Kimalaistokko

Muihin ryhmiin sopimattomat kalat (sateenkaarikalat, sädekalat, pallokalat jne.), mukaan lukien muut "örkit".

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
kaki8
Junior Member
Junior Member
Viestit: 194
Liittynyt: 17:01, 01.10.2001
Paikkakunta: Jyväskylä-Jas

Kimalaistokko

Viesti Kirjoittaja kaki8 »

Osaiskos joku kertoa kokemuksia kimalaistokosta ja sen vaatimista vesioloista. Näin sellaisia ja ne suorastaan huusivat pääsyä sinipallokalojen kanssa samaan tankkiin. Se hyväksyykö pallot ne onkin jo eri tarina.
Brattoc
Junior Member
Junior Member
Viestit: 116
Liittynyt: 11:25, 16.10.2001

Viesti Kirjoittaja Brattoc »

Samantien voisi joku tietävä kertoa ritaritokoista. Olivat todella veikeän näköinen pari. Nimi Ritaritokko sopi niille kuin evä selkään.

B
Pizku
Maskotti
Maskotti
Viestit: 165
Liittynyt: 12:08, 14.10.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pizku »

Ok... Tuossa ensin juttua englanniksi kimalaistokosta (http://www.fishesrus.com/fishprofiles/misc/goby.html)

Scientific Name: Brachygobius Xanthozona
Common Name: Bumblebee Goby
Distribution: Java, Borneo, Sumatra
Biology: Occurs in estuaries, mangroves, tidal creeks and freshwater.

Max. Size: 2 in.
Min. Tank Size: 5 gallons
Temperature: 77 F - 86 F
pH: 7.5 - 8.5; dH: 15 - 30
Breeding: The eggs are laid in caves or underneath stones that are guarded by the male. They hatch in about 4 days, in which the male continues on his parental duties.
Feeding: Carnivorous. Small live food of all kinds.
Companions: Do best in a species tank, as they may attack other fish.
Other: These fish live in brackish waters, and need the addition of 1 to 2 spoonfuls of sea salt to every 2 gallons of water. Bumblebee goby's are often sold for the community aquarium, but is best kept in a species aquarium, so that it's demands on water conditions may be met.
Filtration: Good filtration is ideal.


Ja sitten se ritaritokko (http://www.kolumbus.fi/evert.nylund/tokko.htm)

Ritaritokko (Stigmatogobius sadanundio) on melko pieni pohjalla viihtyvä territoriaalinen tokkolaji, joka tarvitsee emäksistä ja kovaa vettä. Ne viihtyvät kylläkin paremmin, jos lisäät akvaarioveteen 1-2 tl suolaa per 10 l vettä. Niiden kanssa voi siis pitää mainiosti esim. purjemolleja. Kasveja tulisi olla runsaasti sekä koloja, kiviä, luolia, ynm. piilopaikkoja.


Jos nuo nyt jotakin auttavat. Itselläni ei kokemuksia. Helppo hakea internetistä, varsinkin latinankielisellä nimellä.




Muokattu - Pikku-akvaristi on 25/10/2001 17:54:03
Erska
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 20:16, 25.10.2001
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Erska »

Minulla on ollut 6 kimalaistokkoa vuoden verran 90 litran murtovesitankissa, seuranaan 6 platyä ja 5 Caridina sp. -katkarapua.

Vesiarvoista; suolapitoisuus tankissani vaihtelee, yleensä kahden ja kuuden promillen välillä. Lämpötila on 26 astetta, pH 7,8 ja karbonaattikovuus n. 18 dH.

Kokemusteni mukaan kimalaistokot eivät ole lainkaan aggressiivisia, eivät toisiaan eivätkä muitakaan lajeja kohtaan. Katkaravutkin saavat olla aivan rauhassa, vaikka molemmat pohjalla pääasiassa elelevätkin. Varsinaisia parvikaloja nämä eivät kuitenkaan ole, vaan "valtaavat" itselleen pienen (10-15 cm halkaisija) reviirin pohjalta, jolta laiskasti ajavat lajitoverinsa pois. Nämä "reviirit" tosin näyttävät vaihtuvan jatkuvasti, eikä mitään verisiä rajakiistoja käydä Kimalaistokoilla on hassu tapa "roikkua" laseissa kuten imumonnit, vaikkei näillä mitään imusuuta tai vastaavaa olekaan.

Kimalaistokot jäävät pieniksi, omani ovat n. kolmesenttisiä, eivätkä varmaan hirveästi siitä enää kasva. Ruokin näitä pääasiassa pakasteilla, koska eivät kuivaruokaa kovin helposti syö. Perushiutaletta maistavat silloin tällöin, Wardleyn katkarapupelletit maistuvat myös jotenkin.

Mutta suosittelen kyllä kimalaistokkoa, sympaattinen ja värikäs kala, joka ei häiritse muuta asujaimistoa. Kaksi asiaa kuitenkin mielestäni on otettava huomioon kimalaistokkojen hankkimista harkittaessa: epäilen, että kala ei kovin hyvin viihdy pehmeässä ja happamassa vedessä, vaan kova ja emäksinen vesi lienee välttämättömyys kalan viihtymiselle. Lisäksi kalan pieni koko ja hidas uintitapa tekee siitä helpon saaliin vähänkin suuremmalle kalalle.

Eikös sinipallokalat viihtyneet juuri pehmeässä ja happamassa vedessä? Jos näin oli asian laita, en laittaisi kimalaistokkoja näiden seuraksi. Ja luulenpa, että hidas tokko ei pärjäisi näykkivien pallokalojen kanssa.
örkki
Starting Member
Starting Member
Viestit: 14
Liittynyt: 11:43, 01.10.2001

Viesti Kirjoittaja örkki »

Hei kertokaapas tyhmälle, onko nuo nyt murto - vai "vain" kovanveden fissuja? Kun tuota suolaa läiskitään molleillekin vaikkei tarve olisi..
Naksu
Starting Member
Starting Member
Viestit: 45
Liittynyt: 21:37, 05.11.2001
Paikkakunta: Siilinjärvi

Viesti Kirjoittaja Naksu »

quote:
Hei kertokaapas tyhmälle, onko nuo nyt murto - vai "vain" kovanveden fissuja? Kun tuota suolaa läiskitään molleillekin vaikkei tarve olisi..


Kimalaistokot on murtoveden kaloja kuten mollitkin. Eläähän ne mollit ilman suolaakin, mutta kauemmin ja terveempinä murtovedessä.

Edit: Korjattu lainaus. Pehis
örkki
Starting Member
Starting Member
Viestit: 14
Liittynyt: 11:43, 01.10.2001

Viesti Kirjoittaja örkki »

heh, taitaa kysyjä olla tyhmempi kun aluksi uskoikaan. Et Naksu valaisi asiaa enemmän, eli perusteletko? En enää usko joka äijää jonka juttuja netistä luen, mutta kiinnostaisi kovasti tietää mielipiteestäsi.
Tankistani molleja löytyy, ja olen kuvitellut niitä oikein hoitavani ja oikeenlaisessa vedessä pitäneeni joten asialla on enemmänkin kun vain akateemista arvoa.
Naksu
Starting Member
Starting Member
Viestit: 45
Liittynyt: 21:37, 05.11.2001
Paikkakunta: Siilinjärvi

Viesti Kirjoittaja Naksu »

Se vastaukseni näköjään meni sitten kokonaan uudeksi aiheeksi. Suonette anteeksi kokemattomuuteni???
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut kalat ja eliöt”