Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Pidä päiväkirjaa akvaariostasi, tai dokumentoi akvaarioprojektisi etenemistä täällä
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Joo elikkäs alotetaan alusta;

Minullahan oli se toinen akvaariopäiväkirja, mutta se vähän kuoli, ja aloitin uuden (toki pyysin ylläpitoa poistamaan vanhan) päiväkirjan pitämisen :)

Vähän tietoja

Elikkäs mä oon 14-vuotias tyttö Hämeestä, ja "omistan" kolme akvaariota; 840 litraisen, 450 litraisen ja 180 litraisen. Jokainen on eri taloudessa. Isälläni on 840 litrainen, äidilläni 180 litrainen ja kummisedälläni 450 litrainen, joka kumminkin on minun hoidossani, ja kalastona minun valitsemia kaloja, joista kuitenkin kummitus-setäni tykkää ;)

Historiaa

Olisikohan ollut kolmevuotta sitten, iskä oli jo maininnut akvaariosta, mutta en ollut ottanut sitä vielä tosissani (olihan hän jo aikaisemmin maininnut koirasta, jollainen muuten tuli vuosi sitten).
Rupesimme iskän kanssa katselemaan tori.fistä myytäviä akvaario ilmoituksia, ja satuimme törmäämään suht edulliseen, puutorin akvaarion (jollen nyt ihan väärin muista) tekemään erkkeri-akvaarioon.

Samassa iskä soitti sinne, ja kysyi onko vielä tallella ym; Olihan se tallella.
Kävimmeköhän viikon päästä hakemassa sen, ja se oli mielestäni täydellinen! Kalastona siinä oli 4 sinileukakirjoahventa, ja erillisessä, pienessä poikasakvaariossa saimme varmaankin n.100 pientä poikasta mukaan. Mukaan tuli myös viisi partamonnia (yksi uros, joka myöhemmin kuoli syötyään kokonaisen viikonloppu ruuan yksin, ja yksi varma tyttö, nykyäänkään ei kelläkään kasva parranhaiventakaan). Saimme mukaamme myös koriste-esineen, kiviä (ja nykyisessä 840 litraisessa on vielä tuolta ajalta kiviä ja intianvesitähdikkiä) ja kasveja, joita en sillon vielä tuntenut. Myöhemmin määrittelin lajeiksi silomelalehden ja intianvesitähdikin.

No lähdimme kotiin, ja meillä meni yö myöhään että saimme akvaarion pestyä, asetettua uudelle hienolle paikalleen, ja täytettyä hiekalla ja vedellä. Heitimme akvaarioon aquasafea, koska olimme aloittelijoita ja emme vielä silloin ymmärtäneet että olisi täytynyt jotain bakteerivalmistetta laittaa (minäkään 11-vuotiaana en paljoa ymmärtänyt).
No päästimme muutaman tunnin jälkeen, kalat akvaarioon, ja ihme kyllä kukaan ei siis ainutkaan yksilö kuollut tässä vaiheessa.

Muutamia viikkoja tämän jälkeen sinileukakirjoahvenet kaivelivat kuoppia, ja aloittivat kutupuuhia. Erillisessä poikasakvaariossa olevat 100 poikasta riittivät kyllä.
No onneksi ahvenet eivät kuteneet, vaikka kovasti kutukuoppia kaivelivatkin. Pian poikaset olivat jo niin isoja, että saatoin päästää ne isompaan akvaarioon. Enkä vieläkään ole maininnut akvaarion kokoa; muistaakseni se oli ouduoilla mitoilla joko 340 litrainen tai 360 litrainen.
Pian veimme sinileukakirjoahvenet faunattareen myyntiin, myös poikaset joita oli todella vaikea saalistaa niin "isosta" akvaariosta.

