Eri lajien välistä ystävyyttä

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Minxi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 44
Liittynyt: 23:25, 27.08.2001
Viesti:

Eri lajien välistä ystävyyttä

Viesti Kirjoittaja Minxi »

Tässä vähän taustaa tapahtumille:
Noin vuosi sitten jouduin siirtämään vanhan sateenkaarikirjoahvenen turvaan omaan akvaarioonsa palettiparin höykyttäessä sitä jatkuvasti puolustaessaan poikasiaan.

Nyt syksyllä paletti naaras kuoli ja loputkin poikaset lähtivät maailmalle viimeviikolla. Ajattelin kokeilla josko sateenkaarikirjoahven nyt sopisi joukkoon ja siirsin sen takaisin muiden luo. Pari ensimmäistä päivää meni huonosti, paletti uros oli jatkuvasti sen kimpussa ja sateenkaarikirjoahven on jo hieman hidas ja raihnas vanhus eikä puolustautunut yhtään. Pelkäsin jo että se heittäisi henkensä.

Mutta sitten tyyli muuttui täysin. Kaloista on tullut parhaat ystävykset, ne kulkevat jatkuvasti yhdessä kylki kyljessä. Vanhus lepäilee välillä pohjalla ja paletti uros pysyttelee silloinkin lähellä ja ajaa muut kalat pois. Syömässä kalat käyvät myös yhdessä. Taisi vanhus saada sittenkin onnellisen loppuelämän. Ei taida vanhus raukalla olla enää montaa elinpäivää jäljellä.

Oletteko muut havainneet tälläistä erilajien välistä ystävyyttä?


Muokattu - Minxi on 16/10/2001 17:38:02
n/a

Viesti Kirjoittaja n/a »

Mullakin on tämmönen tapaus:meillä on 4 palettia ja 1 iso töyhtökääpiö ahven ja tietysti muitakin kaloja. Mutta 1 palettikala naaras on kokoajan töyhtökääpiö koiraan luona ja puolustaa sitä muilta kaloilta. Mutta kun se paletti on vain 4cm pituinen ei se mahda esim sateenkaariahvenille mitään. mutta silloin töyhtökääpiövanhus auttaa pikku palettia ja puree isoja kaloja selkään ja kun sillä on tosi iso suu ja paljon hampaita ei sille kukaan mitään mahda. ja ne elävät ison kasvin edessä iloisena koska siihen kohtaan aina ruokin kaloja. mutta eivät ne ketään syödessään silti häiritse.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”