Projekti tonkijoille isompi koti :)

Pidä päiväkirjaa akvaariostasi, tai dokumentoi akvaarioprojektisi etenemistä täällä
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Akvaarioiden parissa ollaan hölmöilty jo 12 vuotta, tosin muutama vuosi oltiin välissä kokonaan ilman 8O
-ensin tuli 500l, sehän on iso, eikö vain?
-hetki meni niin 500l vaihtui 990l, vannoin miehelle, että nyt kyllä kelpaa
-pitihän se pieni pytty saada sinne viereen, että on Amerikkaa Aasian kaverina, tuli 300l
-meni jokunen vuosi, niin löytyi 980l, pitihän nyt Amerikkakin saada hieman lisää tilaa (ja hurjasti lisää lajeja, jotka tuli altaan kanssa :roll: :mrgreen: ), eli 300l meni vaihtoon
-muutama vuosi meni hyvin, mutta sitten tuntui, että kahden ison altaan ylläpito meni liian kalliksi. Silloin myös appiukko vielä omisti talomme, ja hänen mielestään akvaariot sai olla ainoastaan autotallissa (vesivahinkoriskin takia), eli kalojen kanssa seurustelu oli hankalaa, kun sitä ei voinut tehdä "kotona".. Päädyin myymään molemmat altaat. Olimme muutama vuosi kokonaan ilman.

-pikkuhiljaa rupesi taas tuntumaan siltä, että koti ei ole koti ilman veden lorinaa ja värien loistoa. Tässä vaiheessa olimme myös ostaneet talomme appiukolta, ja saimme päättää sisustuksesta taas itse. Sain miehelta luvan edulliseen 300litraiseen. Päädyimme 450litraiseen :roll: :mrgreen:
-pari vuotta meni, niin serkun kaveri halusi 500litraisestaan eroon. Juu, kyllähän 50l lisää tilaa on kaloille tärkeää, eli pönttö vaihtoon :mrgreen:
-taloamme rempattiin, niin että keittiön ikkuna (joka oli ollut ulkoikkuna) oli yhtäkkiä keittiön ja eteisen välissä, kun eteistä laajennettiin. Ikkuna oli siellä tyhmän näköinen, mutta viileän eteisen takia tarvittiin kuitenkin jonkinlainen tilanjakaaja. Ainoa järkevä vaihtoehto siihenhan oli akvaario. Viileän veden akvaario.. mihin tietenkin ihania kultakaloja.. jotka tietenkin tarvitsevat hieman tilaa.. Ostettiin 845l :roll: :mrgreen: Joka kannettiin portaita alas kolmannesta kerroksesta... :roll: Lisää siitä projektista täällä: http://aqua-web.fi/forum/viewtopic.php?f=44&t=211143
-vanhin poika (nyt 7v) innostui kaloista, ja silloin kun hän, vuosi sitten, sai oman huoneensa, niin hänen piti saada myös oma allas synnyttäville hammaskarpeille. Lähdettiin hakemaan 180l allasta. Tultiin kotiin 325l altaalla.. En oikein ymmärrä mitä tapahtui :mrgreen: :mrgreen:
-nyt piti kokoonpano olla valmis.. Paitsi että tuo 500l allas, jossa asuu nykyään tonkiljoita rupesi pikkuhiljaa kuitenkin näyttämään aika pieneltä. Mies ei jostain syystä innostunut ajatuksesta ostaa se myynnissä oleva 1500l.. Kuulemma ei mahdu meille sisään :mrgreen: No, löysin hyvin edullisen 860l altaan, joka oli loppujen lopuksi aika hyvä kompromissi, ja kalat saa sopivasti lisätilaa :D

Eilen käytiin sitten hakemassa allas kotiin. Kiinnostava reissu kaikenkaikkiaan. Meillä piti olla 5 kantajaa; minä, mies, isä, miehen kaveri ja myyjän mies. No, aamulla miehen kaveri ilmoitti olevansa kipeä.. No, kai me pärjätään ilmankin, ketään ei saatu puolessa tunnissa tulemaan.. Matkalla sinne isä soittaa ja haukkuu minut pystyyn, kun teen näin tyhmiä ostoksia, ja rahaa menee hukkaan. Älytöntä toimintaa.. Eikä me varmaan edes saada sitä pyttyä siirrettyä, kun on niin painava.. No, tuli kuitenkin auttamaan, ja autoon siirto meni loppujen lopuksi odoteltua helpommin :D Kotona piti olla kolme kantajaa auttamassa, niin lähetettiin isä kotiinsa, kun hänellä oli muuta tekemistä. Kotiin kun tultiin, niin kaksi kolmesta kantajasta ei ehtinytkään, eikä me kolmeen pekkaan oltais varmaan saatu sitä sisään. No, hetken mietittyään lupasivat tulla myöhemmin illalla, ja onneksi kolmaskin lisäkantaja pystyi illalla tulemaan, eli silloin meitä olisi miehen kanssa viisi. Eli auto piti vaan saada jäistä mäkeä ylös oven eteen. Ensimmäinen yritys ei mennyt ihan nappiin ja miehen auto jäi etupyöristään kiinni sohjoon.. :o Meinas tulla itku kun siellä väännettiin ja käännettiin, mutta lopulta saatiin se irti. Eikun lisää hiekkaa pahimpiin jääkohtiin, ja sitten kertarysähdyksellä ylös. Onneksi onnistui sillä kerralla hyvin, ja allas oli niin lähellä, kun mitä me kaksi pystymme sen saamaan.. Sitten vaan kantajia odottamaan. Siirettiin valmiiksi tavaroita altaan edestä pois ja suunniteltiin sotastrategiaa :mrgreen: Kantajien tullessa sisäänkanto meni ihan näppärästi, ja ensimmäinen etappi oli vihdoin valmis 8-)
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Päivä kaksi, eli tänään:
Allas odottaa nyt kiltisti kodinhoitohuoneessa kohtaloaan. Ensimmäinen suunnitelma oli ostaa levyt alle, tarkistaa pitääkö vettä, rakentaa jonkinlainen jalusta, ja siirtää allas lopulliseen paikkaansa siinä missä tuo 500l on nyt. No nukuttuani yön yli, totesin että ei. Ei tällä kertaa. Tällä kertaa meillä ei ole kaloja saaveissa odottamassa, eli kiirettä ei ole. Tällä kertaa aion olla järkevä 8O 8O :mrgreen: Vanhat läpinäkyvät, ja jo hieman kärsineet silikonit saa lähteä, ja tilasin akvaariokaupasta uudet mustat silikonit. Siitä voi ihan oikeasti tulla tyylikäs 8-)

Silikoninvaihtoa olen tehnyt kerran aikaisemmin, tuohon meidän ihan ensimmäiseen altaaseen. Emme suunnitelleet vaihtoa, mutta allaspa rupesi tihkumaan vettä kun sitä täytimme, eli paljon vaihtoehtoja ei ollut.. Silloin tuli vielä altaan mukana isopurjepleko, joka asui 40l saavissa viikon, kun silikonit kuivuivat, ja olin ihan varma että se kuolla kupsahtaa sinne, ennen kun allas on valmis. Mutta sitkeä sissi se oli ja pärjäsi hyvin saavilomallaan :D Hyvin ne silikonit kesti, ja allas asui vielä monta vuotta serkullani sen jälkeen kun meiltä lähti, ja piti hyvin vettä sisällään. Toivon vaan ettei aika ole kullannut muistot, ja edessäni on helvetillinen viikko etikkakaasuissa, ja allas joka suihkuttaa vettä joka suuntaan :roll:

Päätin myös, että kun tehdään, niin tehdään kunnolla, ja maalaan samalla tuon kehyksen uudestaan mustaksi, kun se on hieman muutoissa kärsinyt. Tietääkö kukaan voiko kehykseen käyttää vasaralakkaa? Jos ei, niin mikä olisi parempi vaihtoehto?

Sitten pitäisi vielä päättää, että minkälainen jalusta rakennetaan; harkoista vai puusta? Harkot mustaksi maalattuna voisi olla aika kivat 8-) Niin on ollut ennen kun tämä nykyinen tuli valmiin jalustan kanssa.. 8-)

Lopuksi vielä kuva altaasta tänään:
Kuva

Sekä tulevia asukkeja
Kuva
Karim
Junior Member
Junior Member
Viestit: 237
Liittynyt: 20:42, 24.12.2013
Sukupuoli: Mies

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Karim »

Meillä on samanlainen rojekti käynnistymässä. Jäinkin miettimään minkälainen lattiarakenne teillä on siis sen tassuteltavan alla? Meillä laatan päällä 2/4" ristikko ja en muista miten päin. Tasaatko painoa jotenkin? Onko lattian painuminen mahdollista? Jään mielenkiinnolla seuraamaan projektiasi.
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Meillä on vanha talo, eli tarkkan en tiedä mitä parketin alla on.. Tarkoituksena on todennäköisesti laittaa noiden harkkojen alle vielä levy, niin että paino jakautuu tasaisemmin, ja sitten toivoa parasta.. Samassa paikassa on aikaisemmin ollut 60cm korkea allas joka oli ainoastaan harkkojen varassa, eli toivon että tuo levy auttaa niin paljon että tuo 10cm lisää ei ole ihan katastrofi..

Nyt on allas puhdistettu viimeisistä soran rippeistä, mitkä oli muutossa mukana, ja pystysuorista kulmista poistettu silikoni. Helposti irtosi kyllä mattoveitsellä, mutta nyt on pakko ruveta nukuttamaan lapsia. Huomenna jatkuu.
Kuva
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Nyt on kaikki pystysaumat ja pohjasaumat poistettu :D Yläsaumat vielä jäljellä ja sitten pitää pinnat putsata paremmin, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.. Silikoni on postissa, eli toivon että se tulisi viimeistään perjantaina. Teen töitä kotoa, mutta ensi viikko olisi sopivasti vapaa, että ehtii pahimmat höyryt laskea, jos saisin viimeistään alkuviikosta laitettua saumat paikoilleen.. Sen jälkeen voisikin keskittyä kehyksen maalaamiseen 8-)

Mies kävi eilen katsomassa levyjä, sekä puu että styroksi, ja mietitään nyt vaihtoehtoja. Pitäisi altaan alle saada styroksi ja vanerilevy, ja sitten vielä tuon tulevan jalustan alle.. Nekin näyttävät olevan aika hintavia.. Onko ehdotuksia mistä kannattaa sellaisia hankkia?

Tää on oikeastaan ihan kiva tapa tehdä, näin pikkuhiljaa, ja ajan kanssa. Olen vaan huono siinä, kun yleensä haluan aina että kaikki pitäisi olla heti valmiina.. :roll:

Olen sitäkin miettinyt, että kun tuo 500l tuosta vapautuu, niin mitä jos en möisi sitä ihan heti pois.. Voisin tilapäisesti siirtää kultakalat sinne, niin voisin niittenkin silikonit uusia, kun kerran varapytty löytyy nurkista.. Olen varmaan tullut hulluksi.. 8O Mutta ehkä se ei tunnukaan niin houkuttelevalta idealta sitten enää kun yhden on jo tehnyt :roll: :roll: No, onhan tässä aikaa miettiä ja kirota tätä projektia sitten kun kaikki ei mene niin kuin strömsössä :roll: :mrgreen: Mutta nyt kun noita kultakalojen silikonisaumoja on ruvennut "sillä silmällä" katsomaan, niin onhan ne nyt RUMIA [:I] Epätasaisempaa olisi vaikeaa kuvitella, ja ihan täynnä levää.. [:I] Ja sitten taas ahdistaa jo valmiiksi, jos pitäisi senkin nyt ruveta tyhjentämään.. 8O Onneksi ei tarvitse mitään päättää vielä :mrgreen:
Vesihiisi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1012
Liittynyt: 21:32, 27.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Vesihiisi »

