Pihalammen vedenkierrätys

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
kettuhylje
Starting Member
Starting Member
Viestit: 14
Liittynyt: 08:38, 13.08.2012
Sukupuoli: Nainen

Pihalammen vedenkierrätys

Viesti Kirjoittaja kettuhylje »

Ostettiin talo jonka pihassa on lampi, tai oikeastaan kaksi lampea. Lähdepohjaisia. Vesi kylmää ja suht kirkasta. Lammet on kaiketi alunperin olleet yhtä isoa lampea ja sittemmin niiden väliin on laitettu rumpuputki ja sen päälle maata ja nurmikko.

Toissailtana snorklasin lammet läpi, syvyyttä varmaan joku reilu metri-1,5m. Isommassa lammessa enemmän sameutta ja vihertävyyttä, pienempi on kirkkaampi. Kasveja noissa kasvaa vain reunoilla jotain heinää, vähän kortetta ja jokunen vehkan oloinen rannassa. Kaikenlaisia pikkueläimiä asustaa lammessa (muutama hevosjuotikas bongattu ja useampaa sorttia hyönteisiä). Kuulemma vesiliskojakin, mutta niitä en ole nähnyt. Pienemmän lammen rannalla on sauna ja pienemmästä lammesta otetaan saunavesi. Saunasta vedet johtuu suoraan maahan. Saunassa peseydytään vain oliiviöljysaippualla :D

Pohjalla menee joku putki/letku jonka ottopää on pienemmässä lammessa ja isommassa lammessa on aiemmin ollut suihkulähde. Pohjassa törröttää joku putki suihkulähteen jäljiltä, en snorklatessa katsonut tarkemmin onko siellä myös joku roottori/pumppu (unohtui laittaa neopreenihuppu märkäpuvun kaveriksi ja oli ihan turha kuvitella kylmässä vedessä tunkevansa päätä pintaa syvemmälle). Lampien pohjalla on lehtiä/oksia ym. sakkaa. Oksat saan sukeltamalla kerättyä ja sitä muuta moskaa sitten olis tarkoitus nyt alkuun keräillä haravalla tms. Moskan alla vaikuttaa olevan kiviä.

Lampiin ei ole nyt tulossa kaloja, käytetään niitä uintiin ja koirien uittamiseen. Moskan poistoon imuruoppaus ehkä jossain vaiheessa olisi järkevin, mutta alkuun mennään nyt vain tällä haravasysteemillä. Vesi kuitenkin pitäisi saada kiertämään, mutta oon ihan pihalla noista pumpuista. Suihkulähdepumppu kaiketi ja se vedenotto voisi mennä sillä pohjassa olevalla letkulla? Miten iso pumppu? Tuntuu että kaikki yleisesti markkinoilla olevat pumput on tarkoitettu koristesuihkulähteisiin. Ja jos siellä pohjassa on vanha pumppu, liekö se enää on käyttökuntoinen. Aikaisemmalta asukkaalta ei voida kysyä asiaa, hän oli poistunut jo korkeampiin lammenhoitojoukkoihin ennen kuin talon ostimme.

Nyt siis kaipaisin perusjuttuja ja ohjeita lammenhoidosta + veden kierrätyksestä.

Niin ja isomman lammen pH on 7,5 :D Akvavehkeillä mittasin :D
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”