Orkidaario rojekti

Pidä päiväkirjaa akvaariostasi, tai dokumentoi akvaarioprojektisi etenemistä täällä
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Orkidaario rojekti

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Hienoa! Laita ihmeessä kuvia, kun kaikki alkaa olla paikallaan. :)
pippuri_82 kirjoitti:Jotkut taitaa kyllä päästää lämminvesivaraajasta lämmintä vettä, mutta enpä tiedä onko se oikein turvallista. Aqua safea laitoin ihan reilusti.
Riippuu vähän putkien ja säiliön iästä, paljonko niistä liukenee veteen raskasmetalleja, mutta jos käytät vedenparannusainetta, ei sen kanssa pitäisi olla mitään ongelmaa. Esim. Seachem Prime tulee muuten tosi paljon halvemmaksi kuin laimeana liuoksena pikkupulloissa myytävä Aqua Safe. Nopeat lämpötilan muutokset stressaavat kaloja nekin, joten mieluummin oikeanlämpöistä vettä vedenparannusaineen kera.
pippuri_82 kirjoitti:Seuraanko nitriittiä nyt kuinka usein, päivittäin?
Kannattaa nyt hetken verran seurailla päivittäin ja vaihtaa vettä, jos se nousee nollasta. Koska säilytit soran pesemättä, eikä kaloja ole kovin paljon, voi olla ettei se nousekaan.
pippuri_82 kirjoitti:Kaupassa näin kirsikkasukarapuja ja olin tooosi minejä. Ne olis kyllä kivoja kun lisääntyvät itsekseen, leväsukarapuja en haluaisi, koska ovat niin hailakan värisiä eivätkä lisäänny. Oliskohan jotain muita hyviä värikkäitä rapuja? Tykkään pienistä kaloista ja se tiikerinuoliainen olikin huono idea. Helmi-imunuoliainen tai juovaperhosnuoliainen voisi olla kauniita, pieniä ja rauhallisia. Mahtaako vaan tykätä, kun muut kalat menee seisovammassa ja hapettomammassa vedessä 8O
Juovaperhosnuoliainen ei ole aivan yhtä ronkeli kuin Gastromyzon-suvun imunuoliaiset (kuten tuo helmi-imunuoliainen), joten se viihtyy ja lisääntyy usein ilmankin, että akvaariosta on varta vasten rakennettu kivikkopohjaista koskea. Virtausta ja hapekasta vettä toki pitää silti olla, eikä liian lämmintä, joten hunajarihmakalat eivät samassa purkissa mene. Muut suunnittelemasi lajit kyllä sopivat. Imunuoliaiset ovat kyllä kaikin puolin hauskoja eväkkäitä, suosittelen kyllä jos vain maltat suunnitella akvaarion niiden tarpeita silmälläpitäen.

Värikkäitä ja kohtuullisen helppoja sukarapuja on kyllä muitakin, tosin kirsikkasukarapu taitaa olla näistä värikkäistä ravuista helppohoitoisin. Samaisesta lajista on kehitetty myös mm. kirkkaammanpunainen sakurasukarapu ja ainakin oranssi ja keltainen muunnos. Lisäksi kannattaa katsella tulisukarapuja, joista on tarjolla punavalkoisia ja mustavalkoisia versioita.

Imunuoliaisten kanssa samanlaisissa oloissa viihtyy muuten siniharjarapu. Se on komean sininen ja massiivisesta koostaan huolimatta täysin vaaraton akvaarion muille asukkaille. Se kun on rapu, jolla ei ole saksia. [;)]
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
pippuri_82
Starting Member
Starting Member
Viestit: 17
Liittynyt: 22:18, 02.10.2012
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuusjoki

Re: Orkidaario rojekti

Viesti Kirjoittaja pippuri_82 »

Kuva
Jahas, nyt tuo uusi tankki siis käy ja hurisee tuossa eteisessä. Vettä on tähän asti ainakin pitänyt. Vähän bakteerikalvoa on muodostunut pintaan, nostin isompaa suodatinta pintaan ja kohdistin vähän voimakkaammin kierrättämään pintavettä. Nitriitti on pysynyt nollassa, Ph on noussut 7-7,5 ja kovuudet myös hieman todella pehmeästä vain pehmeäään. Vesikin on hitusen vihertävää kun omenapuun oksa varmaan värjää. Mahtaakohan Ph:n nousu johtua oksasta vai uudesta vedestä vai seepian suomun palasesta?

Täysin ilman olosuhteiden uhreja ei selvitty... Yksi "otto" heitti henkensä eilen ja lattialta löytyi kuivannut kiilakylki sen ämpärin vierestä missä kalat olivat altaan vaihdon ajan. Muut kalat vaikuttaa ihan tyytyväisiltä, värit on hyviä ja kiilakyljetkin ovat alkujärkytyksen jälkeen tykästyneet isomman suodattimen virtaukseen. Partamonni vaihtaa oksaa ja kivenkoloa taajaan, kun ennen vaan möllötti jossain nurkassa eikä halunnut edes tulla näkyviin syömään kurkkua.

Kasvit on istutettu paikoilleen, vähän hentosilta näyttää vielä. Pitää varmaan hommata valaisin lisää, orkidaarion kasvit kuitenkin varjostavat aikalailla akvaa. Tällä hetkellä on ikkunan valo+ 20 W T8 loisteputki + 2x 11W ledipolttimoita. Sanoisinko, että melko hämärää...

Kalavalinnat vielä askarruttaa. Nämä ainakin tullee:
Kiilakyllki parvi
Kirsikkabarbi parvi
Pieni seeprakala parvi (iso parvi aiheuttaisi levottomuutta liikaa)
Kirsikkasukaravut

Ja lisäksi jotain näistä:
Hunajarihmat
Seeprakyrmynuoliainen
Joku aasialainen imunuoliainen
Joku aasialainen monni

Kirsikkasukikiksista en luovu ja jos pitäisin lämpötilan enintään 24-25 asteessa niin olisiko hunarihmojen tilalle jotain hyvää "pääkalaa"? Rauhallisia pitäisi olla ja sorapohjalle sopivia ja vähemmässsäkin virtauksessa meneviä. Vaiko vaan 3 isompaa parvea jotain pikkukaloja? Pienikokoiset eliöt olisi mun mieleen.

Kuva
Ellun kanat: https://www.facebook.com/pages/Ellun-ka ... 5115682502 ja Ellun kalat 200L akvaariossa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Akvaariopäiväkirjat ja projektit”