Moderointilinjasta

Muihin ryhmiin sopimaton keskustelu, eli ns. Off-Topic, tänne. Täällä voit myös tehdä äänestyksiä.

Valvoja: Moderaattorit

Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Lueskelin tuossa vanhoja keskusteluita foorumin menneiltä päiviltä: http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic.php?f=28&t=67648
Paitsi hillitöntä kikatusta, nämä vanhat avautumisketjut aiheuttivat kaipuuta entiseen, huomattavasti tiukempaan ja näkyvämpään moderointilinjaan. Nykyisin tuntuu saavan käyttäytyä ihan miten vain (edes todella räikeisiin tapauksiin ei tunnuta puuttuvan) ja myös muutoin yleinen ilmapiiri on muuttunut turhan sallivaksi. Toivoisin tässä suhteessa ylläpidolta tiukempaa linjaa ja enemmän näkyvyyttä. Uudet moderaattorit ovat kyllä pistäneet (tai osa on) tuulemaan ja heidän tekemänsä työ on näkynyt positiivisesti foorumin ulkoasussa, mutta vieläkin napakampaa otetta tarvittaisiin, jottei luisuta samalla tasolle monen muun keskustelupaikan kanssa.
Mielestäni on huolestuttavaa, miten paljon asiantuntemusta täältä on kadonnut tässä vuosien aikana ja pidän moderointilinjan löystymistä yhtenä syynä tähän (tottakai syitä on enemmänkin, mutta..). Aqua-webin vahvuus kautta vuosien on ollut asiallinen ilme, hyvä luettavuus ja asiantuntemuksellisuus (onkohan tämä edes sana? 8O :mrgreen: ), ei menetetä tätä, eihän. Vai olenko ainoa joka on tätä mieltä?
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
Zansku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 702
Liittynyt: 15:47, 14.12.2011
Akvaarioseurat: HAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Zansku »

Olen tietyiltä osin täysin samaa mieltä, koska tämä on nimenomaan tiedonhankintakanava. Se löpinä vois olla sitten muissa osoissa tai sopivan otsakkeen alla.
Aqualung
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5530
Liittynyt: 13:54, 06.04.2007
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lieto

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Aqualung »

Kannattaa Mari ilmoittaa niitä loukkaavaksi tai muuten asiattomiksi kokemiaan viestejä. Ylläpidoltakin saattaa mennä jotain joskus ohi ja ihmiset kuitenkin sisäistävät eri tavoin lukemaansa (asia vs. sävy) ja vielä kun meilä monilla on aika eri tasolle säädetty tuo "kipukynnys" näissä asioissa..
Ps. Puhun vain omasta puolestani.
My word's but a whisper - your deafness a SHOUT.
I may make you feel, but I can't make you think.

Liikkuvaa ja liikutettua kuvaa riutastani YouTubessa
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Ei, tämä nimenomaan ei ole mikään pelkkä tiedonhankintakanava, vaan keskustelufoorumi. Keskustelulla on tapana rönsyillä ja edetä, ja minusta nykyään esiintyy ihan liikaa sellaista henkeä että keskustelua pyritään estämään. Ennen porukka sai horista kuka mistäkin samassa keskustelussa, eikä kukaan naputtanut ettei saisi.
akvaristi
Senior Member
Senior Member
Viestit: 976
Liittynyt: 20:53, 09.06.2004
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Satakunta

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja akvaristi »

Samaa mieltä maisun kanssa, tämä on kuitenkin keskustelufoorumi. Nykyinen linja on mielestäni riittävä, täällä on mielestäni nytkin huomattavasti vielä tiukempi linja kuin muilla keskustelupalstoilla. Asiattomuuksia en ole ainakaan itse missään nähnyt. Tai jos on ollutkin, niin on siivottu nopeasti pois. Erimielisyydet on eri juttu: niitä on aina ja pitääkin olla, jotta syntyy rakentavaa keskustelua eikä vain "joo, näin se on"-tyyppisiä kommentteja :).

Aqualungin vinkki on erittäin hyvä. Jokainen voi sitten itse ilmoittaa ylläpidolle yksittäisistä viesteistä, jos kokee itseään loukkaavaksi.
- 720l Afrikka-allas, 25l nano -
Elena_
Member
Member
Viestit: 432
Liittynyt: 18:39, 21.09.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Elena_ »

Moderointilinja on aina vähän kakspiippunen juttu. Natsilinja karsii joukosta asiattomuudet mutta myös usein monet uudet tulokkaat ja aloittelijat jotka sitä apua kipeimmin tarvitsisivat. Jos taas moderointilinja on löysä, kuten jo todettua, kärsii palstan ilme ja ilmapiiri ja keskustelu muuttuu...noh, ei niin mieltäylentäväksi. Harva tietysti jaksaa vuosikausia lukea ja kommentoida samantyylisiä kysymyksiä/asioita foorumilla, mutta muistan itsekin vuosien takaa täältä monia pro-tyyppejä joita ei tosiaan ole näkynyt vuosikausiin. Harmi sinällään.
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Aqualung kirjoitti:Kannattaa Mari ilmoittaa niitä loukkaavaksi tai muuten asiattomiksi kokemiaan viestejä.
akvaristi kirjoitti:Aqualungin vinkki on erittäin hyvä. Jokainen voi sitten itse ilmoittaa ylläpidolle yksittäisistä viesteistä, jos kokee itseään loukkaavaksi.
Olen minä sitä namiskaa ihan käyttänyt, kun olen kokenut tarpeelliseksi, mutta aika usein tästä ei ole ollut mitään seurausta ja välillä on tullut sellainen olo että lukeekohan kukaan niitä imoituksia (itse ainakin pyrin kirjoittamaan myös perustelut ilmoitukselle, siihen mukaan). Olisi mukava, jos ilmoituksen lähettäjälle tulisi viesti josta kävisi ilmi että viesti on luettu ja toimenpiteisiin on ryhdytty/ kirjoitus ei rikkonut sääntöjä, eikä johda siten toimenpiteisiin. Itse toimenpide ei sitten kuulu sille ilmoittajalle, mutta se olisi mukava aina tietää että asiaan on kuitenkin reagoitu. Jos taas on itse ylireagoinut ja ilmoittanut turhasta, olisi siitäkin kiva saada tieto.
Hyvä että tuo ilmoita-nappi tuli tässä erikseen mainituksi, koska en ole lainkaan varma että ihmiset sitä käyttävät ja osaavat käyttää. Olen jutellut yksityisviestitse ihmisten kanssa melko paljon ja siellä on käynyt ilmi että vaikka tunteet kuohuisivat hyvinkin voimakkaina jonkin kirjoittajan kohdalla ja käytös koetaan asiattomaksi, ei kuitenkaan paineta sitä ilmoita-nappia, vaan jäädäänn vain jupisemaan asiasta itsekseen (tai jonkun toisen käyttäjän kanssa sopivassa tilanteessa). Eli käyttäkää nyt ihmeessä, kun moinen hieno nappi on olemassa.
Mikä on ylläpidon kanta tuohon ehdottamaani muutokseen tuon napin käytössä?
Elena_ kirjoitti:Moderointilinja on aina vähän kakspiippunen juttu. Natsilinja karsii joukosta asiattomuudet mutta myös usein monet uudet tulokkaat ja aloittelijat jotka sitä apua kipeimmin tarvitsisivat.
Tämäkin on hieman kaksipiippuinen juttu.. Koska aiemmin linjan ollessa oikeasti todella tiukka, foorumin jäsenmäärä silti jatkoi kasvamistaan tasaisesti ja ovia paukuttaen lähteneet aloittelijat olivat näitä joiden oli mahdotonta ymmärtää miksei voi hymiöfloodata ja kirjoittaa teinixiä ja muutenkin ihan miten sattuu.. eikä se tiedon vastaanottaminenkaan oikein tuntunut onnistuvan, joten en usko että heidän kohdallaan menetys oikeastaan on merkityksellinen. Neuvoista ei ole oikein hyötyä, jos niiden saaja ei sitten noudata niitä, vaan jatkaa sitkaasti omaa hyväksi havaitsemaansa linjaa. Tuota kootuista tilityksistä löytyy viestiketjuja joissa käsitellään mm. nimimerkki Minelanin akvaarionhoitoa. Siinä erinomainen esimerkki siitä mitä tarkoitan.
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Minua on myös ärsyttänyt tuo sama, että vaikka ilmoittaisi täysin selvästä asiasta (esim. viime aikojen tapauksia joissa minun nimeni on sotkettu muiden keskinäisiin riitelyihin tai liitetty väkivallan käyttöön), niin moderointi ei ilmoittamallakaan tee mitään. Pahimmillaan menee kuukausia ennen kuin tulee kuitti että viesti on käsitelty. Joskus on myös käynyt niin että viestiketju on kyllä moderoitu mutta vasta, kun keskustelu on jo muutenkin unohtunut.
cercer
Member
Member
Viestit: 414
Liittynyt: 01:54, 16.04.2011
Akvaarioseurat: TAS

