Helmikirjoahventen ruokavalio

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Miiwa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 89
Liittynyt: 12:10, 16.03.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Helmikirjoahventen ruokavalio

Viesti Kirjoittaja Miiwa »

Meillä on akvaariossa pari helmikirjoahventa. Aika vässyköitä tapauksia, hengailevat lähinnä piiloissaan josta kurkkivat sitten mitä muualla tapahtuu, välillä tulevat etunurkkaan kahdestaan pällistelemään. Söivät alkuun kirjoahvenpellettejä (JBL Novo stick XL), mutta enää ei maistu eivätkä tule syömään ruoka-aikaan. Syykin selvisi: Näille maistuu meidän kasvit! :x Taka-alalta suurista vallisneriapuskista on enää pari hassua tynkää jäljellä. Mitä näille pitäisi syöttää, että saataisiin kasvit kasvamaan? On melko ankean näköinen allas kun lähes kaikki kasvit ovat päätyneet parempiin suihin... Kokoa näillä möllyköillä on aikuisen haarniskamonnin verran eli toinen on noin 15cm ja toinen hieman pienempi. Meitä kyllä varoitettiin että pienemmät kalat saattavat päätyä ruokalistalle, mutta nämä meidän tapaukset ovatkin ilmeisesti kasvissyöjiä. :roll: Muut kalat (pari haarniskamonnia, muutama avainkirjoahven, pari punakirjoahventa, harlekiininuoliaisia, pari partista) tulevat kyllä ruoka-aikaan syömään ja ovat ahneita, mutta nämä "isot ja pelottavat monsterit" ovat vaan piiloissaan. Ruokana on vaihtelevasti eri hiutaleita, pohjakalatabuja (JBL Novo fectiä ja Novo tabia, Novo Plecoa), pakastesurvaria, kuivattua survaria. Katkarapujakin ollaan tarjottu mutta ei kelpaa näillä, pakastesurvaria toinen näistä tulee syömään mutta toinen yleensä pysyy ruukkupiilossaan. Allas on about 500-litrainen (pituus 160cm) ja lämpöä tällä hetkellä 25-26 astetta. Paljon kantoja ja useampia ruukkupiiloja, ruukuista isoimmassa tuo isompi helmikirjo majailee.

Mitä te muut syötätte ja onko teillä kasveja vielä jäljellä? :mrgreen: Hirveän tykästyneitä näihin ollaan, joten ei nyt olla ainakaan ihan ensimmäisenä laittamassa näitä pois rehusyöpöttelyn takia.
Kaetsy
Starting Member
Starting Member
Viestit: 48
Liittynyt: 23:31, 08.08.2014

Re: Helmikirjoahventen ruokavalio

Viesti Kirjoittaja Kaetsy »

Ei ole minulle tuttu laji. Mutta mitä vilkaisin akvaarioon.info sivuilta niin siellä oli että helmikirjoahvenet ongelmallisia , koska ne syövät kasvit... Eli ei vissiin laisinkaan harvinaista...
Ryusuzaku
Junior Member
Junior Member
Viestit: 232
Liittynyt: 17:26, 15.11.2013
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Länsi-Pasila

Re: Helmikirjoahventen ruokavalio

Viesti Kirjoittaja Ryusuzaku »

Survarit toimii tosi hyvin. Sinisimpukat ja sitten new life spectrum large fish on semmoset mitkä on pitäny mun helmikirjot erossa kasveista.
Yhteensä 2200 litraa vettä. Lisää tulossa. Amerikkalaisia ahvenia, madagaskarilaisia ahvenia ja muita jänniä otuksia.
Miiwa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 89
Liittynyt: 12:10, 16.03.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Helmikirjoahventen ruokavalio

Viesti Kirjoittaja Miiwa »

Kiitos vinkistä, lisätään survaria ja ostan new lifen ruokaa, josko alkaisi maistumaan muukin kuin kasvit. :roll:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”