Kasviton akvaario

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Nelisatanen
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 19:51, 31.10.2014
Paikkakunta: Tampere

Kasviton akvaario

Viesti Kirjoittaja Nelisatanen »

Hei vaan!

Olen mieltynyt kasvittomaan ja hyvin niukkakasviseen akvaariomaisemaan. Käytin jo Hakua etsiäkseni tietoa, että mitä tällaisessa ekosysteemissä on meneillään. Erityisesti haluan tietää sen riskeistä ja asioista, joita tulee ehdottomasti ottaa huomioon. Mitä tapahtuu vesiarvoissa, kun kasvit häipyvät eikä ravinteita juurikaan ole?

Allas on rehottanut muutaman vuoden verran miekkakasveilla täytettynä ja loppuvuodesta aion muuttaa tyylin.
Tilavuus on 400l ja veden pH on säädetty 6,8. Valaisimina kaksi putkea, jotka ovat muistaakseni 45 ja 48W, näistä yleensä vain toinen on päällä. Kaksi ulkosuodatinta ja yksi sisäsuodatin eli virtausta on kohtuullisesti. Pohjana hiekka ja uusina kalusteina tulee olemaan vain mangrovea ja mooraa sekä hiukan anubiasta. Kalasto on niukahko ja afrikkalainen.
Nelisatanen
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 19:51, 31.10.2014
Paikkakunta: Tampere

Re: Kasviton akvaario

Viesti Kirjoittaja Nelisatanen »

Nyt tuli ahnehdittua aiheesta lisää kirjoitettua tietoa ja mielipteitä ja olen tullut siihen tulokseen, että ainakin aluksi niukan anubiasmäärän lisäksi täytän pinnan kilpukalla, mikäli pystyvät kasvamaan siinä virtauksen vuoksi.

Uusi päivä ja tarkentavat kysymykset:

1) Tarvitsenko enää hiilidioksidijärjestelmää? Hanaveden pH on päälle 7,5 mistä levät kyllä tykkäävät. Kalastolle täydellisin on alle 7, mutta uskon niiden selviävän ja puksuttavan tyytyväisenä yli seiskassakin. Toisaalta järjestelmä laskee pH:n happaman puolelle heti vedenvaihdon yhteydessä eikä sen pitäisi syöttää hiilaria laisinkaan kun pH on 6,8 tuntumassa. 2) Onko niukkakasvisessa, juurakoilla täytetyssä akvaariossa vaarana pH:n romahtaminen?

3) Onko tätä projektia järkeä ajoittaa koko akvaarion muuton (talosta toiseen) yhteyteen? Tuolloin kaikki myllätään ja ulkosuodattimissa on vielä edellisten olosuhteiden mukaiset meiningit.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”