Synnyttävä kala kuolemassa

Malawi- ja Tanganjika-akvaariot, kalat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Synnyttävä kala kuolemassa

ViestiKirjoittaja mirhama » 22:46, 14.07.2016

Nyt on hätä. Meillä on caerulaeus eli sinihuuliahvenia. Yhdellä on ollut reilut 2 viikkoa (?) poikaset/munat suussa. Ilmeisesti tänään kala on yrittänyt päästää ne suustaan ulos tankkiin, käytös on ollut lähipäivien ajan sellaista, ja suussa on selvästi ollut jotain liikkuvaa ja elävää. Tänään muut kalat alkoivat hyökkäillä emokalan kimppuun. Alkuun emme osanneet huolestua, mutta illalla kala makasi pussi tyhjänä altaan pohjalla kiven vieressä väärinpäin haukkoen henkeään pyrstö ja evät 'raadeltuina". Nyt kala on toipumassa poikasaltaassa. Elää, mutta haukkoo henkeään ja pysyy väärinpäin. Mitä on tapahtunut ja miksi??
mirhama
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 22:37, 14.07.2016
Sukupuoli: Nainen

Re: Synnyttävä kala kuolemassa

ViestiKirjoittaja mirhama » 22:47, 14.07.2016

Auttakaa nopeasti!!
mirhama
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 2
Liittynyt: 22:37, 14.07.2016
Sukupuoli: Nainen

Re: Synnyttävä kala kuolemassa

ViestiKirjoittaja Vision » 21:42, 15.07.2016

Tuosta päätellen on emolla tullut aika päästää poikset laiduntamaan ja muut kalat ovat aterian toivossa syöneet poikasia.Emo on yrittänyt suojella niitä mutta ylivoima lienee ollut liian kova ja siinä on tullut ko.vammat.Eli kovasti lienee myös emoa purtu.Kannattaisi jo haudonta vaiheessa siirtää emo toiseen altaaseen,ettei näin pääsisi käymään...voi olla ettei selviä tuosta rökityksestä enää hengissä...toivon,että olen väärässä.
Vision
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 6
Liittynyt: 14:18, 04.12.2015
Sukupuoli: Mies

Re: Synnyttävä kala kuolemassa

ViestiKirjoittaja ninnuliini » 09:45, 27.07.2016

Saattaa olla, että emo ollut huonossa kunnossa jo ennen haudontaa ja usean viikon syömättömyys on sitten huonontanut entisestään ja vienyt voimat jolloin toiset kalat huomanneet asian. Emoa ei kannata missään vaiheessa siirtää pois pääaltaasta pitkäksi aikaa jolloin se kokee älytöntä stressi kun sen palauttaa takaisin. On palauttamisen jälkeen menettänyt asemansa altaassa ja on alinta sakkia jolloin on mahdollista, että jahdataan kuoliaaksi. Jos haluaa poikasia niin suosittelen emon strippaamista tai altaaseen sopivasti pieniä piiloja jonne poikaset pääsevät suojaan kun emo ne suustaan päästää.
ninnuliini
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 208
Ikä: 37
Liittynyt: 12:31, 12.07.2011
Paikkakunta: Oulu
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Nainen


Paluu Malawi ja Tanganjika

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa