Juwel -akvaariot

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Hemmo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 65
Liittynyt: 14:01, 29.11.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Raisio

Juwel -akvaariot

Viesti Kirjoittaja Hemmo »

Vanhoja viestejä selatessani löysin oppo -nimimerkin aikoinaan tiedustelleen samaa, mutta kysympä uudelleen.

Suunnitellessani uuden (n.250l) akvaarion hankintaa, olen huomannut Juwel -akvaarioiden olevan yksi vaihtoehto.

Löytyykö kokemuksia ko. merkistä? Ja miten mahtaa olla varaosien hankinnan/saatavuuden laita?
Ainakin jos vertaa esim. Eheimin tai Juvelin suodattimien varaosien saatavuuteen, niin niitä löytyy melkein joka akvakaupasta.
oppo
Senior Member
Senior Member
Viestit: 696
Liittynyt: 12:45, 17.12.2001
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja oppo »

Niin tosiaan kyselin näistä altaista tietoja joskus muinoin..

Mulla on yksi Juwel-merkkinen allas 160litraa. Se on tosin ollut vasta n.puolisen vuotta joten kauheemmin tuota kokemusta siitä ei ole. Vara-osienhan hankinta ja löytäminen kuitenkin pitemmän päälle riippuu siitä missä asuu ja missä käy ostoksilla..

Tampereella ainakin Reporanka (lielahti) myy kyseisiä altaita ja tarvikkeita. Tosin kun menet sinne kyselemään, niin niiden nuorten likkojen neuvoihin ei ole luottamista. Sellainen vanhempi pieni ja vaalea nainen osaa hommansa, kysy siltä!! Tai ainakin varmista likkojen puheet siltä. Joten sinne vain tiedustelemaan lisää..

Mun kokemuksien mukaan tuo allas on pelittänyt kuten pitää.




Ei pidä uskoa kaikkea mitä kuulee, mutta sen voi aina kertoa eteenpäin.
depeche
Member
Member
Viestit: 283
Liittynyt: 13:40, 20.04.2002
Akvaarioseurat: Akvaarioharrastajien nettiseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kokkola

Viesti Kirjoittaja depeche »

Ostin juuri käytetyn noin 250-litraisen Juwelin akvaarion. Mukana tuli kaapisto, valaisin sekä suodatin jotka kuuluvat akvaarioon. Suodatin on pohjalasista pintaan ulottuva valtava laatikko jossa suodatusmateriaali "näkyvissä" ja moottori siinä sen yläpuolella. Merkkiä siinä ei lue, vain sähkötiedot sekä maininta että kierrättää vettä 1100 litraa tunnissa. Onkohan tämä suodatin siis merkkiä Juwel ja onko kokemuksia että onko mistään kotoisin? Vaikka kaippa sen kokeilemalla näkee, juuri tässä laittelen allasta kuntoon...
Kaneli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 5
Liittynyt: 08:40, 21.01.2002
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Kaneli »

Minulla on vajaan puolen vuoden kokemus Juwelin Rio 180 l -akvaariosta. Allas on ollut ihan ok ja laitteet ovat toimineet kuten pitääkin, mutta suodatin oli mielestäni hiukan alimitoitettu. Kummasti vaan kerääntyi jätettä pohjaan ja veteenkin leijumaan. Muistaakseni (eipä ole nyt tässä manuaaleja joista tarkistaa...) pumpun piti kierrättää vettä n. 600 litraa tunnissa. Kun ostin lisäksi Eheimin 2010:n, roskat ovat pysyneet aisoissa.

Huonoa tuossa Juwelin suodatinsysteemissä on mielestäni veden virtauksen sääteleminen. Virtauksen määrää ei voi säädellä yhtään (kuten esim. Eheimissä voi), ainoastaan virtauksen suuntaa voi muutella kääntelemällä suodatinkotelosta tulevaa putkea. Hiukan kömpelö tuo osasista koostuva putkivirityskin on eikä erityisen kaunis siellä töröttäessään.

Muuten käsittääkseni ihan oiva allas.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”