Hyvää huomenta monniset, Kutua pukkaa

Akvaariokalojen ja muiden akvaarioasukkien viljely.

Valvoja: Moderaattorit

Hyvää huomenta monniset, Kutua pukkaa

ViestiKirjoittaja Naskalin » 11:00, 12.03.2018

Tein 450l seuralaan lauantaina vedenvaihdot, suodattimen puhdistuksen ja jätin altaan kansistot auki, jotta veden lämpötila jäähtyisi n. 27 asteesta hiukan. Ilmeisesti toimenpiteen aktivoivat monniset oikein urakalla lisääntymään. Monniset näyttivät eilen jo kutuintoa. Katselin, että ensin helmimonniset innostuivat, tämän jälkeen kuparimonniset ja tänään kun aamulla heräsin, niin taas kutua levitettiin ja tällä kertaa sain jonkin verran mätiä poikasaltaaseen talteenki, kun black venezuela monniset olivat vuorossa.

Kutemisessa on ongelmallista se, että kun altaassa on melkein 100 tetraa ja nämä syövät kudun käytännössä sekunneissa sen jälkeen kun kutu on laskettu. Osa tetroista selkeästi oikein ui monnien perässä ateriat mielessä. Kutua on käytännössä mahdoton saada talteen, ellei kutua lasketa suoraan etulasin tuntumaan, josta pääsen heti kädellä tetrat hätistämään ja näin mätimunat suojaamaan. Toivottavasti edes pari monnista saisin kasvatettua tuosta n. 10 kymmenestä pelastetusta mätimunasta.

Mielenkiintoisin tilanne munien keräämisessä oli hetki kun monnit päättivät kiinnittää käteeni muutaman munan. Nämä hetket ovat kai niitä harrastuksen mukavimpia?
(Cambarellus diminutus) rapusia myynnissä
Naskalin
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 74
Liittynyt: 16:05, 27.02.2017
Paikkakunta: Vantaa
Sukupuoli: Mies

Paluu Viljely

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa