IHANNE LÄMPÖTILA

Tetrat, seisojakalat, piraijat, tapparakalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

IHANNE LÄMPÖTILA

ViestiKirjoittaja Juwel360 » 14:19, 10.06.2017

Mikä olisi Kardinaali tetr. ja sitruunatetroille ihanne veden lämpötila?
Juwel360
Junior Member
Junior Member
 
Viestit: 120
Liittynyt: 14:57, 17.03.2017
Sukupuoli: Mies

Re: IHANNE LÄMPÖTILA

ViestiKirjoittaja Fisutar10 » 00:25, 11.06.2017

Kardinaalitetra on mielestäni kauniimpi kuin neontetra ja monilla on lämpöjen takia jopa kiekkokalojen kanssa niitä, koska kestävät korkeampia lämpöjä enempi kuin neontetra. Myös neontetroissa on käsittääkseni hiven todennäköisemmin neontetratautikin, joskin samat taudit ja en halua täydellisesti pelotella näiden lajien suhteen, mutta itse pyrin pysymään erossa näistä. Nimittäin näillä on omia tauteja, joihin ei ole kunnon hoitoa. Kardinaalitetra on kaikenlisäksi usein pyydystetty luonnosta, jolloin on suurempi riski ylipäätään loisiin. Toki terveitä kaloja löytyy runsaasti.

Tsekkaa kuitenkin todella tarkasti, kun ostat, että saat terveet kalat. Evät ja iho hyvässä kunnossa. Värit komeat, ei vaalean kalpeita. Uinti sulavaa, ei nykivää. Parvesta erillään olevat nököttävät myöskään ei terveen merkki. Näistä myös on löytynyt usein viimeaikoina sellaista sienitaudin tyyppistä, johon ei toimi kuin sakset- tyyliin. Eli katso, ettei kalan pinnalla ole matomaisia kohoumia. Tämä tauti on hiven erikoinen. Mutta hyvällä onnella saat kauniin parven.

Itse vastaus: Varjon mukaan 24-29 astetta ja tosiaan näitä pidetään myös kiekkojen kanssa, jotka ovat kuuluisia melko korkeista lämmöistä. 26 on usein kompromissi monille kalalajeille. Ehkäpä näillekin suht hyvä valinta. Ihan ääripäitä yleensä karttaisin. Monissa lähteissä on toki ristiriitaa, eikä yhtä oikeaa vastausta aina ole.

Korkea lämpö vähentää veteen sitoutunutta happea. Muutenkin hyvä suodatus on kaiken perusta. Nämä toki eivät ole ensimmäisiä, jotka tippuvat, kun lämmöt kohoaa.

Sitruunatetroista olen kuullut vain hyvää sanottavaa. Reippaita ja terveitä useimpien kokemuksella. Kestävä kala. Joskin itselläni oli 120 litran kipossa ja annoin pois. Oli mielestäni liian vilkkaita ja kippo liian pieni. Ihan pieneen kippoon en laittaisi näitä. Varjon mukaan 23-27, eli se 25-26 ei hullumpi valinta. Varjon mukaan tosin min. akvan koko 65 litraa. Himppu isompaan itse laittaisin.
Akvat: 3x450l, 350l, 240l, 180l, 126l, 2x110 l,64l. Myydään: helmipallo-, sokkelo-, enkeli- ja monte dourado -plekoja, maatiais-, albiino- ja super red -partiksia, hammaskarppeja, Synodontis lucipinnis -ripsimonneja. http://www.fisutar.fi
Fisutar10
Elite Member
Elite Member
 
Viestit: 6177
Ikä: 52
Liittynyt: 21:10, 25.01.2011
Paikkakunta: Helsinki
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen

Re: IHANNE LÄMPÖTILA

ViestiKirjoittaja Norhie » 08:38, 11.06.2017

Sitruunatetra (Hyphessobrycon pulchripinnis): ~22-28, hieman hapan ja pehmeä vesi. Sitruunatetrat viihtyy parhaiten noin 24 asteisessa vedessä. Kutulämpötila lähempänä 28. Luonnollinen lämpötilavariaatio Rio Tapajõsin alueella on 21-27.

Kardinaalitetra (Paracheirodon axelrodi): ~23-28, hapan ja pehmeä vesi. Kardinaalitetrat taitaa olla vieläkin pääosin luonnonmuotoa (ts. farmikalatkin on niiden luontaiselta alueelta) ja tykkää hyvinkin happamasta ja pehmeästä vedestä. Orinocon alueen keskilämpötila on noin 27 astetta ja Rio Negron noin 23 astetta. Lämpötilavariaatio ei ole iso kuukaudesta toiseen, mutta keskilämpötiloina nuo ei tietenkään sulje pois hellepäiviä ja viileitä päiviä. Nuo on tosin ilmalämpötiloja, mutta keskilämpötilat todennäköisesti vastaa aika lailla jokilämpöjä +/- pari astetta. Riippuu siis mistä on fisut kalasteltu, mutta tähtäisin asteikon yläpäähän, eli noin 26-28.

Kardinaalitetrat on vastutuskykyisiä neontetran sairaudelle, mutta voi toki sairastua. Itellä on tosin täysin terveitä neontertojakin. Vielä ei ole yhtään kipiää kalaa tullut vastaan. :)

Muoks: Noista tietenkin pitää muistaa, että ne on jokia ja yksistään amazonin alue on valtava. Orinoco itsessään on vaan yksi sen sivujoista ja silläkin on pituutta reippaasti yli 2000km. Tuo on noin tuplasti suomen pituus. Fisusia löytyy eri paikoista ja eri lämpötiloista jo itse jokien alueella. :)
2x 240-litraa (seurala), 1x 130-litraa (aasia/apistola), 1x 100-litraa (ramistola) sekä päälle vielä pikku karanteenikuutio. Lue akvaariopäiväkirjaani.
Norhie
Senior Member
Senior Member
 
Viestit: 627
Liittynyt: 15:26, 18.01.2016
Paikkakunta: Imatra
Sukupuoli: N/A


Paluu Tetrat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa