Kun akvaario vuotaa...varotoimet?

Akvaarioiden ja kalojen hoito, ongelmat, sairaudet jne.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
  1. akvaarion tilavuus ja mitat
  2. Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
  3. Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
  4. Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
  5. Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
  6. Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
  7. Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
  8. Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?


Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Vastaa Viestiin
Wannapurr
Junior Member
Junior Member
Viestit: 130
Liittynyt: 17:44, 11.09.2015
Sukupuoli: Nainen

Kun akvaario vuotaa...varotoimet?

Viesti Kirjoittaja Wannapurr »

Haku tuntui tarjoavan lähinnä jälkiviisaita ratkaisuja akvaarioperäisten onnettomuuksien varalle. Kuitenkin vakuutusyhtiöt ovat tunnetusti hankalia erityisesti vesivahinkotilanteissa. Millaisin varotoimin akvaarion hajoamisen voisi parhaiten ehkäistä? Miten selvitään vähimmillä vahingoilla, vaikka vesi lattialle ehtisikin? Tähän voidaan lisätä myös ulkoisen suodattimen aiheuttamat vesivahingot.

Nyt kaipaisin omakohtaisia kokemuksia sekä akvaarion hajoamisen ehkäisemiseen liittyen että muista varotoimista. Toiveena olisi siis erityisesti keskustelua seuraavista seikoista:

- Miten akvaarion kunto tarkistetaan? Silikonit, lasit, niiden huolto? Suoruus, alustan merkitys ja alustojen erot (joissain ei kuulemma saa laittaa pehmustetta alle, joissakin taas pitää!), materiaalien merkitys (vaneri versus massiivipuu), ynnä muut itse akvaariosettiin liittyvät.

- Vakuutukset! Kun vahinko tapahtuu, onko vakuutus korvannut? Olen kuullut kirjallisista sopimuksista nimenomaisesti akvaarioon liittyen, koska muutoin saattaa jäädä korvaukset saamatta. Plus muut byrokraattiset seikat (lausunnot esim. lähialueiden räjähdyksistä, naapurin remontin aiheuttama tärinä...)

- Muu rakenteisiin liittyvä vahinkojen minimointi. Miten olette ehkäisseet vahinkojen laajuuden? Onko akvaarion edessä hävyttömän kokoinen karvamatto imemään vettä? Onko seinän vierustat vesieristetty? Mitenkäs lattiarakenteiden laita? Muuhun kuin akvaarioon liittyvää vesivahinkojen ehkäisyä.

- Plus tietty jos juttua riittää, miten hajonneen/vuotavan akvaarion ensiapu toimii - kalat sankoon, vedenparannunsainetta perään, suodatin raksuttamaan...Mitä muuta? Miten paniikista selvittiin ja miten jatko sujui?
Seurala 110 litraa: neontetroja, kiilakylkiä, kotiloita.
Jnnerjk
Junior Member
Junior Member
Viestit: 210
Liittynyt: 08:08, 03.12.2015
Sukupuoli: Mies

Re: Kun akvaario vuotaa...varotoimet?

Viesti Kirjoittaja Jnnerjk »

Hyviä kysymyksiä kaikki.

Omia kokemuksia vuotavasta on ainoastaan ulkkarin pettäminen, tiiviste alkoi vuotaa runsaasti ja lattiallekin vettä tuli riittävästi, onneksi tulimme kotiin ajoissa ja kerittiin paljon pelastamaan. Vak.yhtiön kanssa ei ollut ongelmia tapauksen johdosta mutta vakuutusta ottaessa kannattaa mainita akvaario ja miten korvaukset menee jos vahinko sattuu. Useimmissa vak.yhtiöissä normaali vakuutus ei korvaa vaan pitää olla ns laaja kotivakuutus.
Wannapurr
Junior Member
Junior Member
Viestit: 130
Liittynyt: 17:44, 11.09.2015
Sukupuoli: Nainen

Re: Kun akvaario vuotaa...varotoimet?

Viesti Kirjoittaja Wannapurr »

Hyvä huomio vakuutuksesta. Itselläni on tavan kotivakuutus, mutta pömpeli onkin vain satalitrainen ja lattia muovia. Ei toki tarkoita, että varsinaisesti kannattaisi laskea sen varaan, että takuuvuokra kattaisi siivouksen (ja mahd. rakenteelliset vahingot).
Seurala 110 litraa: neontetroja, kiilakylkiä, kotiloita.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hoito, ongelmat ja kalataudit”