Mistä haaveilet?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Mistä haaveilet?

ViestiKirjoittaja Verna » 19:09, 19.07.2017

Mitä akvaarioihin liittyviä haaveita sinulla on?

Jos nyt jätän pois massiiviset, lottovoittoa edellyttävät haaveeni ja keskityn realistisiin, niin muutama kalalaji olisi toiveissa. Ärsyttävintä on se, että tilanpuute on oikeastaan ainoa, mikä estää minua saamasta haluamaani, sillä kalalajeja on kyllä saatavilla. Tyhjänä olisi yksi akvaariokin, mutta minne minä sen tungen?

Olisi kiva laittaa tuo pikkuallas kodiksi hunajarihmakaloille. Sinne mahtuisi myös joko monnisia tai ehkä viirikirjokaloja. Monnisista CW009 eli green laser olisi tosi houkuttava. Kallis kyllä monniseksi, mutta...

Ellei tuo isoin altaani olisi jo täpötäynnä kalaa, haluaisin sinne neitotonkijoita. Nykyiset asukkaat ovat varsin pitkäikäisiä, eivätkä edes kovin vanhoja, joten odotella saan vielä piiiitkään. Ellei jostain putkahda jotain sopivaa jättiallasta, johon neidot menisivät nykyisen kalastoni lisäksi. Puoliso vain saattaa kinnata isompaa allasta vastaan.

Lisäksi yksi haave, jonka vielä toteutan, tuli mitä tuli, on käärmekala. Ja kenties muutama pantterikiipijäkala sekaan. Ellei muuten, niin eläkkeellä hankin.

Muutama sisustusratkaisukin on kokeilematta.

Eiköhän näillä haaveilla pötkitä jokunen vuosi.
Verna
Senior Member
Senior Member
 
Viestit: 536
Ikä: 36
Liittynyt: 18:21, 18.02.2014
Paikkakunta: Jämsä
Sukupuoli: Nainen

Re: Mistä haaveilet?

ViestiKirjoittaja Merihevonen17 » 13:42, 20.07.2017

Hyvä kysymys. :D Listalla mieluisimpana olisi tupsulevätön allas, joka toivottavasti joskus on mahdollista... Mukavaa olisi myös, että akvassa nyt oleva pieni platynpoikanen selviäisi jo. ongelmasta johtuneesta runsaasta kasvien karsimisesta huolimatta, kun kalat käy jo vähän vähiin...

Alkukevään haave hehkurasbora-akvasta on toteutumassa, jospa viikonloppuna pääsisin aloittamaan kypsytyksen. :mrgreen:
Merihevonen17
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 78
Liittynyt: 18:39, 23.02.2017
Sukupuoli: Nainen

Re: Mistä haaveilet?

ViestiKirjoittaja Norhie » 13:56, 20.07.2017

Jos myös itse jätän ne miljoonahaavet pois, niin haaveena olisi saada kaikki akvaariot omaa silmää mielyttäväksi ja sopivilla lajeilla höystettynä. Se mikä näyttää kaupassa kivalta ei välttämättä enää omassa tankissa miellytäkkään silmää. Onneksi noita tankkeja nyt on niin voi siirrellä kaloja ja kasveja toisiin.

Tyytyväisin olen siniseen akvaarioon jossa sekä kalasto, kasvisto, että valaistus miellyttää silmää. Loppujen lopuksi ei tarvittu edes mitään erikoista kalaa, vaan akvassa on vain neontetroja, kuusiraitabarbeja, täplämonnisia ja pari kultasampimonnia - sekä wino pino kierteissarvikotiloita. Kultasampimonneja lukuunottamatta kalasto ei maksanut juuri mitään.

Keltainenkin akva on ihan kiva, vaikka kalasto onkin suhteellisen väritöntä. Pääasiassa punapäätetroja ja pandamonnisia, sekä pari partista ja leväsukarapua. Nämäkään eivät paljoa maksaneet. Kasvejakin on tasan kolmea: iso lammikki, patsuleita, ja afrikansaniaista. Silti kokonaisuus on kiva ja hieman aavikkomainen lohikäärmekivineen. Täällä olisi vielä tilaa jollekin, mutta mille...

