Makeat ledit

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Re: Makeat ledit

ViestiKirjoittaja vihrea » 15:55, 18.03.2017

Kiitos Norhie! Aquatlantis kyllä ilmoitettujen tehojen perusteella tosiaan vaikuttaa paremmalta. Haaveena olisi vedenalainen puutarha, pelkän vedensuosikin yms. kasvattelu ei niin kiinnosta. Voihan sitä tietty lisätä sitten toisen yksikön myöhemmin, jos siltä tuntuu, silloin oltaisiin tuon mukaan jo voimakkaan valaistuksen puolella.
vihrea
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 7
Liittynyt: 15:35, 17.02.2017

Re: Makeat ledit

ViestiKirjoittaja Norhie » 20:16, 18.03.2017

vihrea kirjoitti:Kiitos Norhie! Aquatlantis kyllä ilmoitettujen tehojen perusteella tosiaan vaikuttaa paremmalta. Haaveena olisi vedenalainen puutarha, pelkän vedensuosikin yms. kasvattelu ei niin kiinnosta. Voihan sitä tietty lisätä sitten toisen yksikön myöhemmin, jos siltä tuntuu, silloin oltaisiin tuon mukaan jo voimakkaan valaistuksen puolella.


Joo sitten vaan pitää muistaa, että joudut melko varmasti alkaan ymppäämää sinne makroja (NPK) ja hiilaria tracejen lisäksi. Valo itsessään ei ole mikään ravinne, vaan määrittää miten tehokkaasti kasvien yhteyttäminen tapahtuu ts. mitä enemmän valoa, sitä enemmän kasvit tarvitsee ravinteita. Etenkin hiilaria kuluu paljon voimakkaasti valaistussa purkissa, kun vesikasvit ei voi sitä siepata suoraan ilmasta kuten maalla kasvavat.

Kunnon ravinnepohjalla ja pienellä hiilarin lisäyksellä kasvit varmasti kasvaa ihan kivasti pienemmälläkin valolla. Toki ne kasvaa hitaammi ja ei välttämättä yhtä näyttäviksi kuin mitä noissa googletetuissa tankeissa näkyy. Jos törkkäät hirmusti valoa ja ravinteet puuttuu, niin tulee nopeasti hyvin leväisiä tankkeja joissa on kituvia kasveja. :)

Kannattaa tosiaan siis aloittaa yhdellä LEDillä.
Norhie
Member
Member
 
Viestit: 265
Liittynyt: 15:26, 18.01.2016
Paikkakunta: Imatra
Sukupuoli: N/A

Re: Makeat ledit

ViestiKirjoittaja vihrea » 20:46, 18.03.2017

Yksi on tosiaan tarkoitus hankkia näin alkuun ja siksikin mielellään hyvä sellainen, että varmasti pärjää eikä tarvitse harmitella, kun kasvit ei kasva. Hiilarilevitin ja ravinnepohja ovat hankintalistalla myös.
vihrea
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 7
Liittynyt: 15:35, 17.02.2017

Re: Makeat ledit

ViestiKirjoittaja Norhie » 23:48, 18.03.2017

vihrea kirjoitti:Yksi on tosiaan tarkoitus hankkia näin alkuun ja siksikin mielellään hyvä sellainen, että varmasti pärjää eikä tarvitse harmitella, kun kasvit ei kasva. Hiilarilevitin ja ravinnepohja ovat hankintalistalla myös.


No ainakin omasta puolesta olen ollu ihan tyytyväinen tuohon Aquatlantiksen EasyLED Universaaliin. Lisäksi jos ei pidä oikein sinisestä tai punaisesta sävystä, niin tuo on passeli.

En aluksi itse pitänyt sen väristä kun tuppaan tykkäämään vähän kylmemmistä väreistä (~8000K on optimi minulle) mutta tuo näyttää itse asiassa aika kivalta tuossa "keltaisessa" tankissa nyt kun sinne tuli K-raudan puhallushiekkaa, joka on sekin vähän enempi kellertävän väristä. Harkitsin jo koko valaisimen myyntiä - kuten myös tankin, mutta onneksi en myynyt.

Sellaiseen kannattaa henkisesti varautua, että Akvaario-ostoksissa tuotteen hinta tippuu välittömästi ~70% heti kun kassapääte kilahtaa. Olen koittanu itte myydä pari kuukautta wanhaa Eheimin ulkosuodatinta ja eipä ole kukaan edes kysellyt. Sama juttu Powerline XL:n kanssa joka ehti olla ~2h käytössä ennen kuin huomasin, että ei sovi minun tarpeisiini. Eivät mene kaupaksi sitten millään - tai varmaan menisi, jos parilla eurolla möisin ja maksaisin postikulut omasta pussista päälle.

Pohdin juuri, että laitanko noista 90cm ja 33W "Hi-Lumen" LEDeistäkin myyntiin toisen, mutta tuskin siitä mitään saisi, joten menköön varastoon heti kun Helialux tulee tuohon toiseen kippoon tilalle...
Norhie
Member
Member
 
Viestit: 265
Liittynyt: 15:26, 18.01.2016
Paikkakunta: Imatra
Sukupuoli: N/A

Re: Makeat ledit

ViestiKirjoittaja vihrea » 21:16, 19.03.2017

Tosiaan täytyy toivoa että tuo sävy miellyttää. Noh, kunhan kasvit näyttävät vihreiltä, niin lienee ok. Bilteman hiekkaa ajattelin, sopii varmaan siihenkin.

Tähän harrastukseen saa kyllä hyvin uppoamaan rahaa, ainakin tässä altaan perustamisvaiheessa. Täytyy olla tarkkana, mitä hankkii, ei ole laittaa yhtään ylimääräistä hukkaostoksiin nyt.
vihrea
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 7
Liittynyt: 15:35, 17.02.2017

Re: Makeat ledit

ViestiKirjoittaja Norhie » 23:06, 19.03.2017

vihrea kirjoitti:Tähän harrastukseen saa kyllä hyvin uppoamaan rahaa, ainakin tässä altaan perustamisvaiheessa. Täytyy olla tarkkana, mitä hankkii, ei ole laittaa yhtään ylimääräistä hukkaostoksiin nyt.


Tuo on kyllä niin totta. En edes uskalla laskea kuinka paljon rahaa mennyt akvoihin vuoden sisällä. Veikkaan että ei jää tonniin tai edes pariin kun kaikki kulut lasketaan. Omakin budjetti on nyt käytännössä kuivunut kasaan. Varasin loppuvuodelle satasen per kuukausi akvabudjettiin alkaen ensi kuusta. Tämän kuun saa vielä mopo vähän keulia, kun ostelin tuon Helialuxin, kaloja, ja punainen akvakin on menossa uusiksi. Jos joltain kuulta jää käyttämättä, niin siirtyy seuraavalle kuulle. Tämä mahdollistaa tarvittaessa isommat ostokset loppuvuodesta.

Pakottaa vähän luovempaan rahankäyttöön, mutta saa nähdä pitääkö budjetti. :)
Norhie
Member
Member
 
Viestit: 265
Liittynyt: 15:26, 18.01.2016
Paikkakunta: Imatra
Sukupuoli: N/A

Edellinen

Paluu Tekniikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa