Camacell kuurin jälkeen: milloin uskallan laittaa kotiloita

Muihin ryhmiin sopimattomat kalat (sateenkaarikalat, sädekalat, pallokalat jne.), mukaan lukien muut "örkit".

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
jennali
Senior Member
Senior Member
Viestit: 687
Liittynyt: 22:46, 31.01.2014
Sukupuoli: Nainen

Camacell kuurin jälkeen: milloin uskallan laittaa kotiloita

Viesti Kirjoittaja jennali »

Heips akvailijat! :)
..Eli tälläistä kysymystä esitän: karanteenialtaassani oli camacell kuuri, joka loppui päälle viikko sitten (sen jälkeen tehty 2 vedenvaihtoa, toinen, se isompi, kuurin jälkeinen ja toinen vähän normaalia runsaampi, eli noin 65 %.. aktiivihiiltä en käyttänyt lääkejäämien poistoon. )

Karanteeniallas jää nyt ihan kokoaikaiseksi altaaksi miljoonakala naarailleni ja poikasille ja haluaisin sinne lisätä poikamillisten altaasta, muutamia omenakotiloita ja sukarapujakin, mutta mietityttää että mikä olisi sopiva varoaika, ennen kuin uskallan niitä rueta tuonne siirtelemään..?

Vähän jo neuvoja tähän sain, mutta haluaisin kuulla ihan omakohtaisia kokemuksia harrastajilta, jotka ovat joutuneet esim. siirtämään lääkityksen ajaksi kotilot pois, lääkityksen tieltä tai samoin kuin minä, eli lisätä lääkityksen läpikäyneeseen akvaarioon niitä..

Tämän kysymyksen olisi tietty voinut laittaa tuonne sairaudet ym. puolelle, mutta jospa tämä kysymys saisi kumminkin paremmin vastakaikua tällä puolella, kun tämän aihe koskee tosiaan noita kotiloita (..ja sukiksiakin! :) )!
Fisutar10
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6209
Liittynyt: 20:10, 25.01.2011
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Camacell kuurin jälkeen: milloin uskallan laittaa kotilo

Viesti Kirjoittaja Fisutar10 »

Omput ovat todella herkkiä Camacell-kuurille. Kerran laitoin runsaan veden vaihdon jälkeen omppuja, putsasin suodattimen ja lapposin hiekan....silti kävi ompuille melko köpelösti siinä kipossa.

Pitäisi kyllä pitkän eli esim. kuukauden varoajan. Vaihtelisin vettä melko tiuhasti ja runsaasti, putsaisin suodattimet ja mahdollisesti vaikka aktiivihiiltäkin.

Myös hiekan lappoaminen on hyvin suositeltavaa.

Eli olisin kyllä melko tarkka, etten liian aikaisin laittaisi. Laittaisin aluksi vain kokeeksi myös pioneeriedustajat kustakin lajista. Herkkyyskin vaihtelee hieman lajeittain. Kierteiset eivät ehkä niin herkkiä kuin omput, mutta kaikki em. ovat suhteellisen herkkiä.

Itselläni jokin pieni roskakotilolaji on camacellin jälkeen suodattimissa yms. , mutta muita selkärangattomia ei talossa tiettävästi....
Akvat: 3x450l, 350l, 240l, 180l, 126l, 2x110 l,64l. Myydään: helmipallo-, sokkelo-, enkeli- ja monte dourado -plekoja, maatiais-, albiino- ja super red -partiksia, hammaskarppeja, Synodontis lucipinnis -ripsimonneja. http://www.fisutar.fi
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut kalat ja eliöt”