Punatetrat rauhallisia uimareita?

Tetrat, seisojakalat, piraijat, tapparakalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Mirabella
Starting Member
Starting Member
Viestit: 14
Liittynyt: 16:59, 28.11.2014
Sukupuoli: Nainen

Punatetrat rauhallisia uimareita?

Viesti Kirjoittaja Mirabella »

Meille muutti parvi (11 kpl) punatetroja=Rio tetroja.
Allas on 100 l, 24 C, pehmeä vesi ja pH kohdallaan. Kavereina pari keskenkasvuista partamonnia.

Tämän tetralajin oli tarkoitus olla rauhallinen ja sopuisa. Tavoitteena harmoninen akvaario. Kotiutuksen järjestin hitaasti lämpötilaan ja veteen totutellen. Vältin siis kaiken stressin minkä voi. Ongelma on vaan, että näissä ei ole hitustakan rauhallisuutta. Ovat tosin olleet vasta pari päivää. Harmittaa, jos sain parven sekoilijoita ja kilpauimareita.
Kertoisiko joku kokemuksiaan punatetroista? Näyttävät melko rohkeilta, siis eivät piileskele. Kasveja on paljon, mutta eivät ole vielä ehtineet reheviksi. Muita piiloja esim. kantoja löytyy. Rauhoittuvatko,jos parvi olisi suurempi, vai paheneeko meno entisestään?
Jullle
Starting Member
Starting Member
Viestit: 35
Liittynyt: 22:35, 16.01.2015
Sukupuoli: Mies

Re: Punatetrat rauhallisia uimareita?

Viesti Kirjoittaja Jullle »

Joo, näin se taitaa valitettavasti olla, ettei punatetrat ainakaan kovinkaan rauhallisia ole. (vaikkakin näin aika monessa lähteessä snotaan.:|)
Parvikoon lisääminen yleensä vaikuttaa asiaan melko positiivisesti, sillä 11 päinen parvi vielä aika pieni. Itselläni on kokemusta aika monenkinlaisista tetroista, ja voin kyllä sanoa, että luonteet ovat todella erilaisia eri tetralajien välillä. Esimerkiksi kardinaalit ovat todella rauhallisia ja ehkä enämmän "harmoonisia", kun taas esimerkiksi kuparitetrat, jotka tappelevat ja kisailevat lähes kaiken aikaa.
Hellikka80
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 19:33, 19.08.2010
Sukupuoli: Nainen

Re: Punatetrat rauhallisia uimareita?

Viesti Kirjoittaja Hellikka80 »

Meillä on punatetroja ja neontetroja parvet. Neoneihin verrattuna punatetrat on todella vilkkaita ja sähäköitä, ovat levittäytyneet koko altaaseen kaikkiin vesikerroksiin ja kisailevat koko ajan pusikoissa. Ruokaa saadessaan menevät vielä ihan eri sfääreihin, aivan sekapäistä sähläystä ja ovat niin ahneita että muille kaloille saa hieman kikkaillen laittaa ruokaa että ehtivät jotain syödä. Noiden vauhti kyllä yllätti aikanaan minutkin, kun niin rauhallisena monessa lähteessä mainostettiin.
120: pieniä tetroja, albiinopartis, taistelukala
230: safiiri-, musta- ja rubiinitetroja, rusokirjoja, kuparimonnisia, pun. noitamonni
54: kääpiöpallokaloja
60: millejä

http://www.papinpalonakvaristi.blogspot.com
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tetrat”