Lohjan Puukeskuksesta ostin paksun vesivanerin tuon ison akvani alle; leikkasivat valmiiksi ja silitettävine reunalistoineen ei maksanut muistaakseni paljon mitään! (Mutta mulle ei tunnetusti olekaan suhteellisuudentajua :) )
- Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin -
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Kiitos Vesihiisi vinkistä! Pitää kysyä sieltäkin arviota :D Kysyin täältä meidän lähirautakaupasta myös.Lupasivat selvittää.

Eilen tuli silikonit postissa.Olen lukenut täältä, että musta silikoni kuivuu nopeammin kuin läpinäkyvä, eli pitää olla nopea, kun rupeaa laittamaan :o Vähän kyllä jännittää tämä projekti.. :roll: Etenkin kun se on mustaa, niin näkyy niin hyvin jos tekee virheitä.. Ja isolla altaalla menee aikaa ja rahaa,jos joutuu sen kovin moneen kertaan tekemään :roll: :mrgreen:

Kohta on kaikki vanha silikoni poissa. Nauroin eilen miehelle kun niitä poistelin, että on tämäkin hullun hommaa.. :mrgreen: "Normaali" nainen olisi ostanut mekon ja ollut tyytyväinen. Minä raahaan kotiin 200 kilon lasilootaa, ja sitten rupean vielä repimään silikonit irti, ihan vapaaehtoisesti :roll: :mrgreen: Mutta olishan se mekko vaatekomerossa ollut aika tylsä :mrgreen:

Olen miettinyt myös tuota kalastoa. Tällä hetkellä tuossa 500litraisessa on:
8 winemilleriä (josta ainakin 2 pariskuntaa)
5 rusokirjoahventa
10 kardinaalitetraa
isopurjepleko
3 ripsimonnia (lajista en ole ihan varma, tulivat altaan kanssa)
5 partista
piikkisilmiä (en tiedä määrää, selviää, kun allas tyhjenee,ei välttämättä kovin monta enää)

Oikeastaan olen aika tyytyväinen tuohon kalastoon, ja kovin paljon en haluaisi sitä muuttaa. Piikkisilmiä ei tule lisää, kun ovat väärältä mantereelta. Olen miettinyt noita tetroja, että hankinko lisää kardinaalitetroja, vai jotain muuta. Sitruunatetrat kiehtoisi. Niitä on joskus ollut, ja tykkäsin kovasti. En kuitenkaan halua, että allas näyttää liian täydeltä tai sekavalta, eli pitää miettiä. Jotain tetroja pitäisi varmaan tuohon isompaan ostaa, koska nuo kardinaalitetrat ovat aika paljon piilossa kun niitä on niin vähän.. Monnisiakin olen miettinyt, mutta ehkä pohja saa jäädä tonkijoiden valtakunnaksi :D

Silloin, kun meillä vuosia sitten oli tuo tonninen ahvenallas, niin altaan mukana tuli niin paljon sekalaista ahventa, että allas oli kertaheitolla "täysi". Olihan se kiinnostava omalla tavallaan, mutta sellaista kalasoppaa haluaisin tällä kertaa välttää, ja mennä enemmän sen periaatteen mukaan,että "Less is moore". Etenkin lajien kanssa.. Eli tetroja voi olla paljonkin, mutta korkeintaan kahta lajia. Rihmakirjoahvenia ehkä haluaisin tuonne vielä pariskunnan, tai pienen ryhmän, ehkä.. Tai sitten ei.. Pitää katsoa miltä nuo näyttää tuossa uudessa altaassa..
Vesihiisi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1012
Liittynyt: 21:32, 27.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Vesihiisi »

