Akvaario ja kotiteatteri samassa huoneessa

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
-juri
Starting Member
Starting Member
Viestit: 35
Liittynyt: 12:09, 08.10.2003

Akvaario ja kotiteatteri samassa huoneessa

Viesti Kirjoittaja -juri »

Minkäslaisia mielipiteitä löytyy yhdistelmästä kotiteatteri ja akvaario samassa huoneessa? Lähinnä mietin sellaista kt-systeemiä jossa on kaiken maailman subbarit ja sohvantäristimet yms. Tuleeko kaloille stressiä ja kärsimystä möykästä ja rytinästä?

Itse en taitaisi noita uskaltaa laittaa samaan tilaan. Kerrostalossa asuvana nyt en tuollaista teatterisysteemiä vielä pääse edes rakentamaan, mutta ehkä joskus vielä sellaisenkin saan. Siinä voi kalat saada kohtauksen kun rupeaa tukka putkella nauttimaan matrixista tai vastaavasta. Toisaalta jo pelkkä suodattimen pumpun pörinäkin kuulostaa veden alla melko kovalta (vaikka nyt en suosittelekkaan tunkemaan päätä akvaarioon ja kokeilemaan).

Mitäs siis sanotte vai sanotteko mitään?

-juri

Isot alkukirjaimet
lets play "find the fish"
HelaKammo
Member
Member
Viestit: 273
Liittynyt: 11:26, 18.12.2001
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HelaKammo »

Hmm, en nyt ole huomannut mitään sen ihmeempää vaikutusta, enemmän kalat säikkyvät liikettä akvaarion ulkopuolella...

Akustiikan kannalta tosin isot lasilaatikot ovat huonoja, niitä kun ei oikein akustisoida kätevästi [;)] . Sohvan vieressä oleva akvaariomme heijastaa tykin kuvan epämukavasti, joten sen päälle tulee aina heitettyä jokin peitto, suosittelen valitsemaan akvaarion paikan kuvankatselupaikasta taaemmas, jolloin se ratkaisee osan akustisestakin ongelmasta.

Tosin jossakin Hifi-lehden jutussa taidettiin harkoista koottu jalusta valjastaa bassoansaksi, ja alusta täytettiin vuorivillalla. Kätevää.

Bassojen osalta tuskin on isoa huolta, jos ei akvaarion jalustaa tee subbariksi. Säikyhköt monnisetkin nimittäin touhuavat ihan "muina miehinä", vaikka vähän jytisisikin.

Eiköhän tässä olisi Sauramalle vastauksen paikka, hänellä voisi olla enemmän kokemusta asiasta :mrgreen:.
mahven
Junior Member
Junior Member
Viestit: 203
Liittynyt: 14:24, 01.08.2002
Paikkakunta: Klaukkala

Viesti Kirjoittaja mahven »

Meillä on kalapurkki heti tv:n vieressä (ja yhden seinäänruuvatun kajarin alapuolella). Eipä ole vielä havaittu riutan eliöstössä mitään ylimääräistä liikettä tahi liikkeettömyyttä vaikka ääniefektit välillä jytiseekin viiden (pikku)kaiuttimen ja subwooferin tahdittamana.
-juri
Starting Member
Starting Member
Viestit: 35
Liittynyt: 12:09, 08.10.2003

Re: Akvaario ja kotiteatteri samassa huoneessa

Viesti Kirjoittaja -juri »

-juri kirjoitti:Isot alkukirjaimet
JuuJuu...
lets play "find the fish"
JonskuL
Junior Member
Junior Member
Viestit: 63
Liittynyt: 00:30, 22.01.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Meillä ainakin toimii...

Viesti Kirjoittaja JonskuL »

Meillä on kyllä akvaarioita kaksi olohuoneessa aivan videotykin, valkokankaan ja muiden meluavien ja tärisevien systeemien vieressä eikä kaloilla ainkaan ole mitään ongelmia. Enemmän tosiaan säikkyvät jos akvaarion ohi kävelee vauhdilla... Ainoastaan tykin katselun ajaksi altaiden kannet on suljettava jos niissä on vielä valot päällä ettei tuu heijastuksia kankaalle. Ja meillä tosiaan kattellaan kaikki leffat ja tv-ohjelmat tolta tykiltä, telkkari on saanut väistyä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”