Viikon päästä päätimme hankkia uusia kaloja; Pekan Akvaariosta matkaan lähti (niinkään vesiarvoihin (valitettavasti) tutustumatta) 5 Lehtikalaa, 10 neontetraa, 4 piikkisilmää, 7 miekkapyrstöä, 4 miljoonakalaa, 1 kultainen levänuoliainen ja 2 leopardimonnista ja 2 pandamonnista.
Näistä ensimmäisinä putosivat monniset ja miljoonakalat (sorapohjainen akvaario ei sopinut monnisille, mutta mistä olisin sen tiennyt, en silloin vielä käyttänyt ahkerasti tietokonetta) ja vesiarvot olivat täysin väärät miljoonakaloille.
Miekkapyrstöistä kuoli muutama kappale, muuten kaikki selvisivät hengissä, ihmeen kaupalla myös neontetrat.

Pikkuhiljaa rupesin tutkimaan meillä olevia kaloja, ja rupesin miettimään että ei hit**, minkälainen kalasoppa meillä oli. Kuitenkin kävimme pekan akvaariossa hakemassa vielä banjomonnin ja pyöreämpää, valkoista hiekkaa jolla täytimme puolet akvaariosta (voin kertoa, oli aika villin näköinen; toinen puoli ruskeaa soraa, toinen pyöreää valkoista hiekkaa).
Banjomonni viihtyi hyvin, ja näkyi aina silloin tällöin, milloin mistäkin kohdasta.
Pian se katosi näköpiiristämme pitkäksikin aikaa (siis nyt puhumme viikoista).

Mietin vieläkin suurenmoista kalasoppaamme, ja kuin taivaallisesta pyynnöstä, reilu 300 litrainen akvaario alkoi vuotamaan silikoonista, vasemmasta yläkulmasta pudotellen pieniä tippoja.
Saimme vuodon kuitenkin tukittua väliaikaisesti, ja siinä samassa aloimme etsimään uutta akvaariota, ja mieluummin isompaa että lehtikalat pääsisivät oikeuksiinsa; Ja pian meillä seisoi hyvillä mitoilla 840 litrainen akvaario vanhan akvaariomme vieressä. Akvaario on nykyäänkin meillä, ja mitoiltaan se on 200x60x70 (pituus, syvyys, korkeus). Merkkiä ja mallia ei tiedetty, mutta myöhemmin ammattilainen arvioi olevan mahdollisesti saksalainen käsintehty akvaario. Akvaariossa ei ollut naarmun naarmua, ja se oli mustilla design-silikooneilla.
Mukana olimme saaneet 2 nuorta lehtikalaa, eheimin sisäsuodattimen, toisen hieman rikkimenneen eheimin professional 2 ulkosuodattimen ja itse hankimme eheim proffa kolmosen.
Päästimme kalat väliaikaisesti pienempään akvaarioon, siis ne 2 lehtikalaa. Ne pärjäsivät vanhojen joukossa mainiosti.

Samana yönä (kyllä yönä) pesin 75 kg hienoa, webberin hiekkaa uuteen akvaarioon. Tämän jälkeen minulla oli rystyset verillä, mutta olin tyytyväinen tulokseen.
Kävimme myös ostamassa uusia kasveja; Kolme miekkakasvia; yksi jätti, ja yksi tuntematon.

Lähdin äidilleni sinä viikonloppuna, joten iskä sai täyttää sen. Hiekka oli hyvin kerennyt laskeutumaan kahden viikon päästä, ja iskä oli heittänyt bakuvalmisteita akvaarioon. Nyt se olisi edes kypsytetty.
Heitin akvaarioon uudet miekat, ja nostelin vanhat kannot akvaariosta uuteen, ja siirsin lopulta myös kivet ja kasvit. Yhden kasvin alta löytyi banjomonni, ja kaappasin sen kalaostoksilta säästettyyn, akvaariovedellä täytettyyn pussiin, ettei se ehtisi kaivautua takaisin hiekkaan.
Lopulta tyhjäsimme akvaarion n. puoleenväliin ja sain loputkin kalat haavittua akvaarioon. Ainoastaan neontetrat jätin; hyvä ystäväni aikoi tulla hakemaan ne huomenna parvensa jatkoksi.

Pussitin kalat, ja laitoin ne roikkumaan akvaarion kylkeen pyykkipojilla kiinni. Akvaario oli kuitenkin sen verran paksua lasia, että joskus pyykkipoika hyppäsi reunalta irti, ja pussi lähti hörppimään ilman lupaa uuden akvaarion vettä. Siinä tuli kiire pelastamaan kalaparkoja mahdolliselta vesishokilta.
Illalla kuitenkin päästin kalat tutkimaan uutta akvaariotaan. Akvaario vaikutti todella isolta ja mahtavalta, ja tyhjältä; pienen akvaarion kasveista ja kannoista ei ollut sisustamaan koko akvaariota.

No aikaa kului, ja lopulta miekkapyrstöjä oli akvaariossa enään kaksi (uiskentelevat vieläkin muutes siellä :<), partamonneja neljä, lehtikaloista oli kaikki jäljellä, eli viisi. Myös piikkisilmät, banjomonni ja kultainen levänuoliainen pääsivät akvaarioon.
Olin tyytyväisempi akvaarioon, kuin vanhaan. Se oli jo nyt mielestäni täydellinen. Iskäni oli mennyt pian ostamaan lisää kaloja, ilman mielipidettäni. Tuo oli ostanut 4 raitanuoliaista ja uuuden banjomonnin. Siinä vaiheessa mietin että tuleeko tästä enään mitään.

Pian päätimme hommata lisää kaloja; Tällä kertaa ne tulivat Tampereelta. Mukaan lähti kuujuovapleko, 2 nokkamonnia, 6 vihermonnista ja 4 selkäuimaria. Myös kasveina kurttukriinumi ja vallisneria.
Näihin olin erityisen tyytyväinen ja kaikki 7 lehtikalaamme olivat kasvaneet roimasti.

Akvaariomme toimi hyvin; tosin vain raitanuoliaiset haluisin pois, mutta ovat ehkä hieman liian nopeita, ja en minä yletä pohjaan asti haavimaan.
Mutta anyway. Kuukausien kalojen tulon jälkeen toinen nokkamonneista kuoli. Syytä ei tiedetä mutta kuoli kuitenkin. Mitään tautia ei tosin akvaariosta löytynyt. Pelästyin kuitenkin niin saamaristi.
Täplämonnisia isäni kuitenkin vielä osti kolme kappaletta, vaikka ehdotin vihermonnisia lisää.

Noniin, pieni kalasopan alku oli jo syntynyt.

Pitkään aikaan emme ostaneet uusia kaloja, vain sisustukseen liittyviä tarvikkeita, ja ruokaa. Pian saimme hyvältä ystävältämme tuon vaihdettaessa lehtikaloista kiekkoihin 4 red devils - lehtikalaa; Ne olivat upeita mutta hieman ärhäkämpiä kuin vanhat; Tulevat kyllä toimeen täydellisesti jäljellä olevien lehtikalojen kanssa.

Palataanpas tähän päivään

Noniin siinä oli hieman akvaarioharrastukseni historiaa.

Pian 840 litraisesta oli kuollut muutama lehtikala, tuntemattomasta syystä. Nyt siellä porskuttaa kuitenkin onnellisina ja terveinä 7 lehtikalaa, kaksi Pekan akvaariosta ostettua, 2 Ison akvaarion mukana tullutta, ja 3 Red Devilsiä.
Kalasto oli sama, mitä aikaisemminkin. Plekokin on kotiutunut mainiosti, ja näyttäytyy joka päivä, eikä pelkää jos menee katsomaan lähelle (Paitsi tuntemattomia tietenkin)
Kalastomme ei mielestäni ole enää kovin paha kalasoppa.

Olisikohan ollut kesäloman loppua, kun haimme äidillemme akvaarion, juwelin 180 litraisen. Se oli mielestäni aivan upea. Kalastona siinä oli 2 isoa leväbarbia, 7 mustatetraa, 2 harlekiininuoliaista ja 3 piikkisilmää. (Joista harlekiinit ainakin etsii kotia vielä). Leväbarbit saimme pian myytyä, ja mustatetrat ovat varattuina.

Sitten olimme kummisetäni lapsille ajattellut akvaariota mutta sopivaa ei löytyny. Pian semmoinen löytyikin; Juwelin 400 rio, pyökin värisenä. Ja voi pojat se on hieno!
Noniin siihen kummisetäni pesi hiekat hieman omalaatuisella systeemillään; Mustaan rakennussankoon (oisko ollu 60 litraa) 50 kg hiekkaa, perään vettä ja vesi valuun, sitten semmotteella millä sekotetaan betonia, niin semmotteella vispas vähän aikaa, että vesi kirkasta, sitten akvaarioon ja vesi perään. Ja ei ollut sameeta vettä!:D

No juu tuo laittoi sitten kannot myös likoamaan, ja bakteerivalmistetta sinne, ja toimme 840 litraisestani muutaman ämpärin vettä siihen altaaseen.

Viimeviikon torstaina (17.10.13) vein pistiaa sinne, n. 70cm x 60 cm pinta-alalta, osa kyllä kärsi kilometrin pyöräilymatkasta laukussani, joten pintakasvia ei ole siellä nyt niin paljoa mitä vein, jouduin huonot nyppimään pois. Tarkistin vesiarvot, ja kaikki oli ok, lisäsin kuitenkin hieman aquasafea, vaikka en tiedä hyödyttikö se.

Alkuviikosta (maanantai 14.10.13) olin tehnyt samaisesta Tampereen liikkeestä tilauksen, missä saapuisi sekä äidilleni 180 litraiseen ja 450 litraiseen kaloja, kasveja ja tarvikkeita. Kummisetäni lapset olivat sunnuntaina aivan innoissaan, eikä malttaneet odottaa ollenkaan.
Järjestelimme kuljetuksen siten, että tuo ajoi Tampereelta Lahteen, ja Lahdesta Kouvolaan, että äitini ottaisi myös kummisetäni kalat kotiinsa, ja hakisi äidiltäni ne, ja jäisin Eemelin (7-vuotias) ja Ennan (5-vuotias) kanssa kummisedälleni laittamaan akvaariota kondikseen.
Kummisetäni oli ulkoa hakenut ja pirstonut liuskekiveä, joka kuitenkin päätyi pitämään kolmea kantoa pohjassa, muuten ne olisivat ponnahtaneet pinnalle (ovat kuitenkin tarpeeksi tukevasti kiinni, ei pitäisi ponnahtaa).

Pian kummisetäni tuli ja lapset pääsivät ihailemaan pian akvaarion kylkeen, totuttelemaan laitettuja kaloja.
Kaloja tuli seuraavanlaisesti:
20x Vihreä tiikeribarbi
10x Kuparimonninen
4x Haarniskamonni
2x Nokkamonni
1x Partamonni
1x Kääpiöpuupleko (Piti olla L-103, ei haittaa kyllä :))
1x Iltaruskopleko (Senkin piti olla L-103, mutta haitanneeko tuo :))

Ja myöhemmässä vaiheessa pienempi ahven pariskunta ja joko marmoritappara - tai koukkunokkakaloja jos vain suinkin mahtuvat.
Samassa erässä tuli myös kasveja; 3x Echinodorus Tropica, 2x Kierteisvallisneria, 1x Ludwigia Glandulosa ja 1x Sädekaisla, myös pohjaan laitettavia ja nestemäistä kasvilannoitetta (PMMD-nestemäinen lannoite, ja JBL 7+13 kuulat), kalanruokaa ja aquasafea.

Äidilleni taas saapui kaloja seuraavanlaisesti:
3x Kääpiörihmakala cobolt blue (upeita!)
5x Kuparimonninen
2x Partamonni (jos tulee nahisteluita niin laitamme toisen pois)

Kääpiörihmat kertakaikkisen upeita ja vilkkaita, eivät ollenkaan arkoja.

Ja nyt olemme tässä päivässä (21.10.13) ja tässä istun koneella ja katselen samalla 180 litraista akvaariota.
Päivittelen tätä aina akvaarioihin liittyvistä tapahtumista X)

T. Elle :)
Harrastus tauolla
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Dodii!

180 litraa

Eiköhän käppänärihmikset olleet huimat 2 päivää; Eilen oli kuplapesä rakenneltu konnanputken kellustehtion väliin. Oikein iso ja söpö :3.
Tänään mustatetrat pääsevät parven jatkoksi uuteen kotiin, ja jos pikkuhiljaa rupeaisi rusokiilakylkiä hommaamaan. Joku pieni plekokin olisi mahtava! :D

840 litraa

Tänään kirjottelin 840 litraisen kalastoa:
7x Lehtikala
25x Mustatetra
9x Monninen (6 viher, 3 täplä)
4x Selkäuimari
4x Partamonni
4x Raitanuoliainen
4x Piikkisilmä
2x Banjomonni
2 Miekkapyrstö
1x Nokkamonni
1x Kultainen Levänuoliainen
1x Kuujuovapleko
1x Vähänoitamonni

Kamalasti pelästyin kun sain tietooni tämän kalasopan :roll:
Itse haluaisin vaihtaa nämä:
Mustatetrat - kiilakylkiin (tai muuhun lämpöisemmän veden parvikalaan)
Täplämonniset - vihermonnisiin (Saisi upean parven vihruja :3)
Miekkapyrstöt pois
Raitanuoliaiset pois
Selkäuimareita lisää
Toinen tai kaksi nokkamonnia lisää
Haaveena rusko - tai punasilmäpleko, ehkä tulevaisuudessa :)

Heti kun saan vähänkään ylimääräistä rahaa, teen kalastonvaihdoksia, että saisin "unelma-altaan" aikaiseksi :D
Harrastus tauolla
nuolimonni11
Member
Member
Viestit: 322
Liittynyt: 20:10, 17.08.2012
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Hollola/Lahti

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja nuolimonni11 »

Mun on nyt pakko kysyä/sanoa tämä: ovatko partiksesi samaa vai eri sukupuolta? :?
Jos ovat samaa, niin koiraat saattavat tapella. :|
Jos ovat eri sukupuolia, vaarana on se, että kohta sinulla on kymmenittäin pikku partiksia, ja niitä on vaikea myydä tai lahjoittaa. :o
Ihan pakko oli kertoa tämä, jos et tiennyt. Säästyt ainakin yllätyksiltä. :mrgreen:
Itse pitäisin vain yhden tai kaksi. :)
Hakusessa yli 200 litran allas, joten laittakaa tarjouksia tulemaan! :)
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Mulla on käyny aika hyvä munkki; Kaikki ovat neitosia :D
Juu ottaisin ainakin kaksi poies, mutta 70 cm korkea allas pelkiltään, jalustan kanssa vähintään sen 155 cm, itse oon maximissaan 160 cm, allas 200 cm pitkä, paljon piiloja.

Ei ei ollenkaan hyvä yhdistelmä^^ :D
Harrastus tauolla
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Heippa!

840 litraa

Vihdoinkin sain iskältä luvan muuttaa kalastoa!
Tosin en saanut mustatetroja vaihtaa :cry:
Nytten raitanuoliaiset ja miekkapyrstöt poistolistalla.
Uutena tulee varmemminkin Ruskosilmäpleko, Vihermonnisia ja Selkäuimareita lisää.
Mahtuukohan he?
Ainiin ja onhan akvaariossa 6 kpl leväbarbejakin :D
Tosin joudun tekemään nämä hankinnat omalla rahallani.

450 litraa

Juurikin soittelin kummisedälleni akvaariosta. Kaikki on kunnossa :) Kummisetäni erikoisesti tykkää nokkamonneista "Mitä sitä nyt turhia hötkyilee" tuo meinasi :D...
Muistuttelin nestemäisen lannoitteen laitosta, ja viikon päästä pääsen tämän sisustamaan :)

180 litraa

Kääpiörihmis-ukolla kutupuuhat mielessä; kaksi vaahtopesää jo rakentanut. Tuolla vartioi tyytyväisenä, ja liehittelee tyttöjä. Taitaa herra tykätä akvasta :)
Tähän suunnittelin jaavansaniaisen poistoa, tilalle anubiasta ja vallisneriaa. Valmiina tuolla konnanputkea ja rotalaa, ja joku melalehti joka saa myös poistua.
Ostoslistalla myös Rusokiilakylkiä ja Kuparimonnisia :)
Harrastus tauolla
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Mitään ihmeitä ei oo akvaarioissa tapahtunut.
20 litran pikkuakvaariossa iso kasa lehtikalan siimahäntiä vispaamassa :3
Tuitui.
Kattoo jos joku näistä nyt selviäisi :)

Sunnuntaina tilattiin levänpoistoainetta, Intianmantelipuun lehtia & uusi mangrove kanto. Näillä siis eteenpäin.

Uutena projektina 130 litrainen samppila. Tämän yritän tehdä kääpiökynsisammakoille olosuhteiden mukaiseksi. Tosin ensiksi akvaario joutuu mahdollisten lehtikalojen poikasten kasvatusaltaiksi. :D
Harrastus tauolla
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Oijoi, enpäs ole pitkiin aikoihin tänne päivitellyt mitään, tosin geelikynsillä on himpun vaikea nyt mitään kirjoittaakkaan, mutta jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin.

Elikkäs lehtikalojen poikasista ei selvinnyt ainuttakaan, liian tehokkaan suodattimen ansiosta, enkä tyhmänä tätä älynnyt. 130 litrainen olikin 110 litrainen, ja siihenkin tulossa kaloja näillä näkymin, tarkempaa tietoa kun luet pidemmälle.

840-litraiseen ei ole tullut muuta kuin 2 nokkamonnia yhden kaveriksi. Kalaston muutoksia tähänkin harkitsemaswsa, nimittäin vaihdan mustatetrat leväbarbeihin tynkäparven jatkoksi :).

450 - litraisessa pientä leväongelmaa, ja tiikeribarbeilla kovin on jahtaamista, kun yli puolet on poikia :/ Täytyy naaraita metsästää enemmän. Neljä rusokirjoahventa pulahti myös tähän altaaseen :), tosin nokkamonneja ei enään ole.

180 - litraiseen on tullut 10 rusokiilakylkeä, ja parven lisäystä tulossa parin viikon päästä :).

110 - litrainen on jo huoneessan paikallaan, ja hiekka haetaan siihen piakkoin :) Juwelin rekord on omaan silmääni. Tähän tulossa murisijarihmakaloja, kääpiötapparoiden ja jonkun mukavan monnislajin kera. Sisustukseen en ajatellut käyttää kuin savisia ruukkuja, kasveja ja liuskekiviä. Pohjalle myös intianmantelipuun lehtiä.

60 - litraiseen en ole päättänyt vielä mitä tähän tulisi. Niin siis nyt tyhjillään samassa huoneessa kuin 110 - litrainen, on myös 60 - litrainenkin.

20 - litrainen nano muuttuu mahdolliseksi mini-rapulaksi, kunhan saan nanosuodattimen - ja lämmittimen tähän hommattua.

Ja harkinnassa olisi vielä 40-50 litrainen yksiö taistolle, kunhan sopiva akvaario sattuu kohdalle :)
Harrastus tauolla
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Noniin, 110 - litraisen ensimmäiset asukit ovat saapuneet, kolme kaunista murisijarihmakalaa ♥. Muutama tulossa vielä lisää ;)
Myös saapui rusokiilakylkiä ja monnisia parven jatkoksi. Juovapuupleko tarttui myös haaviin.
Samoin 180 - litraiseen on tulossa rubiinikääpiöahven pariskunta.
Tulipahan samalla kaksi vesuvius miekkaa, aivan mahtavan näköisiä!

840 - litraiseen harkinnnassa winemillerit ja verkkopiikkipleko, ja näillä näkymin myös saan ne sinne :)

450 litraisesta melkein kaikki levä jo poissa, hieman täytyy kantoja harjata vielä.

Kuusikymmentä litraisenkin kohtalo on jo päätetty, viirikirjokaloja ja kääpiömonnisia sukarapujen kera tulossa :)....

Näillä eväillä eteenpäin.

Ainiin torstaina pääsen pesemään 50 kg hiekkaa :|
Harrastus tauolla
Aquariel
Junior Member
Junior Member
Viestit: 167
Liittynyt: 19:56, 05.08.2013
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Aquariel »

Eiks noihin akvaarioihin oo mennyt hirveästi rahaa? Kalatkin maksaa ihan sikana...
96l, 240l, 3 hiirtä, koira, hevonen
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Kyllä niihin kieltämättä kuluu rahaa... 14-vuotiaalla ei oikein parempaa rahantuhlaus kohdetta löydy :D
Harrastus tauolla
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Nyt isoimmassa altaassa uiskentelee verkkopiikkipleko, uusia lehtikaloja ja pari banjomonnia :)
Verkkopiikkipleko on oikein mukavan kokoinek kaberi jo, siinä 30 cm paikkeilla. Luonnosta pyydetty kala :)

450-litraiseen muutti "hädässä" (ns. Rescuena) kolme ripsimonnia, en ihan varma lajista, juovaokamonni, muutama tiikeribarbi ja pusukala.
Kuulemma veikeän näköisiä nämä uudet :)

180 - litraiseenkin muutti yksi pilkkuantennimonni. Myös ns. Rescue tapauksena. Vielä en tiedä mitä hänen kanssaan teen.
Myös kaksi rubiinikääpiöahventa pulahti altaaseen.
Sukupuolista ei ole harmainta aavistustakaan, mutta aiks näyttää. Kovasti kisailevat kyllä.

Nyt on 110 - ja 60 -litraisiin hommattu lämmittimet ja suodattimet, hajamielisenä unohdin hommanneeni hiekan iskälle, joten joudun pariviikkoa odottamaan että saan altaat kypsymään :D.

Mulla olis myös myynnissä 25 mustatetraa, jos jotakuta kiinnostaa ;) vaihdossa voidaan ottaa jotain mikä kiinnostaa tai sitten rahaa :)
Myös lahjoitan harlekiininuoliaisen parven jatkoksi.

P.s. harkitsen myös helmipalloplekoa isoimpaan :-)
Harrastus tauolla
hippikala
Senior Member
Senior Member
Viestit: 793
Liittynyt: 08:22, 16.06.2011
Akvaarioseurat: JAS
Sukupuoli: N/A

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja hippikala »

Onpa sinulla kyllä huikeat projektit! Eniten ihmettelen tässä tarinassa sitä, että tuo mainitsemasi akvaarioliike möi yhtä aikaa hammaskarppeja ja muita kaloja. Eikö kauppias kysynyt mihin kalat menevät? Tai sanallakaan maininnut mahdollisista vesiarvo-ongelmista? En meinaa millään käsittää, että tällaisia kauppoja on edelleen olemassa.