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja cercer »

Mielestäni moderaattorien tulisi laatia keskinäinen sääntölista jonka perusteella toimivat jolloin linja olisi jokaisella yhtenäinen, juuri se yksilön kipukynnys ja sen mukaan toimiminen jäisi tällöin pois. Ketjujen selkeyteen tulisi kiinnittää huomiota, sivuraiteelle menneet asiat erottaa suosiolla joko "Yleiseen Avautumisketjuun" tai vanhaan, samaan asiaan liittyvään ketjuun. Tämä tietty tuo moderaattoreille lisätyötä joka taas on kompensoitavissa useammilla toimijoilla sekä riittävällä käyttäjien opastuksella (lue: uhkailulla) jotta kirjoittamisen säännöt menevät perille.

Tätä kirjoittaessani muistan sen hukkumisen tunteen kun tänne aikanaan nyyppänä saavuin kyselemään sinileukojen sukupuolituntomerkeistä enkä erottanut punaista keltaisesta, btw haku ei toiminut normaalisti juuri niinä päivinä.

Nyt viimeviikkojen aikana olen kyllä huomannut moderoinnin selvän aktivoitumisen esimerkiksi kauppapuolen lisääntyneenä siisteytenä, joka olikin jo kovasti paikallaan - vaikka kuinka raportoi tuossa kuukausi-pari sitten niin mitään ei niille omille ilmoituksille tapahtunut pahimmillaan viikkoihin ja ostajaehdokkaita ilmoittautui aina vaan lisää, teki tosiaan mieli nostaa turhaa ketjua sillä "myyty" -viestillä.

Tuo ehdottamani märinäketju, ei vaan anteeksi ranskani, tuntojenpurkuketju, toimisi yhdistettynä kanavana näille ongelmille joita tuntuu nyt tulevan joka ketjussa vastaan, eli toisten allekirjoitusten, huumorintajun ja muun ehdottoman tärkeän arviointi sekä näistä olennaisuuksista keskustelu. Kun olisi se yksi kakka-altis tarkemmin silmällä pidettävä paikka, se vastaavasti siistisi muita ketjuja eikä modejen tarvitsisi edes miettiä että kuinka paljon saa avautua kalaketjussa toisen henkilön seinäpaneeleista ennenkuin pitää sensuroida. Kyseessä ei missään nimessä olisi mikään vapaan ilkeilyn alue, ainoastaan vaivaamaan jääneiden kommenttien, saamattomien kommenttien, väärien kommenttien ja "yhyy en halua enää kirjoittaa täällä, antakaa sääliä" -juttujen paikka.

Mainitsen vielä olevani itse täysin natsimoderoinnin ja käyttäjien viestien muokkauksen kannattaja koska olen sen tulokset nähnyt toisella foorumilla, sellaisella joka on aina ilo avata kun tietää saavansa zenit kohdalleen hänen selkeyttään nauttien. Tästä en odota samankaltaista mutta toivon ehdotuksistani olevan jotain hyötyä ylläpito/moderingille siistimiskysymyksiä miettiessään.
Amos
Senior Member
Senior Member
Viestit: 710
Liittynyt: 01:35, 01.05.2008
Sukupuoli: Mies

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Amos »

Tämäkin viestiketju taitaa pikkuhiljaa osoittaa, että henkilökohtaisuuksiin negatiivisessa mielessä menevät viestit täytyy poistaa.

Kukahan olisi sellainen asiantuntija, joka alkaisi hakemaan ne ketjut joissa on kutakuinkin paikkansa pitävää tietoa. Tämä tietysti aw:n alusta alkaen. Ne voitaisin merkitä vaikkapa tähtihakuna, ja eihän niissä tietenkään kaikkia hyviä ketjuja tarvitse olla, vaan jostainhan on aloitettava. Aika useinhan näkee jonkun linkittäneen ketjun kysymyksissä olevien aiheiden tiimoilta. Noistahan voisi vaikka aloittaa.

Työllistämistuella, ja miksei ihan hyvää palkkaakin vastaan joku ehkä voisikin tehdä ko työtä, jopa tutkimuprojektina vaikkapa itse keskustelupalstan hyödyllisyydestä . Sponsorointiahan asia tietysti vaatii. Jostain sopivasta ministeriöstä ja ehkäpä EU:stakin saattaisi löytyä tällaiselle kansalliselle hankkeelle tukea. Onhan meillä päteviä ihmisiä myös työttöminä, eläkkeellä jne.
Vaihtoehtona voisi ehkä olla ostaa hyvä kirja. [;)]

Ainakin haun käyttöohjeita saisi selkeyttää.

Millaisilla sopimuksilla korvauksilla nyt muuten moderaattorit toimivat? Nythän saatiin monta hyvää uutta tekijää.

Jos tämä meni off topic, niin siirtäkää modet oikeaan paikkaan.

Olen muuten sitä mieltä että aikuisten ihmisten ei tarvitse korostaa tekstiään edes karkean kielenkäytön peiteilmauksilla tai muunnelmilla.
1000, 100 ja 10 litraa
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja urppis »

Pakko laittaa oma lusikka tähänkin keitokseen.... Ehkä ot, mutta sanonpa tähän oman ajatukseni.
Ensinnäkin, nyt mietin, että tämän foorumin nuori käyttäjäkunta on hirmuisen asiallista porukkaa. Minusta aktiiviset 15-20v kirjoittelijat kirjoittavat hirmuisen fiksusti, oikeanlaisella kieliasulla, eivätkä ota osaa suuriin taisteluihin. Nuoruushan niissä teksteissä usein näkyy, mutta se heille suotakoon. kukaan 15 kesäinen ei voikaan osata kirjoittaa kuin heidän äitinsä taikka isänsä. Hyvä nuoret! Sen sijaan me 30-40 vuotiaat ollaan aika kovia ilmaisemaan itseämme monenlaisella tavalla. Olemmeko me sitä ikaluokkaa, joka on kasvanut ns. vapaasti. Osaamme suurinosa myöskin äidinkielen koukerot, pilkkujen paikat ja isot kirjaimet, mutta me olemme niitä "en jaksais tähän aisiaan enää puuttua" ihmisiä. Silti puutumme.
Keskustelujen tulisikin olla hyvällä maulla kirjoitettuja. Ja en käsitä, miksei ne pikkasen saisi rönsyillä, kunhan aiheseen palataan, eikä rönsyile liikaa. Kyseenalaistaminen, "entä jos en tee noin, vaan teen näin? Mitä sitten tapahtuu" on minusta rakentavaa, siinä tulee monia huomiotta jääneitä pointteja esille. Asioita, mitä kukaan ei hoksannut suoraan kysyä. Kuitenkin kaikenlainen saivartelu suututtaa. Turhaa ja tympeää.

Mun mielestä moderointi on ollut viimeaikoina todella aktiivista ja näkyvää. Kovasti paljon plussaa uusille modeille ja pitäkää linjanne!
1000 litraa vesivahinkoa
MrAFCMagic
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 1722
Liittynyt: 20:52, 31.03.2009
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja MrAFCMagic »

urppis kirjoitti:Pakko laittaa oma lusikka tähänkin keitokseen.... Ehkä ot, mutta sanonpa tähän oman ajatukseni.
Ensinnäkin, nyt mietin, että tämän foorumin nuori käyttäjäkunta on hirmuisen asiallista porukkaa. Minusta aktiiviset 15-20v kirjoittelijat kirjoittavat hirmuisen fiksusti, oikeanlaisella kieliasulla, eivätkä ota osaa suuriin taisteluihin. Nuoruushan niissä teksteissä usein näkyy, mutta se heille suotakoon. kukaan 15 kesäinen ei voikaan osata kirjoittaa kuin heidän äitinsä taikka isänsä. Hyvä nuoret! Sen sijaan me 30-40 vuotiaat ollaan aika kovia ilmaisemaan itseämme monenlaisella tavalla. Olemmeko me sitä ikaluokkaa, joka on kasvanut ns. vapaasti. Osaamme suurinosa myöskin äidinkielen koukerot, pilkkujen paikat ja isot kirjaimet, mutta me olemme niitä "en jaksais tähän aisiaan enää puuttua" ihmisiä. Silti puutumme.
Keskustelujen tulisikin olla hyvällä maulla kirjoitettuja. Ja en käsitä, miksei ne pikkasen saisi rönsyillä, kunhan aiheseen palataan, eikä rönsyile liikaa. Kyseenalaistaminen, "entä jos en tee noin, vaan teen näin? Mitä sitten tapahtuu" on minusta rakentavaa, siinä tulee monia huomiotta jääneitä pointteja esille. Asioita, mitä kukaan ei hoksannut suoraan kysyä. Kuitenkin kaikenlainen saivartelu suututtaa. Turhaa ja tympeää.

Mun mielestä moderointi on ollut viimeaikoina todella aktiivista ja näkyvää. Kovasti paljon plussaa uusille modeille ja pitäkää linjanne!
Kiitos. Tälläistä on aina mukava lukea. :)

Kaikki keskustelut saattavat rönsyillä jo yhden pienen huomautuksen takia. Usein huomautus johtuu pienestä vastaajan virheestä ja tässä onkin jo ainekset väittelyyn ja jos molemmat osapuolet ovat mukana, niin ketjuun tulee viestejä - *ja vauhdilla*. Tietysti on havaittavissa tätä erityisen paljon tiettyjen nimimerkkien kohdalla, jotka erityisesti tuntuvat nauttivan tästä. Mitäs jos keskutelua käytäisiin oikein nimin? Tuskinpa tästäkään olisi mitään iloa, mitä nyt tuota facebookkia ja akvaarioharrastajienryhmää on tullut katseltua. Usein myös tuntuu olevan vastaajan iällä merkitys, en tiedä mistä minulle tälläinen tunne on tullut. Luulen varmaan, että tiedän, mutta ehkä en sittenkään tiedä miten kysyjälle pitäisi vastata. Lopetan tämän ajatuksen tähän ja palaan aiheen kysymykseen.

Ensinnäkin uusille moderaattoreille on nostettava hattua, kiitos hienosta työstä. Mutta moderoinnin tarve johtuu meistä käyttäjistä, joita on jo muutamia tuhansia. Onko sittenkin peiliinkatsomisen aika? Tiedän, että itsenikin pitäisi miettiä tarkemmin, mitä kirjoitan, minne kirjoitan ja miten kirjoitan. *Joskus kuitenkin täällä netissä harkintakyky pettää ja syntyy onnettomuus, joka on hyvin hankala korjata. Netissä kuitenkin tuota reaktio ja harkinta-aikaa on huomattavasti enemmän, kuin liikenteessä.* Vaihtoehtoina on unohtaa asia, jatkaa keskustelua aloittamallaan tavalla tai poistua jättäen asian auki ja ikuisesti näkyviin, ellei moderaattori sitä korjaa.

Lue ensimmäisestä kappaleesta tähdillä eritetty sana ja toisen kappaleen tähdestä alkava lause. Pyrein kasaamaan vastaustani yhtenäisemmäksi näin.
www.akvala.fi akvaariokauppa| Kalanruoat ja akvaariotarvikkeet edullisesti netistä
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja urppis »

Hilleri kirjoitti:
Kiitos. Tälläistä on aina mukava lukea. :)

Kaikki keskustelut saattavat rönsyillä jo yhden pienen huomautuksen takia. Usein huomautus johtuu pienestä vastaajan virheestä ja tässä onkin jo ainekset väittelyyn ja jos molemmat osapuolet ovat mukana, niin ketjuun tulee viestejä - *ja vauhdilla*...* Vaihtoehtoina on unohtaa asia, jatkaa keskustelua aloittamallaan tavalla tai poistua jättäen asian auki ja ikuisesti näkyviin, ellei moderaattori sitä korjaa.

Lue ensimmäisestä kappaleesta tähdillä eritetty sana ja toisen kappaleen tähdestä alkava lause. Pyrein kasaamaan vastaustani yhtenäisemmäksi näin.
...Ikuisesti näkyviin.. juuripa näin. Siellä se sit on luettavissa hamaan loppuun asti. Useinkin pieni ajatus virhe, aivo pieru..
Otetaan karkeana esimerkkinä vaikkapa: Vahingossa kirjoitat nitriitti nitraatin sijaan ja saat kolmen alasivun mittaisen sepustuksen akvaarion kypsytyksestä ja siitä millaisiin vesiarvoihin kaloja ei voi koskaan laittaa... Toki ihan selkeesti ymmärrettävää. Jos joku ilmoittaa nitiriitin olevan 15, on selkeetä, että siihen reagoidaan, mutta aika usein ne aivopierut on niin mitättömiä pikku sana virheitä, että antamalla mahdollisuuden oikaista lipsahdus, päästään taas itse asiaan. Joskus keskustelu jatkuu siitäkin huolimatta, että kirjoittaja mokansa korjaa muutaman viestin päässä.. No tää on sitä netti keskustelua sen hyviä ja huonoja puolia.
Sen tuhannen käyttäjää kuitenkin on aw:lle ilmaantunut kaikesta hyvästä ja huonosta huolimatta. Ja ne tuhannen käyttäjää on jokainen erilaisia ihmisiä, erilaisella huumorintajulla ja tyylillä. Luojan kiitos!
1000 litraa vesivahinkoa
kerttu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1270
Liittynyt: 20:05, 13.04.2003
Paikkakunta: Otava

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja kerttu »

Kommentoin vaan sen verran, että tykkään tiukasta moderoinnista ja tähän mennessä se ei täällä ole liian tiukaksi mennyt. Tykkään myös siitä, että pikkuisen huomioidaan sitä, minkä ikäinen kysyjä on - siis niissä vastauksissa. Se toimii musta tällä hetkellä ihan hyvin. Eli jos kyseessä on lapsi, on neuvot hieman eri tyyliin kirjoitettu ja ymmärrystä ja pinnaa voi vähäsen venyttää. Aikuisista voi sitten jo olettaakin jotain...

Otanpa vinkin vastaan, en ole tuota ilmoitusnamiskaa itte oikein käyttänyt vaan tyytynyt ajattelemaan että "huoh, tuokin joutais kyllä poistaa...".
Amos
Senior Member
Senior Member
Viestit: 710
Liittynyt: 01:35, 01.05.2008
Sukupuoli: Mies

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Amos »

kerttu kirjoitti: Otanpa vinkin vastaan, en ole tuota ilmoitusnamiskaa itte oikein käyttänyt vaan tyytynyt ajattelemaan että "huoh, tuokin joutais kyllä poistaa...".
Niin eihän niiden tarvitse sinne ikuisesti jäädä. Saattaisi olla hyvä mikäli omia töppäyksiään saisi pois myös ei aktiivisista viesteistä, Näytä omat viestit -osion kautta.
1000, 100 ja 10 litraa
cercer
Member
Member
Viestit: 414
Liittynyt: 01:54, 16.04.2011
Akvaarioseurat: TAS

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja cercer »

Tietty siinä vapaassa viestien poistossa on tapana tulla se ongelma että hukkuu ne viestit joista keskustelu alkaa jolloin kaikki vastaukset menevät "ei kellekään". Tämän vuoksi vastattavan viestin lainaus olisi hyvä ottaa tavaksi, yleensä kun juuri niillä eniten keskustelua aiheuttaneilla viesteillä kun on tapana mystisesti kadota.
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja urppis »

Käväsin eilettäin tutustumassa korttifriikki foorumiin... (itseäni ei moinen keräily kiinnosta... mutta on joitain joita kiinnostaa :) ...)
Noh.. Jos ajattelen aqua-webbiä, onhan tää ihan suomi24 siihen verrattuna... Siel tulee "pelikieltoo" määrä ajaksi todella herkästi, keskustelut ei rönsyile, kauppapuolen hyvät ja huonot palautteet tulee heti nimimerkin jälkeen, esim. "maksu/lähetys ensin" tarkoittaen käyttäjän luotettavuus statusta, -> "kannattaa odottaa lähetystä/maksua ensin, ennen kuin vastaat omalta osaltasi, on ollut toistuvia ongelmia maksamisen/toimituksen kanssa"
Siellä on myös "pelikiellossa" osio, johon bannatut, määräajaksi taikka kokonaan, listataan ja syyt niihin, asiallisesti, ei syyttäen ja nolaten... ym..ym..
Ketjuissa kuulemma vaihdetaan mielipiteitä puolesta ja vastaan, ilman suurempia riitelyitä. Modet puuttuu heti asiattomuuksiin...
Juu, että kyl me täällä aika helpolla mennään... No siel on varmaan muitakin juttuja, mut kunhan pikkasen tutustuin...:D
Mutta yhä sitä mieltä, että hyvässä suunnassa ollaan täälläkin. Minä ainakin olen saanut moderointilinjasta viime aikoina erittäin asiallisen kuvan.
1000 litraa vesivahinkoa
Kana +-yksipantteri
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1693
Liittynyt: 10:41, 31.12.2010
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Kana +-yksipantteri »

Ompas siellä ollut tiukkaa. 8O
100, 235 ja 525 litraiset seuralat + 50 litrainen rasbora-allas.
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja urppis »

Kana +-yksipantteri kirjoitti:Ompas siellä ollut tiukkaa. 8O
Juu ja kuulostaa tiukemmalta viel näin pikasesti kerrottuna. Oikeesti se linja ei näy niissä kirjoituksissa katkeruutena taikka piilo ryyppyilynä.. Mutta linja on tiukka. Säännöt on selvät, joka niitä rikkoo, bannataan..
1000 litraa vesivahinkoa
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Soisi kuitenkin, että henkilökohtaisuuksiin menemiseen puututtaisi täälläkin joka kerta. Asioista pitää minusta saada olla eri mieltä ja omien perusteltujen mielipiteiden kertominen pitäisi turvata kaikille, ilman pelkoa että siitä seuraa haukkumista ja nolaamista. Sen sijaan tuota keskustelun rönsyilyä en pitäisi kovin vakavana ongelmana, koska jossain vaiheessa yleensä palataan aiheeseenkin - tai sitten keskustelun voi aina jakaa. Mutta kyllä keskustelupalstalla pitäisi minusta saada keskustella vähän aiheen sivustakin.
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

urppis kirjoitti:
Kana +-yksipantteri kirjoitti:Ompas siellä ollut tiukkaa. 8O
Juu ja kuulostaa tiukemmalta viel näin pikasesti kerrottuna. Oikeesti se linja ei näy niissä kirjoituksissa katkeruutena taikka piilo ryyppyilynä.. Mutta linja on tiukka. Säännöt on selvät, joka niitä rikkoo, bannataan..
Kuulostaa ihanalta! Olen maisun kanssa samoilla linjoilla, että keskustelun rönsyily on keskustelupalstalla sallittua ja ehkä jopa toivottavaakin (kunhan ei nyt ihan kuulumistenvaihdoksi, keskinäiseksi komppailuksi, ihkutukseksi ja chattailyksi mene.. :roll: ), mutta henkilökohtaisuuksiin tulisi puuttua herkemmin.
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja urppis »

Henkilökohtaisuuksiin ei saisi mennä! Toisen mollaamiseksi toisessa ketjussa, piilokettuiluksi ja tarkoituksen mukaiseksi loukkaamiseksi. Sehän nyt on jo ihmis oikeus..
Bannia tiukasti, varoituksia! Minusta vielä tiukemmin, kuin keskustelun rönsyilemisestä ja hetkittäisestä harhautumisesta.
No, nyt en väitä, että olisi mitään kettuilua ja mollailua, vaan ikäänkuin halusin lisätä tuonne marin ja maisun juttuihin oman näkemyksen.
Minä en nyt tiedä, millainen aw on joskus ollut, mutta vaikuttaa siltä, että täällä on vallinnut kuri ja järjestys. Täällä on noudatettu tiukkaa etikettiä keskustelun laadun ja aiheen suhteen.. Vai kuinka? Siitä vain niin päättelen, kun katselee vanhempien mukana olijoiden kannaottoja tämän ketjun kaltaisiin asioihin, tulee ihan pakosta ajatus aw:n muuttumisesta ajan saatossa. Mutta selväähän on, jos foorumilla on tuhannen kunta käyttäjää se alun aikojen muutamien satojen sijaan, on tyyli muttunut varmaankin hurjasti.
Ei muuta kuin korttifriikeistä mallia. Bannauslistat, statuksn määrittelyt, esim. alle 3 tähteä ansainneet eivät saa kirjoitella kuin alkeet osioon 8O , nimimerkin alle tiedotteet henkilöstä (muistaakseni olikohan siinä varoituksista, trollauksista, provoilusta ym.. väri koodit ja sit tuo kauppa luotettavuus...
Tehään sit tiukka paikka. Otetaan kova kovaa vasten. Päästään trollaajista ja saadaan korkeatasoista akvaariotietoa...

P.s. Korttifriikeissä oli "suuri v....tus ketju" niminen (muistaakseni, jokin ihan oikealla sanalla höystetty nimi sillä oli) foorumin virallinen kyrsiintymis paikka, missä sai möykätä pahamieli ulos. Siel ei kommentoitu, vaan puhallettiin paha mieli ulos, jottei tarvi asia ketjuissa alkaa keljuileen...

Hatutus ketju on lukittu, AW:ssä jatkuu ajasta aikaa kuri ja järjestys, maailma muuttuu AW ei -Debugger-
1000 litraa vesivahinkoa
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja urppis »

http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic. ... t=ketuttaa

^Ei tuo kauheen lukittu ole!!!

Maailma muuttuu ja aw toivottavasti pysyy ajan hengessä ja kehittyy kirjoittaja kuntansa ja niiden tarpeiden mukaan..
Kuten tuolla aiemmin olen sanonut, moderointilinja on minusta parantunut hirvittävän paljon. On aika hurjaa sanoa että aw ei muutu...
Vuosien takaisiin satunnaisiin surffauksiin täällä nähden on tullut paljon enempi vapaata keskustelua. Asiaa toki ja paljon asiantuntemusta, mutta kasvaneen kirjoittaja kunnan näkee ihan selvästi...
1000 litraa vesivahinkoa
Amos
Senior Member
Senior Member
Viestit: 710
Liittynyt: 01:35, 01.05.2008
Sukupuoli: Mies

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Amos »

Amos kirjoitti:
kerttu kirjoitti: Otanpa vinkin vastaan, en ole tuota ilmoitusnamiskaa itte oikein käyttänyt vaan tyytynyt ajattelemaan että "huoh, tuokin joutais kyllä poistaa...".
Niin eihän niiden tarvitse sinne ikuisesti jäädä. Saattaisi olla hyvä mikäli omia töppäyksiään saisi pois myös ei aktiivisista viesteistä, Näytä omat viestit -osion kautta.
Ajattelin toki huutomerkin takaa, mutta syntyyhän siinä kova työ moderaattoreille arvioida minkä voi poistaa, ettei asiayhteys kärsi. täydet asiattomuudet toki tulisi poistaa, mikäli niitä on joskus päässyt läpi moderoinnista.

Jäänee vielä mahdollisuus avata vanha ketju, lainata omaa viestiään, korjata sitä, tai pyytää anteeksi asiattomuuksiaan mikäli niitä on päässyt moderoinnista läpi.

Mitä muuten ajattelette karkeasti väärän tiedon kirjoittamisesta? Joskus on tullut tunne että tietävämmät eivät ole ikäänkuin ystävällisyyttään
halunneet vastata korjaamalla.
1000, 100 ja 10 litraa
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Moderointilinjasta

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Tuosta väärästä tiedosta juuri oli omituinen esimerkki, kun ilmeisesti joku näistä uusista modeista kirjoitti itse virheellistä tietoa jonka minä varmuuden vuoksi heti tuoreeltaan korjasin, vaikka samat asiat oli jo ketjuun aiemminkin kirjoitettu. Mode poisti koko pätkän. Minusta tämän ei pitäisi mennä sentään niinkään, että omia asiavirheitä korjailtaisi jälkikäteen oman tietomäärän kasvaessa. Lisäksi tuo keskustelu lukittiin koska "pöytälamppu"-termin alla alettiin puhua myös ledipöytälampuista. Minusta tällainen on huonoa moderointia ja toivon ettei linja sentään yleisemmin ole jatkossa samanlainen.

En varsinaisesti ole huomannut muuta muutosta moderointilinjassa uusien moderaattoreiden myötä, millaisia muutoksia on tullut?

Pöytälamppu ketjussa keskustellaan pöytälampusta, ledeistä ja muista tekniikoista niiden omilla säikeillään. Poistin loppuosan koska siitä olisi helposti seurannut juupas eipäs jatkoa, joka sekään ei edistä pöytälamppu keskustelua. Kaikki tärkeä tieto säikeessä saatiin jo esitettyä kysyjälle joten se siitä. -debugger
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “"Off-Topic" ja äänestykset”