Kardinaalitetroja lisää ainakin 30 kpl! Ehdottomasti :-) Ne on niin hyvännäkösiä kun uivat isonmmassa parvessa!
Paitsi, että saattavat joutua winemillereiden ruokalistalle - varsinkin jos et onnistu saamaan xl-kokoisia :)
- Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin -
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Noita tetroja pitää vielä miettiä.. Mieli muuttuu monta kertaa päivässä :mrgreen: Onneksi ei tarvitse vielä päättää. Lisää kaloja tulee vasta sitten kun tuo uusi pytty on ollut käynnissä hetken, ja on tasapainossa :D

Viikonloppu meni anoppilassa, ja tänään olin ajatellut että saadaan uudet silikonit paikoilleen.. Kunnes luin eilen illalla tämän threadin, ja meinasi tulla uskonpuute koko projektiin: http://aqua-web.fi/forum/viewtopic.php? ... ien+vaihto
Näin edessäni kuinka allas räjähtää käsiin, ja kotivakuutuksesta ei tule apua, ja seuraavaksi sitten asutaan kai jo kadulla 8O Teki mieli myydä koko allas pois ja mennä kuoppaan tärisemään :mrgreen: No, yön nukuttuani totesin, että ei kai tilanne ihan niin paha kuitenkaan ole. Yhtä hyvin se suoraan tehtaasta tullut allas voi räjähtää käsiin.. :roll: Tuossa on silikonit vaihdettu ennenkin, eli kauhean paljon huonompaan suuntaan ei varmaan mene, vaikka sisäpuolen silikoni ei tartu lasien väliseen, koska todennäköisesti se ei ole ollut siellä kiinni nytkään. Lasien välinen silikoni pitäisi olla ihan kunnossa, ja altaassa on tukeva metallikehys, johon kaikki lasit on myös silikoonattu kiinni, eli uskon että sekin tukee rakennetta paremmin kuin noita tavallisia alumiinikehyksiä. Ja allas tietekin koetäytetään kodinhoitohuoneessa, ennen varsinaista käyttöä.

Stressiä lisäsi myös nuo vanhat silikonit, jotka kyllä irtosi mattoveitsellä, muttei mitenkään kovin siististi tai tehokkaasti, ja näytti hetken siltä, että lasit ovat kunnolla puhtaat ehkä jouluksi.. :roll: [}:)] Onneksi tajusin mennä rautakauppaan pyytämään apua, ja reilulla kolmella eurolla sain ostettua sellaisen juuri tuohon tarkoitukseen tehdyn kaavin-jutskan (tai, no ikkunoihin, mutta kuitenkin). Sillä nuo viimeisetkin rippeet irtoavat niin helposti, että tunnen itseni hieman tyhmäksi kun en älynnyt aikaisemmin hankkia paremmat työkalut.. :roll: :mrgreen: No, aina oppii uutta :mrgreen: Samalla tuli ostettua asetonia, eli ehkä tästä tulee vielä jotain..

Kävin nuo reunat läpi kertaalleen, ja kahvitauon jälkeen ajattelin imuroida ja pyyhkiä ne, ja sitten käydä ne läpi vielä kerran. Sen jälkeen saa mies tarkistaa ne, ja sitten voidaan ruveta suunnittelemaan itse silikoonaamista 8O Tuubit löytyy jo, mutta tuo puristinsysteemi pitää tarkistaa, kun pitäisi löytyä, mutten ole ihan varma. Muuten pitää sellainenkin hankkia, mutta onneksi rautakauppa on kävelyetäisyydellä, niin se järjestyy tarvittaessa nopeasti 8-) Vähän kyllä toivon vielä, että jos saisimme nuo saumat tehtyä tänään, niin voisin huomenna tai keskiviikkona käydä hakemassa maalia kehykseen.. Olisi hyvä saada kaikki nuo haisevat vaiheet tehtyä nyt talvilomalla, kun talossa on vain oma perhe, ketä pitää ottaa huomioon :D

Onko muuten kukaan maalannut noita metallisia (alumiinisia?) poikkitukia? Niitä on kaksi, ja niiden välissä vielä lasinen poikkituki. Olisivat siisitimmän näköiset.. Mutta voiko siitä olla mitään haittaa?
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Ei mennyt allas ensimmäisellä kerralla miehen tarkastuksesta läpi, mutta nyt se on ihan oikeasti kunnolla stripattu (allas siis, ei mies :mrgreen: ). Nyt on myös kaikki härvelit hankittu, että silikoonaaminen onnistuisi hyvin. Mies kävi sen puristimen ostamassa, ja samalla osti sellaiset kumilastat, mitä leikataan sopivaan kulmaan (toivottavasti), että saadaan silikonit hyvin levitettyä :D Todettiin kuitenkin että parempi odottaa huomiseen, eikä aloiteta illalla väsyneenä projektia kun ei tiedetä miten kauan se kestää (en enää muista, kun viime kerrasta on niin pitkä aika). Jännitys tiivistyy.. 8O 8O :mrgreen:
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Silikonit laitettu 8O Ainakin jotenkuten :roll: Tuo mustien silikonien kanssa väkertely on ihan hirveää :twisted: Yläsaumasta jäi osa ilman, eli siitä joudutaan vielä paikkaamaan, mutta se nyt ei ole kai mikään kauhean kriittinen paikka, kun kaikissa altaissa ei edes ole niitä yläsaumoja. No, lisää on tilattu [}:)] Voidaan jatkaa sottaamista.. :roll: :mrgreen: Saumat ovat kyllä, uskoisin, ihan hyvät, mutta aika paljon tuli sotattua niiden ulkopuolelle.. :frown: No, ei tässä voi kun odottaa, että tuo kuivuu, ja yrittää putsata sitten pahimmat pois.. Olis edes ollut järkevä, ja olis hankkinut sitä läpikuultavaa, mutta piti olla mustaa.. :roll: :mrgreen:

To be continued..
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Vähän on jo pahin pettymys laskenut :D Kyllä tuosta vielä hyvä tulee. Saa nyt rauhassa ainakin huomisiltaan asti kuivua, ja katsotaan sitten miten paljon saadaan siistittyä. Mies kävi Biltemassa, ja haki terävät veitset, että saa siististi poistettua ylimääräiset silikonit. Kyllä tämä vielä tästä. Ja jos ei jostain syystä toimi, niin aloitetaan alusta. Mutta uskon että onnistuu ihan hyvin :D
Samalla matkalla hän haki myös vasaralakkaa ja pensselit, eli loppuviikosta pääsen maalaushommiin 8-)
Ja yhden lisäsäkin sain hiekkaakin, kun tuo pohjan pinta-ala kasvaa. Pitää katsoa, että riittääkö yksi, vai pitääkö hankkia vielä lisää, mutta sen näkee sitten kun päästään niin pitkälle..
Tämä odottelu on vaikeaa, kun haluaisi koko ajan tehdä jotain, muttei voi.. Ja tänään olisi pitänyt vaihtaa kultakaloille vettä, mutten uskaltanut lähteä läträämään, kun toinen käsi on vielä ihan silikonissa, vaikka olen sen pessyt MONTA kertaa :twisted: Saavat odottaa huomiseen..
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Eilinen meni odottaessa että pahimmat höyryt laskee (akvaarion ja omat :mrgreen: ). Tänään sitten aloitin maalausoperaation :D Allas on kipattu toiselle sivulleen, ja nyt on noin puolet maalattu.

Ennen:
Kuva

Jälkeen:
Kuva

Maali ei ole vielä kuivunut, eli vielä ei näe lopullista lopputulosta. Näyttää siltä, että pinta jää varmaan hieman epätasaisemmaksi, mutta väri tietenkin tasainen. Pinnan epätasaisuus ei oikeastaan minua haittaa, eli tyytyväinen olen ainakin toistaiseksi 8-) Saa nähdä missä vaiheessa tuo on niin paljon kuivunut, että uskaltaa kääntää ja maalata toinen puoli..
jasper
Starting Member
Starting Member
Viestit: 21
Liittynyt: 17:36, 25.12.2002
Paikkakunta: Salo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja jasper »

Mikä tonkijalaji tuo kuvassa oleva on?
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

jasper: Ne ovat Geophagus winemillereita :D
jasper
Starting Member
Starting Member
Viestit: 21
Liittynyt: 17:36, 25.12.2002
Paikkakunta: Salo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja jasper »

Jaahans... On sitten ihan samannäköisiä kuin meillä olevat viiritonkijat. En saa puhelimella kuvaa laitettua tähän viereen, mutta mun mielestä meidän on ihan samanlaisia. =)
Vesihiisi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1012
Liittynyt: 21:32, 27.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Vesihiisi »

Nuo tonkijat tahtoo olla vähän samannäkösiä useampi laji - kauppiaatkaan ei tiedä aina mitä myyvät! Tukustakin saattaa tulla mitä sattuu milläkin nimellä :-) Mutta kauniita ovat!
- Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin -
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Huh, tässä on ollut niin paljon muuta ohjelmaa, että en ole saanut vähään aikaan mitään tehtyä.. Perjantaina suunniteltiin kuitenkin miehen kanssa tulevaa olohuoneen sisustusta. Tämä siksi, että uusi allas ei tule samaan paikkaan kuin vanha. Mutta nyt on suunnitelma valmis, eli tiedämme mihin allas tulee, kunhan se on valmis :D
Tänään sitten maalasin toisen kerran tuon toisen puolen kehykset. Vielä toinen puoli maalaamatta.. Ja silikonit siistimättä.. Kyllä tässä vielä muutama viikko helposti menee, ennen kun saadaan allas paikoilleen.. :roll:
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Huh! Tuskastuttavan hitaasti tämä projekti etenee.. :roll: Eilen saatiin allas käännettyä toiselle sivulleen, eli suunnitelmissa olisi tänään tejpata ja maalata sen puolen kehys ensimmäistä kertaa. Silikonireunoja olen tässä pikkuhiljaa siistinyt, kun niistä tuli alun perin monessa paikkaa aivan liian leveät, eli näkyivät kehyksen ulkopuolelle. Niiden kanssa tunteet peilaa epätoivon ja varovaisen toivon välillä :roll: :mrgreen: Kyllä ne varmasti veden pitävät sisällään, mutta siistimpääkin jälkeä olisi voinut saada aikaan :roll: Uskallan kuitenkin uskoa että lopputulos tulee olemaan ihan hyvä, kunhan vaan päästään niin pitkälle :D
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Ei menny ihan niinkuin Strömsössä.. Eilen tehtiin koetäyttö, ja vaikka ensin näytti ihan lupaavalta, niin rupesihan se sitten vuotaamaan :( [}:)] Tällä hetkellä on inspis aika nollassa.. Mutta pakko kai tuolle on jossain vaiheessa jotain tehdä :( Levyt jo ehdin siihen hankkia, mahdollisesti turhaan sekin, jossei saada tuota kuntoon uusilla silikoneilla :roll:
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