Punainen akva tuottaa päänvaivaa. Olen vihdoin (ehkä) saanut sen ulkoisesti sellaiseen kuosiin mistä itse pidän, mutta kalaston kanssa on vaikeuksia. Rusokiilakyljet on kivoja mutta CPD tirrit muutan kyllä 130 litraseen. Nyt haaveilen tämän saavani kuosiin jollain tavalla.

Kaloista kiinnostaisi kovasti vaanijakalat. Punaleuka- ja loistovaanijat olisi kivoja lisäyksiä kippoihin, mutta varmaan kalliita ja mihinpä ne tungen?
2x 240-litraa (seurala), 1x 130-litraa (aasia/apistola), 1x 100-litraa (ramistola) sekä päälle vielä pikku karanteenikuutio. Lue akvaariopäiväkirjaani.
Norhie
Senior Member
Senior Member
 
Viestit: 634
Liittynyt: 15:26, 18.01.2016
Paikkakunta: Imatra
Sukupuoli: N/A

Re: Mistä haaveilet?

ViestiKirjoittaja Jnnerjk » 21:35, 21.07.2017

Vuosia haaveillut merivesi-altaasta. Aina on ollut jostain pulaa, ei ole riittänyt rohkeus/aika/rahat. Nyt haave toteutumassa. Ro laite tuuppaa vettä altaaseen parhaillaan, tällä menolla kestää vielä 3-4 päivää, kaikki tarvittava hommattu eli kohti suolaista vettä.
Jnnerjk
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 210
Liittynyt: 09:08, 03.12.2015
Sukupuoli: Mies

Re: Mistä haaveilet?

ViestiKirjoittaja Teemu Salonen » 00:50, 22.07.2017

Toi kusahtanut aqua-medic vois lähteä tosta keskeltä olkkaria jolloin pääsisi miettimään uutta proggista. Olisko se sitte suolaista vai makeaa, molemmat on vielä auki. Jos jotakuta kiinnostaa puoli-ilmainen setti niin yv kehiin.
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
 
Viestit: 5040
Ikä: 42
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Paikkakunta: Espoo
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies

Re: Mistä haaveilet?

ViestiKirjoittaja Verna » 20:16, 05.08.2017

Ideasta toteutukseen. :) Akvalle löytyi paikka ja siellä on jo hiekkaa. Hunajarihmoja odotellessa.
Verna
Senior Member
Senior Member
 
Viestit: 536
Ikä: 36
Liittynyt: 18:21, 18.02.2014
Paikkakunta: Jämsä
Sukupuoli: Nainen

Re: Mistä haaveilet?

ViestiKirjoittaja vihrea » 22:44, 11.08.2017

Toivoisin pikkuhiljaa tasapainoa tähän uuteen purnukkaan. Piilevä tekee onneksi jo lähtöä ja toivottavasti sen seuraajat häipyvät samalla oven avauksella.. tuskin kuitenkaan [}:)] Kunhan saan nuo levät hiivattiin ja lannoituksen kohdilleen niin haluaisin kokeilla onneani muutaman advanced-kasvin kanssa, vaikka luulenkin että valoteho ei tule riittämään, moorapuukin varjostaa sen verran. Lähinnä kasvipainoitteisia haaveita siis.. :roll:
vihrea
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 17
Liittynyt: 15:35, 17.02.2017

Re: Mistä haaveilet?

ViestiKirjoittaja Pallokala » 16:59, 10.05.2018

Lepotuolista, jossa köllötellä rennosti kattellen akvaariota. Nyt mulla on vaan matala jakkara josta katon kaloja alaviistosta eikä se ole kovin mukava asento.
Ikeassa olsi yks aivan täydellinen mun makuun, mutta taitaa jäädä vielä haaveeks jos täs on eron takia muutto edessä niin menee kaikki rahat siihen... :?
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
 
Viestit: 1831
Ikä: 34
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Paikkakunta: Tampere, Hervanta
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen


Paluu Yleistä keskustelua (akvaario)

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa