alkoi pari päivää sitten, kun laitoin ihan perus hanavettä muovi astiaan (smartstorage 32L tarttu käteen s-marketissa 13e) kloorin poistoon. Pumppu oli ennestään, kun semmoisen olin joskus vuosia sitten ostanu johonkin vesiviljely projektiin. Projekti jäi vaan suunnittelun asteelle lieneekö laiskuus vai muuten vaan kiinnostuksen loppuminen syynä. Muistelen, että hinta oli luokkaa 15-20e. Paketti on vielä tallella ja pelkkää kiinaa on tekstit paketissa. Nostokorkeus on 1,8m ja sen takia pumpun aikanaan ostinkin. 1000L/h pumppaaja on suhteellisen äänekäs + virtasyöppö. 16w ei tietenkään maailmaa kaada, mutta on se kuitenkin reilu 2x suurempi virrankulutus, kun vastaavalla pumpulla pienemmällä nostokorkeudella.

Suodatinta varten ostin pakasterasioita 1,2e 5kpl ja 10kpl paketin pesusieniä 1,5e. Pikkusen muotoilua ja riekää purkin kylkeen ja suodatin valmis :)

Eilen sitten kaupasta kalanruokaa purkki 2,8e ja apteekista hirvensarvisuolaa 30g pussi 2e. Hirvensarvisuolaa joku 0,2g (aikavaikea on vaikea arvioida) ja pikkusen kalanruokaa perään.
Metsästä kävin keräämässä muutaman kiven, hieman multaa ja kuivuneita koivun oksia. Kivet huuhtelin ja laitoin akvaarioon jo eilen. Multaa suodattelin kahvisuodattimella ja kupillinen "multavettä akvaarioon. Oksat taas on vedessä kiehumassa parasta aikaa.

Lisäksi tilasin viikolopun aikana netistä uuden pumpun (18e), tippatestin (15e), muovikasvin (4e), imusuodattimen (5e), pvc letkua, t-haaroja jne. yht 18e.
Oikeastaan menee tuohon nykyiseen akvaarioon vaan se uusi pumppu ja siihen imusuodatin. Vahassa pumpussa ei ollut imuputkea ja halusin välttämättä imuputkellisen, että voin siihen rakennalla helpommin suodattimia + se pienempi virrankulutus/ aikavarmasti hiljaisempi käyntiääni.
Pikkusen villiinnyin, kun ostin sen valmiin imusuodattimen, muovikasvin ja muita osia. Ne menevät kuitenkin käytännössä vasta siihen seuraavan kokoluokan akvaarioon. Haavi pirkule unohtui ostaa ja erikseen en viitsi tilata. Katotaan minkälaisen virityksen rakentelen, kun sille tulee tarvetta.

Saa nyt muhia tuo akvaario tuossa sen aikaa, että saan tippatestin. Sitten ongelle jos vaikka sais ahvenia.
mahu
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 4
Liittynyt: 15:50, 07.10.2016
Sukupuoli: Mies

Re: Ahven akvaario

ViestiKirjoittaja mahu » 12:08, 09.09.2018

Koivun oksia keitelty jo useampi tunti ja väriä on kyllä irronnut veteen, mutta vettä ei puu ole imassu käytännössä ollenkaan. Äsken kuorin oksia ja kuorikin oli vielä tiukassa eikä juurikaan pehmennyt.

Taitaa olla parempi tehdä tuoreesta puusta tai ainakin helpompi.

Keitellään nyt uudella vedellä vielä ja sitten saa mennä ihan ämpäriin uimaan ainakin huomiseen nuo oksanpätkät.
mahu
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 4
Liittynyt: 15:50, 07.10.2016
Sukupuoli: Mies

Re: Ahven akvaario

ViestiKirjoittaja mahu » 14:17, 14.09.2018

Jahas, tänään tuli vesitestit ja tuli tuossa jo testattua vedet. 10 tai ainakin 10 ppm oli NH4/NH3 testin tulos. Ei skaala riittänyt asteikossa mittaamaan todellista tulosta. Tiedä sitten voisiko testattavan veden määrää muuttamalla skaalaa muuttaa. Toimii ainakin muissa vesitesteissä joita olen tehnyt.
No joka tapauksessa nyt on imufiltteri ja muovikasvi myös vedessä, että kasvupinta-ala bakteereille on nyt varmaan ainakin tuplattu.
Odotellaan vielä muutama päivä ja testaillaan sitten uudestaan.
mahu
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 4
Liittynyt: 15:50, 07.10.2016
Sukupuoli: Mies


Paluu Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa