Juwel 240L, sisältöä vailla

Pidä päiväkirjaa akvaariostasi, tai dokumentoi akvaarioprojektisi etenemistä täällä
atteyl
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 15:59, 29.12.2009
Sukupuoli: Mies

Juwel 240L, sisältöä vailla

Viesti Kirjoittaja atteyl »

Hei. Tilannehan on tämä että paljoa tuota isompaa (240) allasta ei nykyisessä asunnossa mahdu olemaan tai seuraavaksi joutuu luopumaan jostain muusta. Tämä "projekti" on aloitettu lähes puhtaalta pöydältä jotain yksittäisiä juttuja on edellisten altaiden tiimoilta jäänyt nurkkiin pyörimään, esim ulkosuodattimeksi jätin fluvalin 305:sen mielestäni passeli tuohon virkaan, valaisimen virkaa toimittaa juwelin omat T5 putket, ainoa mitä kaipaa on monimetallin tuoma toisenlainen efekti kyllä. Allas on pyörimässä mutta sen suunta ja kalasto on hakusessa, harkinnut muokkaamista meriveteen koska ko tarvikkeet pitkälti löytyisivät nanoilun jäljiltä mutta tuo helppohoitoisuus on sitten se asia joka on vielä jättänyt asian sikseen. Allas tulee vielä vaihtamaan paikkaa perjantaina ja siksi mietinkin mikä olisi se juttu tuollaiseen uudelleen sisustamiseen ja mitä olisin hakemassa kivijalka liikkeet on kierretty niin kouvolassa kuin lahdessakin ja oikeen ei sitä mieli kalaa tunnu löytyvän. Altaasta löytyy 20kpl neontetroja joiden pois vaihtaminen ei olisi se ongelma. Kasvipuoli on vähäinen nyt, jättiläisvesimiekka kasvaa ihan ok, vallisneria sitäkin paremmin. En mikään mestari ole kasvien kasvatuksessa ja lähtökohta on semmoinen vaikka karummalla sisustuksella oleva kivikkoinen allas hyvällä uimatilalla, muutamasta isosta kannosta olen luopunut. Vesiarvot pehmeähkö vesi jossa ph n.6 tienoilla, lämpötila pysyy siinä 22-23. Kaloista pois suljen partamonnin, monnisetkaat ei oikein kolahda samoin kuin ei taistelukalaka. Neontetrassa olen tykännyt värien kylläisyydestä.
hippikala
Senior Member
Senior Member
Viestit: 793
Liittynyt: 08:22, 16.06.2011
Akvaarioseurat: JAS
Sukupuoli: N/A

Re: Juwel 240L, sisältöä vailla

Viesti Kirjoittaja hippikala »

Voi että, tuo on kyllä melkoinen tilanne, 240 litraa eikä mitään tiettyä suosikkikalaa valmiina. Vaihtoehtojen määrä on suorastaan lamaannuttava! Onko mitään tiettyä kalaryhmää, mikä kiinnostaisi? Jos hehkuvat värit kiinnostavat, niin kerritetra ja keisaritetra ovat minusta upeita tummaan altaaseen. Timanttitetra voisi olla myös todellinen helmi! Tai jos haluat pitää veden viileänä, niin mites paratiisikala? Sinuna lainaisin Akvaarikalat-kirjan ja viettäisin muutaman illan sitä tutkiessa.

Ihan villinä ideana, mitä mieltä olet Tylomelania-kotiloista? Jos haluat vähän ja helppoja kasveja ja paljon kiviä, niin miltä tuntuisi, jos siellä mönkisi kymmenen senttisiä norsunkärsäisiä kotiloita? Katso nyt näitä ihania naamoja! http://www.practicalfishkeeping.co.uk/c ... 31f3da.jpg Näille tosin tarvitaan lämmintä vettä, mutta jos näihin ihastuu niin sehän ei ole sitten kynnyskysymys?
Hohtomiljoonakalahybridit & sukaravut 54l
hippikala
Senior Member
Senior Member
Viestit: 793
Liittynyt: 08:22, 16.06.2011
Akvaarioseurat: JAS
Sukupuoli: N/A

Re: Juwel 240L, sisältöä vailla

Viesti Kirjoittaja hippikala »

Lähti viesti keskeneräisenä, sillä tuosta jäi pois yksi vaihtoehto viileään ja hapekkaaseen altaaseen: hohtoseeprakalat ja imunuoliaiset! Jos tykkäät väristä ja sinulla on 120cm (?) allas, niin Danio-lajeissa on monta mielenkiintoista vaihtoehtoa. Ja imunuoliaiset sopisivat asuttamaan kiviä. Tosin, jos et partamonnista tykkää niin et ehkä muistakaan imusuista?

Ja tietysti jos haluat kiviä ja vähän kasveja, niin mikä ettet tekisi malawilaa? Se on sitten tietysti oma rojektinsa, mutta olisi ainakin väriä ja kiviä.
Hohtomiljoonakalahybridit & sukaravut 54l
atteyl
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 15:59, 29.12.2009
Sukupuoli: Mies

Re: Juwel 240L, sisältöä vailla

Viesti Kirjoittaja atteyl »

Moikka. Tuota juovaperhosnuoliaista olen katsellut kyllä mutta täällä harvemmin tavannut liikkeessä. Parilla streamilla saisi kyllä varmasti tarvittavan virtaavuuden. Toisinaan nähnyt kääpiöpallokaloja jotka ja miellyttävät itseäni mutta se, mitä niiden kanssa ja sitten täytyisi olla rehevämmässä kuosissa allas ja tuon kokoiseen taitavat "kadota". Täytyy viikonloppuna jatkaa kun työltänsä on ehtinyt levätä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Akvaariopäiväkirjat ja projektit”