Estimative Index / LED

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Re: Estimative Index / LED

ViestiKirjoittaja Ahve » 19:21, 16.05.2018

kultuaiset kirjoitti:papukaijalehtien lehdet alkoi kiertymään mutkille, vesimiekka renin lehdet aaltoili reunoista lievästi, jättivesimiekan uudet lehdet oli kuin "haitari" sik-sak mutkilla ja lehtien päät taittui, ihankuin kalsiumista pula, mutta sitä vedessä on reilusti. pystypatsuli alkoi kellertää uudesta kasvusta, ihan kuin raudasta olisi ollut pula vaikka sitä oli vedessä ihan älyttömästi. myöhemmin myös punarotalan lehtiin ja lumpeeseen ilmaantui reikiä vaikka myös potassiumia on reilusti. rotala wallichii reagoi vasta viimeisenä, kun olin jo pienentänyt annoksen, se alkoi voida huonosti ja leikkasin sen aivan lyhyeksi ja alkaa nyt vasta toipumaan, vaikka tapahtumista on jo aikaa. pistin osan kasveista pikkuakvaan ja jatkoin mikroravinteen yliannostusta, oireet pahenivat. muut ovat toipuneet ja toipumassa hyvää vauhtia.
niin ja tuli myös nitraatin puutosoireita osaan kasveista, eli uudet kasvin osat alkoi kasvaa köynnöstäviin normaalia pienemmin lehdin.

minä kans kauhistelin tuota nutrient companyn annostusta, siinä alkaa jo kuparitkin olla sillä tasolla että luulis kalojen ja ainakin sukarapujen olevan jo vaarassa. silti ne joillain voi aivan hyvin 8O ei ole tietoa mutta kyllä kovasti veikkaisin sen perustuvan siihen että vedessä on yhtaikaa paljon fosfaattia. fosfaattihan neutraloi rautaa, voi hyvinkin olla että se neutraloi myös kuparia ja nuita muita aineita? muistelen useammassakin yhteydessä törmänneeni siihen että ihmiset sanovat sukisten voivan paremmin kun vedessä on vähän reilummin fosfaattia, vois hyvinkin liittyä myös siihen että se neutraloi niille haitallisia aineita?

niin ja jos tämä aihe kiinnostaa niin suomenkielisiltä sivuilta ei valitettavasti aiheesta pahemmin löydy, mutta jos laittaa googleen aquarium micronutrient toxity tai aquarium iron toxity, löytyy englanniksi kyllä paljon tietoa.


Aika rajuja oireita :o ja kaikista parasta että sitä varmaan ensin luulee että on jokin puutos niin helposti dumppaa lisää mömmöjä tankkiin :D

Kävin hakee easy life ferroa, 10ml tankkiin ja sitten oottelemaan perjantain vedenvaihtoa. Ajattelin kokeilla 2 x 10ml viikossa tuota rautaa ja katsotaan mitä tapahtuu.

Tajusin että tuo TNC calculaattori laskee tracen annoksen pelkästään raudan mukaan eikä ota huomioon mitä muuta mömmöä siinä on :o
Ahve
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 57
Liittynyt: 15:39, 13.01.2015
Sukupuoli: Mies

Re: Estimative Index / LED

ViestiKirjoittaja Ahve » 12:04, 18.05.2018

Tekemisen puutetta joten seuraava projekti on tämä. Kun tuo valaisinprojekti ei ollut ihan halvimmasta päästä niin kompensoidaan tällä, johon löytyy valmiiksi kaikki tarvittava: 1,5l pullo, ilmastinkivi, ja liitäntä ulkosuodattimen poistoputkeen.

co2reactor.jpg
co2reactor.jpg (44.15 KiB) Katsottu 267 kertaa
Ahve
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 57
Liittynyt: 15:39, 13.01.2015
Sukupuoli: Mies

Re: Estimative Index / LED

ViestiKirjoittaja Ahve » 22:26, 18.05.2018

Ahve kirjoitti:Tekemisen puutetta joten seuraava projekti on tämä. Kun tuo valaisinprojekti ei ollut ihan halvimmasta päästä niin kompensoidaan tällä, johon löytyy valmiiksi kaikki tarvittava: 1,5l pullo, ilmastinkivi, ja liitäntä ulkosuodattimen poistoputkeen.

co2reactor.jpg

Tästähän tuli ihan mukiin menevä :o 8-) :twisted:

https://vimeo.com/270746782
Ahve
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 57
Liittynyt: 15:39, 13.01.2015
Sukupuoli: Mies

Re: Estimative Index / LED

ViestiKirjoittaja Kalaxy » 06:23, 19.05.2018

Tykkään katsella muiden muovipullovirityksiä :mrgreen: , vaikka en mitään ymmärtäisikään! (Samoista aineksista teen lähiaikoina biologisen suodattimen. Kaikki paperinuket on nyt leikattu ja on tekemisen puutetta täälläkin :mrgreen: )
Kalaxy
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 44
Liittynyt: 10:41, 01.03.2018
Sukupuoli: Nainen

Re: Estimative Index / LED

ViestiKirjoittaja Ahve » 09:36, 20.05.2018

Toimii paljon paremmin tuo limupullodiffuusori kuin JBL taifun. Päivän mittaan kaasua kertyy pikkasen ylhäälle. Tein uuden pullon jossa tuo "Venturi looppi" on ylemmällä ja pikkasen pidempi putki joka tulee pulloon alas katsotaan vaikuttaako. Ei tuo sinänsä haittaa, mutta alkaa tulla pientä pulputusta. Härveli puskee alhaalta co2 rikasta vettä + päivän mittaan lisääntyvällä määrällä co2 microkuplia sen enempi mitä kaasua kertyy pullon yläosaan. Pitää säätää co2 syötön aikaa kunhan näkee miten tämä uusi puteli toimii. Vanha puteli puski hiilaria vielä vajaa 2 tuntia syötön katkaisemisen jälkeen.
Ahve
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 57
Liittynyt: 15:39, 13.01.2015
Sukupuoli: Mies

Edellinen

Paluu Kasvit ja sisustus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa