Taistiksen värit haalistuneet

Rihmakalat, kiipijäkalat, pusukalat, taistelukalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Leppis
Junior Member
Junior Member
Viestit: 147
Liittynyt: 16:30, 04.02.2002
Paikkakunta: Helsinki, HAS

Taistiksen värit haalistuneet

Viesti Kirjoittaja Leppis »

Taistisuros Alpertti on asustellut meillä pari kuukautta ja viihtynyt ilmeisesti ihan kohtuullisesti. Nyt Alpertin värit ovat kuitenkin haalistuneet, tumma punainen ja sininen ovat tehneet tilaa ruskealle ja "värittömyydelle".

Altaan (171 l)lämpötila ja vesiarvot ovat kohdallaan, alkuaikojen nitriittiarvotkin on saatu kuriin. Ruokinta on ollut kyllä varsin niukkaa ja enempi hiutalepainotteista, johtuen siitä että akvaario on tosiaankin varsin tuore, muutaman kuukauden ikäinen, enkä ole halunnut kuormittaa sitä runsaalla ruokinnalla.

Mikähän mahtaa mättää? Olikohan Alpertti jo valmiiksi vanha tullessaan meille vai pitäisikö se laittaa superherkkuruokadieetille että värit palautuisi? Naisseuraa en uskalla Alpertille hankkia mielenpiristykseksi, sen verran äksy ja temperamenttinen se tuntuu olevan.
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

Taistojen haalistumiseen on usein miten syynä kauhu. Ne yrittävät esittää rankkaa jätkää/mimmiä, mutta haalistunut väri kertoo, että ympäristössä on jokin taiston mielestä uhkaava tekijä. Voi olla vilkas iso kala, paha-paha-suodatin liian kovalla, toinen vihaisempi taistelukala tms.
Meidän naaraissa olen huomannut, että kun äijä on erityisen äksyllä päällä, niin mimmit muuttuvat harmaiksi. Sellaiseksi tasaisen harmaanksi, silloin kun ne säikähtävät niille tulee erilainen kauhuväri. Säikähdyksestä tulee "kauhuraita" kylkeen. Värit ovat vaaleammat, eivät niinkään harmaat, ja kyljessä on kylkiviivan kohdalla tumma, aika paksu juova.
Sitten on vielä kylmyyyshaalistuminen, mutta siitähän tässä ei ole kysymys. Eihän? Taistoille alarajana pitäisin 26 astetta.
Koita, josko Alpertille maistuisi muutama elävä surviainen. Jos se ei piristä, niin en tiedä mikä. Itsetunnossa ei varmaankaa ole mitään vikaa, jos se äksyilee sielä ihan omia aikojaan. Siis ei tarvita peilin-edessä-pullistelu-treeniä.
Naarasseura vois olla paikallaan, jos surviaisista ei ole apua. Mutta hanki niitä sitten ainakin 2, mieluummin 3 (enemmän tyyppejä ottamassa iskuja vastaa = vähemmän iskuja/yksilö).
Alpertin iästä on vaikea sanoa. Oliko se ihan täysikasvuinen ostettaessa? Jos oli niin se oli ainakin 6 kk ikäinen, todennäköisesti ikä oli lähempänä 1 vuotta. Taistelukalojen kasvutahti on n. 1 cm/kk, siis 1 cm pituinen on n. 1 kk ikäinen jne.
Leppis
Junior Member
Junior Member
Viestit: 147
Liittynyt: 16:30, 04.02.2002
Paikkakunta: Helsinki, HAS

Viesti Kirjoittaja Leppis »

No tässähän oli miettimisen aihetta kovastikin.

Värityksessä näkyy tosiaan tuo mainitsemasi raita, oletin sen vain olevan taistiksen "luonnonmukaiseen" väritykseen liittyvä juttu enkä siksi älynnyt mainita sitä laisinkaan.

Lämpötila on tuon 26, mutta suodatin pauhaa täysillä (tosin akvaarion toinen pää on varsinainen pintakasvirämeikkö, joten siellä luulisi löytyvän suvantoisempaakin paikkaa) ja kalakavereina on mielestäni rauhallisia kelta- ja helmirihmoja ja ei niin rauhallisia, mutta omassa jengissään pyöriviä milliksiä sekä ruusuaavetetroja ja monnisia.

Kävin sivuillasi ja huomasin että sulla oli millikset ja taistot eri altaissa. Onko siihen joku yhteensopimattomuus- vai muu syy?

Alpertti oli mielestäni ihan täysikasvuisen kokoinen ostettaessa ja kaupassa myyjä väitti taistiksen elävänkin vain vuoden päivät.

Kokeilen ainakin ekaksi tuota surviasjuttuj, siitä on varmaan piristystä koko porukalle. Suositteletko kerran, kahdesti vai useammin viikossa? Kaapista löytyy myös putkimatoja, ne ei vissiin vaan ole ihan samanveroista väriruokaa kuin surviaiset?
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

Oli mulla kerran miljoonakalan ja taistelukalan poikasia samassa akvaariossa kasvamassa. Hyvin ne tulivat juttuun keskenään, kukaan ei rassannut toisen hermoja. Vesiolot oli sovitettu taiston vaatimuksiin, lämpötilakin oli muistaakseni jotain 28 ja 30 väliltä. Olettaisin, että millit eivät siitä kuinkaan häiriintyneet kun kerran kasvoivat nopeasti, eikä kasvuhäiriötiäkään tullut.

Sivuillani kerroin siitä kerrasta kun laitoin nyt jo edesmenneen Boris-äijän ammeeseen pari millin poikasta...ne EIVÄT kertakaikkiaan sopineen samaan altaaseen. Toisaalta Boris oli yleensä sitä mieltä, että keittiöön ei sovi kukaan muu kuin se. Aina oli levittelemässä niitä kiduskansiaan kun kuljin ohi.

Nyt jouduin laittamaan nössö-taistelukalani samaan kippoon parin millin poikasen kanssa. Ne pärjäilevät keskenään ihan OK. Vladimir on ainostaan kiinnostunut milleistä noin kulinaarisessa mielessä, ja millit eivät ollenkaan.

Pääsyy siihen miksi milleilläni on ihan oma asunto johtuu siitä, että kalojeni pysyvistä oleskelupaikoista pyrin tekemään mahdollisimman lähelle biotoopin. No millit ja taistot on noin alun alkaen ihan eri mantereilta, että...

Myyjän veikkaus Alpertin iästä on aika pessimistinen. Olen kuullut taistojen saavuttaneen jopa 5 vuoden iän. Keskiarvo on kuitenkin varmaan lähempänä kahta tai kolmea vuotta.

Mä olen syöttänyt surviaista niin kauan kuin ne toukat vaan pysyvät hengissä. Käyn hakemassa kalastuskaupasta sellaisen ½ desin kipon. Siitä riittää 2-3 päiväksi ja loput raadot voikin sitten heittää meneen.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Labyrinttikalat”