Karppien siirto

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
kirsihag
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 20:16, 01.04.2017
Sukupuoli: Nainen

Karppien siirto

Viesti Kirjoittaja kirsihag »

Löytyykö kokemusta karppien siirrosta. Neljä 4 vuotiasta karppia pitäisi siirtää 250 km:n päähän. Miten tehdä se mahdollisimman vähän kaloja stressaten? Karpit elävät ulkolammessa.
Nishikoi
Member
Member
Viestit: 268
Liittynyt: 17:52, 14.05.2007
Sukupuoli: Mies
Viesti:

Re: Karppien siirto

Viesti Kirjoittaja Nishikoi »

On kokemusta, itse hain 260km päästä 10 karppia kokoa n 20cm ja muutama kultakala.
Kaksi lihalaatikkoa kokoa n 50 x 40 40x cm siihen musta jätesäkki vettä lähes täyteen aj sinen laitoin 5 karppia ja pari kultista per laatikko
Pussi tiukasti kiinni ilmastointi teipillä niin että vesi ei pääse läikkymään. eli tasaseen laatiko kokr. kanssa. Hyvin pärjäsivät tuon reissun.
olen myös laittanut kaverile 3+ kultakalaa n ja ne olivat laatikossa lemkein 7h ja kuuelma kaiki hengissä. Kala rauhoittuu kun on mustasa säkissä.
Pihalampi n.120 000 litraa + talviallas 12000 litraa ja 2 kpl 2700litraa
https://www.youtube.com/watch?v=gK8ytO07iI4
Fisutar10
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6209
Liittynyt: 20:10, 25.01.2011
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Karppien siirto

Viesti Kirjoittaja Fisutar10 »

Itse pohdin pidemmälle matkalle, että onko sellaisia systeemejä, että saisi kunnon hapettimen pörisemään? Happikatohan on toki yleinen ongelma kuljetuksissa.

http://www.clasohlson.com/fi/Invertteri ... 1#moreinfo
Onko tuo sellainen, mikä voisi olla sopiva esim. hapettimen pyörittämiseen? Virta tulisi akusta tupakansytyttimen kautta.

Toinen mikä stressaa fisuja on sopiva lämpö kuljetuksen ajaksi. Itse stailaisin veden lämmöt pysymään siinä, missä pitäisi. Ja kunnon happea ja reilu määrä vettä. Mitä enempi vettä, sen stabiilimpi luulisi olevan lämpöjen suhteen eikä ammoniakkiakaan pukkaisi reilusti.

Yleensä kun kaloja siirtää enempi, kannattaa paastottaa fisuja ennen matkaa. Näin vesi ei kuormitu.

Myös alkupäässä on hyvä olla laadukas vesi, että kestää matkan rasitukset.

Itse kuljetellut fisuja myös isossa saavissa, jossa kansi, mutta kansi oli kyllä pilipalilaatua ja helposti meinasi läikkyä. Sen saa suhteellisen pimeäksi ja on toki elintarvikelaatua.
Akvat: 3x450l, 350l, 240l, 180l, 126l, 2x110 l,64l. Myydään: helmipallo-, sokkelo-, enkeli- ja monte dourado -plekoja, maatiais-, albiino- ja super red -partiksia, hammaskarppeja, Synodontis lucipinnis -ripsimonneja. http://www.fisutar.fi
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”