Malawiakvaario

Malawi- ja Tanganjika-akvaariot, kalat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
baku
Junior Member
Junior Member
Viestit: 114
Liittynyt: 20:09, 19.06.2001
Paikkakunta: JKL, Finland

Malawiakvaario

Viesti Kirjoittaja baku »

Onko kenelläkään Malawi- tai Tanganyika-allasta? Itseäni on ruvennut kiinnostamaan kyseiset biotoopit hullun lailla! Toistaiseksi taitaa olla turha edes haaveilla moisista (tilan puute jne), mutta olisi mukavaa kuulla omista kokemuksistanne! Erityisesti perustamiskustannuksista ja sisustuksesta.

**Kuinka kolme surrealistia vaihtaa lampun? -Yksi vaihtaa lampun ja kaksi pitelee kalaa**
Tartaros
Starting Member
Starting Member
Viestit: 46
Liittynyt: 00:32, 27.06.2001
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Tartaros »

Onneksi olkoon. Olet astunut ns. "Malawihulluden" ensimmäiset askeleen (tauti tunnettu myös nimellä Malawipöhö)
Itse sairastuin tuohon tautiin vaimokkeeni viettelemänä puolitoista vuotta sitten.

Tällä hetkellä meillä on vain yksi Malawi allas, joka on kooltaan n. 260 L. Altaan tekniikkana palvelee Fluvalin 404 ulkosuodatin, joka suodattaa tehokkaasti koko vesimäärän. Vaikka 404 on tarkoitettu isompaan akvaarioon, Malawien kanssa saa suodatus olla noin reilu. Suodattimen massoina olemme käyttäneet korallihiekkapitoista kiveä (nostaa veden kovuutta), "biopalloja" ja laavakivimurskaa sekä tietysti suodattimen mukana tulevaa vanumassaa.

Akvaario on sisustettu laavakivellä ja tufakivellä. (Tufakivi liukenee vedessä ajan kuluessa) Kivet on koottu pohjasta pintaan ulottuviksi riutoiksi. Kiven pinnat olemme kaivertaneet täyteenn onkaloita, luolia ja piilopaikkoja. Kivet ovat kiinnitetty toisiinsa akvaariosilikoonilla. (Huom:Käytä vain akvaariosilikoonia, ei sisällä homeenpoistoaineita) Emme ole käyttäneet lainkaan kantoja etc. materiaalia sisustukseen niiden veden kovuutta laskevan vaikutuksen takia.
Kasveja akvaariossa ei ole lainkaan. Kuten ei Malawien biotoopissa kuulukaan. Kultaköynnöksen (Yleinen ruukkukukka, kiipeää pitkin seiniä) muutaman varren juuret olemme istuttaneet akvaarioon siten, että niiden lehden eivät kosketa vettä. Kultaköynnös kasvaa seinäämme pitkin kohisten ja poistaa Malawi-pöntöstämme haitallisia kuona-aineita.

Pohjahiekkana olemme käyttäneet hienoa korallihiekaa, jolla Malawit tykkäävät harjata hampaansa. Samalla hiekka nostaa veden kovuutta ja sitä kautta auttaa pitämään Ph:n korkeana.

Vettä lisäämme akvaarioomme joka toinen päivä, koska kultaköynnös sitä niin paljon siltä poisimee. Normaalin vedenvaihdon suoritamme tarpeen mukaan (n. joka toinen viikko)

Valaistuksena meillä on ihan akvaariokäytössä normaali täysmittainen kaksiputkinen kansilamppu.

Asujaimistona meillä on kirjava valikoima valikoituja Malawi-Möyhentäjiä:

4 kpl. Pseudotropheus sp. Saulosi, kaksi kpl upean sinimustaa urosta ja kaksi kpl. kirkkaan keltaista naarasta.

4 kpl. Hongi Red, kaksi urosta kelta- ruskea- siniraitaisia yksilöitä ja kaksi himmeämpää naarasta.

5 kpl. Pseudotropheus Demosoni, häijyjä pikku penteleitä, sukupuolia hankala erottaa, ´molempia on koska poikivat usein.

2 kpl. Tropheops "red cheek", villejä yksilöitä suoraan Malawi-järveltä. Isoja, näyttävän näköisiä harvinaisuuksia, arvaarion ehdottomia valtiaita.

Tässä tietoa meidän pötöstämme. Kirjoittelen kustannuksista toisen kerran.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Malawi ja Tanganjika”