Apua timanttineontetrojen kuolemaan??? Kuvia.

Akvaarioiden ja kalojen hoito, ongelmat, sairaudet jne.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
  1. akvaarion tilavuus ja mitat
  2. Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
  3. Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
  4. Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
  5. Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
  6. Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
  7. Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
  8. Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?


Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Vastaa Viestiin
Kananen
Starting Member
Starting Member
Viestit: 7
Liittynyt: 15:48, 01.10.2016

Apua timanttineontetrojen kuolemaan??? Kuvia.

Viesti Kirjoittaja Kananen »

Heips!!

Mulla on uudehko, kolmisen viikkoa täällä käynnissä ollut 60 litrainen pikkuakva. Jouduin hankkimaan kun isomman altaan taistelukala alkoi saada turpiin vastahankituilta loistokääpiöahvenilta ja ajattelin että taisto tarvitsee pakopaikan.

Tähän hätään ostin tuon pikkualtaan se tuli meille semi-toimivana, eli oli ollut käynnissä meille tuloon asti, kuljetettiin puolen tunnin matka meille tyhjennettynä ja hiekat ämpärissä. Laitoin altaaseen "pikakypsyttäjää" (enkä nyt millään muista minkä firman se oli, heitin paketin pois, mutta pieniä ampulleja se sisälsi) ja siirsin myös isommasta toimivasta akvaariosta n. puolet vettä tuohon pikkualtaaseen, sekä pienen kannon ja kasveja.

Kalat (tai osa) oli pakko laittaa melkein perään, kun Taisto oli niin kärsinyt ahvenen hyökkäyksissä. Ensin tuonne muutti taisto ja vauvapartis (pääsee myöhemmin isompaan purkkiin). Sitten viikon päästä 4 pientä albiinomonnista. Viime torstaina siirsin isosta akvasta 12 timanttineontetraparven tuonne, koska nekään ei viihtyneet tuon ahvenpariskunnan kanssa (piilottelivat kasvien alla ja eivät tulleet näkyville).

Nyt ongelmana on, että tänä aamuna sekä taisto, että yksi tetra löytyivät kuolleina. Taisto oli hieman harmaan peitteen peittämä, lähinnä otsan ja pään alueelta. Tetra lähinnä turvonnut. Illalla kaikki söi vielä normaalisti. Tetroilla on nyt joku huonosti, muutamalla on vaaleaa (ei ihan pilkkumaista) "jotain" selkäevässä ja nyt yhdellä myös kyljessä. Äsken toinen tetra teki kuolemaa altaan pohjalla.

Vesiarvot seuraavat: no3 10-15, no2 0, pH 6,6, KH 4, GH 5, lämpötila n. 25c.
Suodatin eheim pick up, valona 15W sylvanian putki.

Tänään aamulla vaihdoin vajaan puolet vettä ja laitoin 10ml Tetran Aqua Safea tuonne. Vesiarvoissa ei ole ennen tätä ollut mitään erityistä...

Tetrat ja taisto oli kyllä stressaantuneita, mut voiko jokin bakteeri tms. iskeä niihin sen takia? Olisiko ideoita mitä teen
ettei koko parvi (tai pahimmillaan myös partis&monniset) kuole kaikki?? Lääkkeitä?

Laitan muutaman huonon kuvan. Vaikea saada kuvaa liikkuvista kaloista. Näissä valkea pilkku kyljessä on jokin outo juttu (sieni?), yhdessä kuvassa näkyy jännä värimuutoksia selässä ja yhdessä näkyy huonosti miten selkäevä menee vaaleammaksi.
Liitteet
IMG_1204.JPG
IMG_1193.JPG
IMG_1211.JPG
Kananen
Starting Member
Starting Member
Viestit: 7
Liittynyt: 15:48, 01.10.2016

Re: Apua timanttineontetrojen kuolemaan??? Kuvia.

Viesti Kirjoittaja Kananen »

Kenelläkään ei ole edes valistunutta arvausta...?
Tänään oli taas kaksi tetraa kuolleena. :|
Vaihdanko tänäänkin vaikka kolmasosan vettä? Vesiarvot olivat äsken mitattuina käytännössä samat, joten mitään radikaalia muutosta ei niissä. Tetrat on vaisuja ja osalla on värit vähän haaleat ja evissä on jälkiä.
Toisella kuolleella tetralla oli joku "kasvusto" tullut, eli se oli ihan karvaisen homeen tms. peitossa, mut tämä oli siis kuolleessa kalassa.

Mä alan menettää toivoni, taitaa toi koko parvi kupsahtaa nyt. :cry:
Riippasaarni
Senior Member
Senior Member
Viestit: 991
Liittynyt: 11:28, 23.07.2014
Sukupuoli: Nainen

Re: Apua timanttineontetrojen kuolemaan??? Kuvia.

Viesti Kirjoittaja Riippasaarni »

Valistunut arvaukseni on joko a) bakteeri tulehdus tai b) mihin taiston harmahtavat peitteet viittaavat jokin sienitulehdus. (oireet vaihtelevat melkolailla riippuen mikä bakteeri esim on kyseessä) Googlaamalla fish fungus ja fish bacterial infection voi vertailla kuvista kumpiko olisi kyseessä.

Itsehoitotuotteista esimerkiksi bactobur direct, bakteeriperäiseen tulehdukseen ja esim. mycopur sieni-ja hometulehduksiin. Hoitoennuste on aina parempi jos tautiin pääsee heti käsiksi. Useimmilla akvaristeilla on vakiona näitä kumpaakin, sekä jotakin loishäätöön sopivaa tallessa.
Ahvenia ja monneja.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hoito, ongelmat ja kalataudit”