Väriä akvaarioon?

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
heijo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 129
Liittynyt: 09:21, 22.09.2007

Väriä akvaarioon?

Viesti Kirjoittaja heijo »

Heippa!

Akvaariossani on tällä hetkellä 10 mustatetraa, 11 mustaneontetraa, 1 partis, 2 noitamonnia ja 6 täplämonnista. Haluaisin saada vähän lisäväriä akvaarioon, mikä värikäs kala sopisi kalastoani piristämään :P Auttakaa kalavalinnassa!!
Akvaarion koko 180l.
nirppu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1268
Liittynyt: 14:20, 05.11.2006
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja nirppu »

Sopisiko rusokirjoahven? Kiltti, ei ihan tirriäinen, kestävämpi kuin perhoskirjoahven ja osaa olla aika värikäskin viihtyessään. Myyntialtaissa tämä kala on usein aika mitättömän värinen, mutta jos kuvia alkaa katselemaan, niin kyllä sitä väriäkin tästä kalasesta löytyy. Se pitää vielä tarkistaa, että tuleeko monnisten kanssa juttuun.

Muoks. Näyttäis, että samassa altaassa on pidetty menestyksekkäästi myös monnisten kanssa.
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

Kelta-, loisto- tai töyhtökääpiöahven.
heijo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 129
Liittynyt: 09:21, 22.09.2007

...

Viesti Kirjoittaja heijo »

Töyhtökääpiöahven rupesi kiinnostamaan :P Tulevatko ne varmasti toimeen musta- ja mustaneontetrojeni kanssa? 8O Ostanko pariskunnan vai haaremin? Kumpi olisi parempi vaihtoehto kalastooni nähden? Komeita kaloja nuo töyhtökääpiöt :mrgreen:

----------------------

Vielä kysyisin töyhtökääpiöistä sellasta, että kutevatko ne helposti ja mitä kalanpoikasille on hyvä tehdä. Kyseessä on ensimmäinen ja ainoa akvaarioni, joten kokemusta kalavauvoista ei ole :mrgreen:
Deco
Junior Member
Junior Member
Viestit: 110
Liittynyt: 10:00, 10.02.2002
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Deco »

Haaremi. Yksi uros ja pari tyttöstä kaveriksi niin poika on tyytyväinen (: Tai toinen vaihtoehto on se, että sisustat altaan niin, että saat sinne muutaman pariskunnan. Haaremin vika on monesti se, että tytöt saattavat alkaa nahistelemaan, vaikka ovatkin melko arkoja poikiin nähden. Mutta saattavathan ne pariskunnatkin kilpailla reviiristään. Muistaen tietenkin sen, että yksinäinen tyttö saattaa jäädä myös poijan liialliselle huomiolle. Kaikessa on kaksi puolta ja nämä ahvenet ov vähän, kuin Kauniit ja Rohkeat ;)

Väriä on mukavasti kaloissa ja muutenkin kannattee miettiä noita pienempiä ahvenia. Valinnan varaa kuitenkin löytyy melko laajasti tuosta Apistogramma-suvusta.
Akvaarioharrastusta lähes 20 vuotta
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Nuo kääpiöahvenet tulevat kyllä (melkein) varmasti hyvin juttuun tetrojen kanssa - kalat kun ovat yksilöitä, mitään ei voi koskaan täysin varmasti luvata. Koska ahvenet liikkuvat enimmäkseen pohjan tuntumassa, voi kiistaa tulla paljon helpommin monnisten kanssa. Niitä varten kannattaakin varata mahdollisimman paljon kantoja ja koloja piilopaikoiksi, ja toki myös ahventen kutupaikoiksi.

Omassa altaassani oli jonkin aikaa töyhtökäppänäpari, ja ne kutivat jatkuvasti. Seura-akvaariossa muut kalat yleensä popsivat poikaset ennemmin tai myöhemmin, hyvällä onnella voi jokunen selvitä aikuiseksi ilman mitään toimenpiteitä. Jos haluat varta vasten kasvattaa poikasia, kannattaa hankkia erillinen kudetus- tai kasvatusallas.
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
ViisiraitaKen
Junior Member
Junior Member
Viestit: 61
Liittynyt: 22:57, 30.05.2007
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja ViisiraitaKen »

Suosittelen keltakääpiöahvenia. Niitä on ainakin kahta värimuunnosta: keltaista ja sinistä. Naaraat käsittääkseni aina keltaisia (kaupassa saattavat olla mitättömän valkoisia, mutta kotiuduttuaan saavat muutamassa päivässä kauniin keltaisen värin) Itsellä sinistä värimuunnosta 1+2 haaremi, joka toimii hyvin. Koiras on erittäin kaunis, sinertävä vartaloltaan ja pää keltainen. Käytökseltään ihan mukavia, mutta ei mitään nössököitä. Omani eivät kyllä läheskään koko aikaa ole pohjan tuntumassa. Varsinkin koiras ui koko vesialassa. Kaveeraa myös paljon leväbarbin kanssa...

Itsellä partiksen kanssa ei mitään ongelmia, kuusiraitabarbeja koiras käy joskus huvikseen hätistelemässä. Mietin vain, kuinkahan yleensä nämä kääpiöahvenet monnisten kanssa käyttäytyvät. Itselläni ei siitä ole kokemuksia. Olisi kiva kuulla kokemuksia, koska olen harkinnut ostaa katinkultamonneja ryhmän.
_Ansku_
Member
Member
Viestit: 300
Liittynyt: 11:33, 30.06.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: SLN

Viesti Kirjoittaja _Ansku_ »

Menisköhän tuonne taisto?
Minnaaaa1
Starting Member
Starting Member
Viestit: 5
Liittynyt: 19:26, 05.08.2017
Sukupuoli: Nainen

Re: Väriä akvaarioon?

Viesti Kirjoittaja Minnaaaa1 »

Itsellä sama asia pohdinnassa, ja melko sama kalastokin kun aloittajalla. Seuraavia kaloja löytyy tällä hetkellä: mustatetra, perhoskirjoahven, partamonni ja leopardimonninen. Haluaisin platyja mutta eivät taida olla hyvä vaihtoehto veden kovuuden vuoksi? Toisaalta olen katsenut myös perhoskirjoahvenista electric blueta taikka jo mainittuja töyhtökääpiöahventa ja keltakääpiöahventa.

Olisiko muita ehdotuksia? Allas siis 180l.
Riippasaarni
Senior Member
Senior Member
Viestit: 991
Liittynyt: 11:28, 23.07.2014
Sukupuoli: Nainen

Re: Väriä akvaarioon?

Viesti Kirjoittaja Riippasaarni »

Ahvenet ovat aina yksilöitä, varmemmin sopu säilyy keltakääpiöiden kanssa. Ovat huomattavasti töyhtiksiä nössömpiä. Platy ei tuohon mene, vesiarvot eivät kohtaa millään.
Ahvenia ja monneja.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”