Mutta kieltämättä käy kyllä kateeksi, pakko myöntää. Kelpaisi minullekin tuollainen allasvalikoima! :D
Hohtomiljoonakalahybridit & sukaravut 54l
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Hyvä liike mutta myyjä oli harjoittelija :P
Joo, tänään tulee kolme punaista noitamonnia :) pääsevät mahdollisesti ainuiksi pohjakaloiksi 110- litraiseen, ellen ota kaveriksi juovaperhosnuoliaisia, tai piikkisilmiä :)
Harrastus tauolla
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Saisikohan ylläpito poistettua tämän, kun niin paljon on muuttunut lähiaikoina, että helpompi aloittaa alusta kuin selitellä tänne harhaan johtavan alun kanssa.
Kiitos :-)
Harrastus tauolla
Pullahiiri
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3362
Liittynyt: 16:50, 22.12.2008
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Pullahiiri »

Ei näitä ketjuja poistella ellei ole todella hyvä syy siihen. Tämä ei ole hyvä syy. :) Joten jatka tähän vaan.
325: M. festivus, H. pyrrhonotus, C. duplicareus, CW021, Hypancistrus sp. L-066
250: T. espei, P. kuhlii, Hypancistrus sp. L-066
100: Axelrodia riesei
100: Carinotetraodon travancoricus
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Jaa, no sitten taitaa jäädä tämän pitäminen kokonaan pois :-D....
Olisin vain kertonut yhden altaan elämästä, mutta on se näinkin ok :-)
Harrastus tauolla
Pullahiiri
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3362
Liittynyt: 16:50, 22.12.2008
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Pullahiiri »

Mikset voi kirjoittaa tähän..?
325: M. festivus, H. pyrrhonotus, C. duplicareus, CW021, Hypancistrus sp. L-066
250: T. espei, P. kuhlii, Hypancistrus sp. L-066
100: Axelrodia riesei
100: Carinotetraodon travancoricus
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Siis enään mulla ei ole kerrottavaa 20, 60, 110, 180, 450 litraisista, vain 840 litraisista.
En tiedä teistä, mutta omasta mieöestä vaikuttaisi vähän höpsöltä, kun huiman kuuden akvaarion jälkeen puhuttaisiinkin vain yhdestä, vaikk niitä neljä vielä on... :roll:
Harrastus tauolla
Pullahiiri
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3362
Liittynyt: 16:50, 22.12.2008
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Pullahiiri »

Aa, no niin. Ymmärsin. Tee uusi mutta tosiaan ei tätä sen kummemmin poistella. :)
325: M. festivus, H. pyrrhonotus, C. duplicareus, CW021, Hypancistrus sp. L-066
250: T. espei, P. kuhlii, Hypancistrus sp. L-066
100: Axelrodia riesei
100: Carinotetraodon travancoricus
Ihuna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 18:51, 19.05.2012

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Ihuna »

Juu :-)
Harrastus tauolla
Fisutar10
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6209
Liittynyt: 20:10, 25.01.2011
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ihunan akvaarioharrastuksia :)

Viesti Kirjoittaja Fisutar10 »

Täällä saisi poistaa koko foorumin tuolla periaatteella. :mrgreen: Useinhan tilanteet muuttuvat monellakin ja jopa mielipiteetkin "harrastusuran" ja tietämyksen edetessä.Joskus itsekin luen vanhoja juttuja ja havaitsen, että olinko tuota mieltä silloin....Vanhempana hieman hitaammin mielipiteet muuttuu, nuorempana varmaan enempi. Ja absoluuttista totuutta harvemmin myös on....
Akvat: 3x450l, 350l, 240l, 180l, 126l, 2x110 l,64l. Myydään: helmipallo-, sokkelo-, enkeli- ja monte dourado -plekoja, maatiais-, albiino- ja super red -partiksia, hammaskarppeja, Synodontis lucipinnis -ripsimonneja. http://www.fisutar.fi
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Akvaariopäiväkirjat ja projektit”