Muutaman päivän olen antanut pölyt asettua, ja pahin pettymys laskeutua. Sitten jatketaan kohti uusia pettymyksiä :mrgreen:
Ei vais.. Olen saanut yv:nä hyviä vinkkejä uuteen yritykseen, ja uskon että tämä vielä voi iloksi muuttua :D Kiitos ihanalle A-W:iläiselle, joka jaksaa neuvoa aloittelijaa!
Tänään myös ihanaiset tonkijani yrittävät piristää mieltäni, ja näyttivät meille pienen salaisuuden, uusi satsi pikkuisia taas hautomassa <3 Kyllä ne innokkaasti yrittää. Pitää toivoa, että yritys palkitaan pian, ja oppivat pitämään pikkuisia poissa ahneista allastovereistaan.
Eilen tuli pieni pommi, kun kunnan sivuilla yhtäkkiä ilmestyi tieto, että vettä kloorataan seuraavat kaksi viikkoa, VARMUUDEN VUOKSI [}:)] [}:)] Ja altaat oli ollut melkein viikon samoilla vesillä.. Vielä en ole uskaltanut tehdä mitään. Kai sitä uskaltaa edes haihtuneen veden tilalle täyttää, vai pitääkö olla kokonaan kolme viikkoa tekemättä mitään? Ärsyttää, kun tuollaisesta ei voida ilmoittaa etukäteen, niin olisin saanut edes vedet vaihdettua just ennen.. :roll:
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

No, nyt on uudet silikonit tilattu, kun tili oli välillä muuta kun nollassa :roll: :D Olen saanut melkein kaikki edellisen kierroksen silikonit poistettua, eli kohta ollaan valmiita uuteen yritykseen 8O Pelonsekaiset tunteet on kyllä tätä seuraavaa vaihetta kohtaan taas, mutta kun ei kukaan muukaan sitä tee, niin kai minun on pakko vaan yrittää kunnes onnistuu.. Kai tässä jotain oppii, jossei muuta hyötyä ole :roll:
Kalaparat ovat edelleen samoissa vesissä, kun ei tuota uimahallille haisevaa litkua uskalla altaisiin laittaa :( Laitoin kunnalle viestiä, ja lupasivat ilmoittaa heti kun tietävät aikatauluista. Jos edes tulisi sadevettä, niin saisi altaita edes hieman täytettyä.. No, näyttävät ainakin toistaiseksi voivan ihan hyvin, eli kai me tästäkin selvitään :D
GTX
Senior Member
Senior Member
Viestit: 561
Liittynyt: 23:14, 01.01.2014

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja GTX »

Mambo kirjoitti: ... vettä kloorataan seuraavat kaksi viikkoa ...
Kalaparat ovat edelleen samoissa vesissä, kun ei tuota uimahallille haisevaa litkua uskalla altaisiin laittaa
Onko joku syy miksi et voi käyttää vedenparannusainetta kloorin poistoon?

Vaikka vesilaitos lopettaisi kloorauksen kahden viikon jälkeen, niin kloorattua vettä tulee senkin jälkeen vesitornista ja putkistosta. Kloorin määrä laimenee tietenkin pikkuhiljaa, mutta aikaa menee ennen kuin poistuu kokonaan.
Mambo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 11:50, 02.03.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Inkoo

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja Mambo »

^Suurin syy on varmaan se, etten tiennyt että tuollaiseen tehoklooraukseen toimii mikään vedenparannusaine.. Luin asiasta enemmän, ja meillä olisi C-vitamiiniä kotona (l-askorbiinihappo), mutta miten tiedän miten paljon sitä laitetaan? Kun en tiedä miten paljon klooria on vedessä, niin menee vaikeaksi :? Hyvänä uutisena, niin vesi ei haise enää uimahallille, eli määrä on varmaan ainakin pienempi kuin aikaisemmin. Pitää laittaa illalla s-postia taas kunnalle, ja kysyä tilannetta.. Onko kellään kokemuksia c-vitamiinin käytöstä kloramiinin poistossa?

Nyt on mustat silikonit poissa, ja lasit putsattu asetonilla. Kohta alkaa minä vastaan akvaariosilikoni, osa kaksi.. :twisted: :mrgreen:
GTX
Senior Member
Senior Member
Viestit: 561
Liittynyt: 23:14, 01.01.2014

Re: Projekti tonkijoille isompi koti :)

Viesti Kirjoittaja GTX »

Laita Tetra AquaSafea purkin kyljessä olevan ohjeen mukaan, älä yliannostele. C-vitamiinia ei tarvitse käyttää.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Akvaariopäiväkirjat ja projektit”